
תושב קריית מוצקין, בן 33, איים בהתאבדות בתחנת דלק הצמודה למתחם הקניות הקריות בקריית ביאליק. משהגיעו שוטרים למקום שפך החשוד דלק על אחד מהם, הצית אותו ופצע אותו באורח קשה. 2 שוטרים נוספים נפצעו באורח קל. החשוד נעצר לחקירה אחרי מרדף.
ממשטרת ישראל נמסר: "שוטרי תחנת זבולון הגיעו לטפל באירוע בעקבות דיווח על אדם חשוד, שיש חשש לחייו. במהלך הטיפול באירוע, השליך החשוד חומר דליק לעבר השוטרים, הצליח להצית שוטר, ושני שוטרים נוספים שניסו לסייע לו נפגעו גם הם. לאחר מרדף רגלי קצר נעצר החשוד, בן 33, תושב קריית מוצקין".
מפכ"ל המשטרה רב-ניצב דני לוי התייחס למקרה: "שוב אנו עדים לכך ששוטרי משטרת ישראל נמצאים בחזית העשייה ופועלים בכל רחבי הארץ במגוון משימות ואתגרים, תוך סיכון חייהם ומתוך שליחות במאבק בפשיעה, שמירה על תחושת הביטחון האישי של האזרחים והצלת חיי אדם.
"הבוקר, שלושה שוטרים נפגעו לאחר שהגיעו לטפל ולהעניק עזרה, באירוע של אדם חשוד שקיים חשש לחייו ונפגעו על ידו. אני מאחל רפואה שלמה לשוטרים ומקווה שישובו במהרה לאיתנם. אני פונה לכל השוטרים ומבקש לחזק את ידיכם על מסירותכם הרבה ונותן לכם גיבוי מלא על פועלכם לילות כימים בעבודה קשה ומאומצת".
מפקד מחוז חוף ניצב יחיאל בוהדנה וסגנו הגיעו לבית החולים לבקר את שלושת השוטרים שנפגעו הבוקר בקריות. בוהדנה אמר: "כל אדם הפוגע או מנסה לפגוע בשוטרי משטרת ישראל, נפעל למצות עימו את הדין באופן המחמיר ביותר. שוטרינו עושים עבודת קודש תוך חתירה למגע בחירוף נפש למען הגנה על האזרחים, לא נאפשר פגיעה בשוטרים".


