
בג"ץ הודיע הערב (שלישי) כי הדיון שנקבע ליום חמישי הקרוב בעתירות המבקשות להדיח את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר מתפקידו – בוטל. בית המשפט קבע כי המשך הדיון יתקיים בפני הרכב מורחב של חמישה שופטים בסוף חודש מרץ לכל המאוחר.
בהחלטה שניתנה על ידי נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית, המשנה לנשיא נעם סולברג והשופטת דפנה ברק-ארז, נכתב כי אין טעם מעשי בקיום הדיון במתכונתו המקורית, מאחר שתגובת הממשלה ועמדת ראש הממשלה אינן מתייחסות לגופן של הטענות העובדתיות שהעלו העותרים.
השופטים ציינו כי בהיעדר התייחסות עניינית מצד ראש הממשלה בנימין נתניהו, לא ניתן לקיים דיון אפקטיבי בעתירות, והורו להעביר את התיק לדיון בהרכב מורחב, בהתאם לסעיף 26 לחוק בתי המשפט.
עוד נקבע כי ההרכב המורחב ישקול בתחילת חודש פברואר אם להוציא צו על תנאי, שיחייב את ראש הממשלה לנמק מדוע אינו פועל לסיום כהונתו של בן גביר. מועד חדש לדיון ייקבע עד סוף חודש מרץ, וזהות חברי ההרכב תפורסם בהמשך בהתאם ליומני בית המשפט.
העתירות הוגשו על רקע עמדת היועצת המשפטית לממשלה, שקבעה כי יש לחייב את ראש הממשלה לנמק את אי־פיטורי בן גביר, בין היתר בשל טענות לניצול לרעה של סמכויות והשפעה פסולה על פעילות המשטרה.


