
בפגישה במוצאי שבת בואדי אל-נעם ועדי ההורים עם ראש המועצה האזורית נווה מדבר, סלמה אבו עדיסאן, ומנכ"ל המועצה האזורית לכפרים הלא מוכרים, סולימאן אל-הוואשלה הגיעו להסכמה לסיים את השביתה שהכריזו ועדי ההורים במערכת החינוך במועצה, במחאה על חוסר תקצוב של החינוך לילדי היישובים הלא מוכרים בפזורה הבדואית.
ראש המועצה הודיע לנוכחים כי הושג הסכם עם משרד החינוך, לפיו המשרד מתחייב להעביר את התקציב הדרוש לתמיכה במוסדות חינוך בכפרים הלא מוכרים. ראש המועצה הבטיח כי עבודות שיפוץ בתי הספר יחלו בראשון השבוע, בהשתתפות ישירה ופיקוח של ועדי ההורים. לאור הנאמר ועדי ההורים החליטו לסיים את השביתה ושלחו אתמול (ראשון) את ילדיהם למוסדות החינוך.
מוחמד אבו קרינאת, ראש ועד ההורים באבו קרינאת, מספר כי בהגיעם לבית-הספר הם מצאו את המקום מוזנח ונחשים הסתובבו בחדרים.
הוא מספר כי אחר-הצהריים הם קיבלו את תגובת מועצת נווה מדבר לעתירתם. בתגובתה טוענת המועצה כי הפסיקה את שירותי החינוך בשל אי תקצוב השירותים מצד משרד החינוך. המוצעה אף הביעה את תמיכתה בעתירה ובדרישה כי משרד החינוך ישא באחריות המלאה לחינוך הילדים בכפרים הלא מוכרים.
מוחמד אבו קרינאת נסער מתגובת המועצה שלא הזכירה את ההסכמות בינה לבין ועדי ההורים. עם זאת ההורים ימשיכו לשלוח את ילדיהם לימודים בימים הקרובים מתוך תקווה שהמועצה תקיים את הבטחתה ותשפץ את מוסדות החינוך.
בשלישי הקרוב עתיד להתקיים דיון בוועדת החינוך על השביתה ומצב מוסדות החינוך במועצת נווה מדבר.
תיקון: בגרסה קודמת של הידיעה, נכתב כי משרד החינוך התחייב לשפץ את המבנים, אך המועצה היא שהתחייבה לשפצם.


