
חברי קיבוץ עין צורים, בני משפחות חטופים, תושבי עוטף עזה ושורדי שבי התכנסו היום (שישי) בכיכר החטופים בתל אביב לקבלת שבת מיוחדת, בקריאה להשבתו של רן גואילי לפני המעבר לשלב ב'. האירוע נערך על רקע ההצהרה על פתיחת מעבר רפיח והמעבר לשלב הבא בעסקה, אף ששלב א' טרם הושלם וגואילי טרם הושב.
קבלת השבת נערכה בהובלת קיבוץ עין צורים והתנועה הקיבוצית, ובהשתתפות בני משפחות גואילי, מירן, הורן, היימן, סיגל, קורנגולד ודיקמן, לצד חברי הקיבוץ, תושבי העוטף, חבריו של גואילי ליחידה וליישוב מיתר, שוטרים והקהל הרחב. בין המשתתפים היו גם שורדי השבי שגב כלפון ואיתן הורן.
שירה גואילי, אחותו של רן, אמרה: "אני מסתכלת על אמא שלי בקהל ורואה אותה ואני אומרת כמה שאת חזקה, ואני יודעת שיש לך חור בלב, גדול, אבל תסתכלי כמה אוחזים בנו ומחזיקים אותך. אני עושה הכול כדי שרני יחזור. כי האח המדהים שלי גידל אותי והחזיק אותי. ואני כל יום מתפללת שהוא יחזור בחיים ויהיה איתנו כאן. יש לי בקשה אחת – תישארו מאוחדים, כי הבנו שזה לא משנה עמדה פוליטית. איתן ושגב פה שהם נס, וגם רני צריך לחזור הביתה ולהיות נס".
שורד השבי שגב כלפון, שציין השבוע 102 ימים לשחרורו, אמר: "רן היה אמור לחזור מזמן. רן, כמוני, בכלל לא היה אמור להיחטף ובטח לא להיות בשבי. כעת מדברים על שלב ב', ורן עדיין שם. זה יכולתי להיות אני. אני רק מבקש שנמשיך לעשות הכול כדי שגם רן יחזור, עבור המשפחה, החברים ועבור המדינה שאני כל כך אוהב".
הדסה לזר, אחותו של שלמה מנצור, שנחטף ונרצח בשבי, אמרה כי רן גואילי הוא "לא רק שם": "רן גואילי הוא לא רק שם. רן הוא בן, חבר ולוחם יס"מ אמיץ שבשבעה באוקטובר דהר אל האש ממיטת חוליו והגן בגופו על קיבוץ עלומים ועל הבית של כולנו. רן נחטף ועדיין לא הוחזר ואנו כאן כדי לומר – רן חייב לחזור הביתה. אל תמשיכו לשלב ב' לפני שמחזירים את רן למשפחתו. אנחנו דורשים את השבתו של רן לא כמחווה ולא כטובה אלא כחובה מוסרית".
האירוע נחתם בשירת "התקווה". במהלך קבלת השבת נשאו דברים גם חברי קיבוץ עין צורים ונציגי התנועה הקיבוצית.


