דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי כ' בסיון תשפ"ו 05.06.26
27.5°תל אביב
  • 27.4°ירושלים
  • 27.5°תל אביב
  • 26.0°חיפה
  • 27.7°אשדוד
  • 31.9°באר שבע
  • 37.8°אילת
  • 31.3°טבריה
  • 26.4°צפת
  • 29.5°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
תרבות ומורשת

שייקספיר מנצח ערפדים: הישג מפתיע לסרט 'המנט' בגלובוס הזהב

'המנט', המגולל עלילה בדיונית על שייקספיר, ניצח בניגוד לתחזיות את סרט האימה 'חוטאים' בקטגוריית הדרמה בטקס גלובוס הזהב ה-83. 'קרב רודף קרב' זכה בקטגוריית הקומדיה. גם להיט הסטרימינג 'ציידות השדים של הקיי פופ' גרף פרסים

במאית הסרט 'המנט' קלואי ז'או (שלישית משמאל) וכוכביו עם הפסלון שזכו בו לסרט הדרמה הטוב ביותר בגלובוס הזהב (צילום: AP Photo/Chris Pizzello)
במאית הסרט 'המנט' קלואי ז'או (שלישית משמאל) וכוכביו עם הפסלון שזכו בו לסרט הדרמה הטוב ביותר בגלובוס הזהב (צילום: AP Photo/Chris Pizzello)

קומדיית האקשן של הבמאי פול תומאס אנדרסון 'קרב רודף קרב' זכתה בקטגוריית הקומדיה בטקס גלובוס הזהב ה-83, שנערך הלילה (בין ראשון לשני) בקליפורניה. סרט הדרמה 'המנט' של הבמאית קלואי ז'או, המגולל עלילה בדיונית אודות במאי התיאטרון וויליאם שייקספיר, הביס את סרט האימה 'חוטאים' של ראיין קוגלר והוכתר כסרט הטוב ביותר בקטגוריית הדרמה.

הסרט 'קרב רודף קרב' זכה בפרסי הקומדיה הטובה ביותר, התסריט והבימוי עבור אנדרסון ושחקנית המשנה עבור טייאנה טיילור. אנדרסון הוא השני אי פעם שזכה בפרסי הבמאי, התסריט, והסרט (כמפיק) בטקסי גלובוס הזהב, אחרי שאוליבר סטון עשה זאת עבור 'נולד בארבעה ביולי'.

זכייתו של 'קרב רודף קרב' הביתה הייתה צפויה, אך בקטגוריית הדרמה הרוב חזו ניצחון ל'חוטאים', סרט ערפדים שמתרחש בדרום ארצות הברית בתקופת חוקי ג'ים קרואו. אבל 'המנט', המבוסס על ספר רב מכר באותו השם של הסופרת מגי אופארל, הוכתר כדרמה הטובה ביותר, וכוכבת הסרט ג'סי באקלי כשחקנית הטובה ביותר בדרמה.

הטקס כלל גם זכייה בפרסי סרט האנימציה והשיר ללהיט הסטרימינג 'ציידות השדים של הקיי פופ', ופרס ראשון אי פעם לפודקאסטים, שהוענק ל'Good Hang' של הסטנדאפיסטית איימי פולר.

לגלובוס הזהב, שחולק בעבר בידי התאגדות העיתונות הזרה של הוליווד, אין קשר ישיר לפרסי האוסקר. לאחר שנמכר בשנת 2023 לחברות 'אלדרידג' אינדסטריז" ו'דיק קלארק הפקות' את הזוכים בוחרים כ-400 איש, לעומת פרסי האוסקר שנבחרים בידי יותר מ-10,500 אנשי מקצוע.

הסטנדאפיסטית ניקי גלייזר הנחתה השנה את הטקס, שנה שנייה ברציפות. גלייז פתחה את הערב במונולוג פתיחה שכלל התייחסויות לאירועי השעה. בין היתר הציעה, בהתייחס ל'תיקי אפשטיין', שפרס העריכה הטובה ביותר צריך ללכת למשרד המשפטים של ארה"ב. ברגע סאטירי של מודעות עצמית פתחה באומרה: "כן, גלובוס הזהב, ללא ספק הדבר החשוב ביותר שקורה בעולם כרגע".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!