דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שלישי כ"ד בסיון תשפ"ו 09.06.26
27.8°תל אביב
  • 29.5°ירושלים
  • 27.8°תל אביב
  • 26.5°חיפה
  • 27.9°אשדוד
  • 34.0°באר שבע
  • 39.0°אילת
  • 32.6°טבריה
  • 28.5°צפת
  • 30.1°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
צבא וביטחון

השליח וויטקוף הודיע: עוברים לשלב ב' בהסכם לסיום המלחמה בעזה

השליח האמריקני הכריז בשם הנשיא טראמפ על מעבר מהפסקת אש לפירוז, ממשל טכנוקרטי ושיקום רצועת עזה | ארה"ב הזהירה כי אי השבת החלל החטוף רן גואילי תגרור "השלכות חמורות" | אמו טליק: "ראש הממשלה הבהיר שהשבתו של רני היא בראש מעייננו"

סטיב וויטקוף, שליחו של טראמפ למזרח התיכון (צילום: REUTERS/Evelyn Hockstein)
סטיב וויטקוף, שליחו של טראמפ למזרח התיכון (צילום: REUTERS/Evelyn Hockstein)
אור גואטה
יהל פרג'
אוריאל לוי
אור גואטה
כתב ביטחוני-מדיני
צרו קשר עם המערכת:
יהל פרג'
צרו קשר עם המערכת:
אוריאל לוי
כתב לענייני חוץ
צרו קשר עם המערכת:

השליח האמריקני למזרח התיכון, סטיב וויטקוף, הודיע הערב (רביעי) על מעבר לשלב השני בתוכנית הנשיא דונלד טראמפ לסיום הלחימה ברצועת עזה. בהודעה שפרסם ברשת X כתב וויטקוף: "היום, בשם הנשיא טראמפ, אנו מכריזים על השקת שלב שני בתוכנית 20 הנקודות של הנשיא לסיום הסכסוך בעזה, המעבר מהפסקת אש לפירוז, ממשל טכנוקרטי ושיקום".

לדבריו, שלב ב’ כולל הקמת ממשל מעבר פלסטיני טכנוקרטי ברצועה, שיפעל תחת "הוועדה הלאומית לניהול עזה" (NCAG), ויוביל לפירוז ולשיקום מלא של הרצועה. וויטקוף הדגיש כי "ארה"ב מצפה מחמאס לעמוד במלוא התחייבויותיו, כולל החזרה מיידית של החלל החטוף האחרון”. הוא הוסיף אזהרה: "אי ביצוע פעולה זו יביא השלכות חמורות".

בהודעתו ציין השליח כי שלב א' של ההסכם "סיפק סיוע הומניטרי היסטורי, שמר על הפסקת האש, החזיר את כל בני הערובה החיים ואת שרידיהם של 27 מתוך 28 בני הערובה שנפטרו”. וויטקוף הודה למצרים, טורקיה וקטאר על "מאמצי התיווך החיוניים שאפשרו את כל ההתקדמות עד כה".

המעבר לשלב ב' הוכרז חרף העובדה שהחטוף החלל רס"ם רן גואילי עדיין מוחזק בידי חמאס בעזה. אימו, טליק גואילי, מסרה כי שוחחה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו לאחר ההכרזה. “ראש הממשלה הבהיר שהשבתו של רני היא בראש מעייננו", אמרה. לדבריה, "המהלך ההצהרתי על הקמת ועדת טכנוקרטים וכל מהלך אחר לא יסתור ולא ישפיע על מאמצי ההשבה של רני לקבר ישראל”.

עוד הוסיפה כי ההצהרה על שלב ב’ "מתמקדת בדרישה לפירוק חמאס מנשקו ולפירוז רצועת עזה", והדגישה כי "אין נסיגת צה"ל עד שיפורקו מנשקם, אין בנייה, אין שיקום". לדבריה, גם מעבר רפיח טרם נפתח, "כי אנחנו מתעקשים על רני".

לפי דיווחים בתקשורת הבינלאומית, הנשיא טראמפ צפוי להכריז על שמות חברי הוועדה הפלסטינית שתנהל זמנית את הרצועה ותהיה אחראית על נושאים אזרחיים ובהם תשתיות, חינוך ותברואה. גורמים פלסטינים מסרו כי בראש הוועדה צפוי לעמוד עלי שעת’, לשעבר סגן שר התכנון הפלסטיני, וכי תיק הביטחון יופקד בידי מוחמד נסמאן, קצין בדימוס במנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית.

ממשל טראמפ, כך לפי הדיווחים, רואה במעבר לשלב ב' מעבר מהפסקת הלחימה למשילות ושיקום, תוך דרישה לפירוק חמאס מנשקו ולניהול אזרחי שאינו מזוהה עם הארגון.

 

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!