דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי י' בתמוז תשפ"ו 25.06.26
28.4°תל אביב
  • 27.5°ירושלים
  • 28.4°תל אביב
  • 27.4°חיפה
  • 28.5°אשדוד
  • 31.5°באר שבע
  • 38.3°אילת
  • 32.3°טבריה
  • 28.1°צפת
  • 29.2°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
צבא וביטחון

תוך פחות מ-24 שעות: ארבע הפרות של הסכם הפסקת האש ברצועת עזה

לפי הודעות דובר צה"ל, כוחות צה"ל חיסלו מחבלים חמושים שהתקרבו לכוחות, תקפו פעיל חמאס שתכנן פיגוע מיידי ופגעו בחוליות שיצאו מתשתית תת קרקעית ברפיח

כוחות כפיר שסיימו תעסוקה מבצעית בקו הצהוב ברצועת עזה (צילום ארכיון: דובר צה"ל)
כוחות כפיר שסיימו תעסוקה מבצעית בקו הצהוב ברצועת עזה (צילום ארכיון: דובר צה"ל)
אור גואטה
אור גואטה
כתב ביטחוני-מדיני
צרו קשר עם המערכת:

כוחות צה"ל פעלו ביממה האחרונה (שישי) במספר מוקדים ברצועת עזה בעקבות זיהוי איומים מיידיים על הכוחות, זאת בזמן שכוחות פיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם.

בהודעה ראשונה נמסר כי צה"ל תקף מחבל מארגון הטרור חמאס, שתכנן לבצע מתווה טרור נגד כוחות צה״ל הפועלים בדרום רצועת עזה בטווח הזמן המיידי. לפי הצבא, המחבל היווה איום מיידי ולכן הותקף באופן ממוקד להסרת האיום.

עוד נמסר כי טרם התקיפה ננקטו צעדים לצמצום הסיכון לפגיעה באזרחים, בהם שימוש בחימוש מדויק, תצפיות מהאוויר ומידע מודיעיני נוסף.

מוקדם יותר היום הודיע דובר צה"ל כי כוחות צוות הקרב החטיבתי 7, הפועלים בדרום הרצועה, זיהו מחבל שחצה את הקו הצהוב והתקרב לעבר הכוחות באופן שהיווה איום מיידי. הכוחות חיסלו את המחבל זמן קצר לאחר הזיהוי.

בהודעה נוספת נמסר כי במהלך הלילה זיהו כוחות יחידה 414 שמונה מחבלים שיצאו מתשתית הטרור התת־קרקעית במזרח רפיח. חיל האוויר, בהכוונת כוחות אוגדת עזה (143), תקף וחיסל שלושה מהמחבלים. בצה"ל ציינו כי בוצעו תקיפות נוספות לעבר אזורים אליהם ניסו להימלט מחבלים נוספים.

בנוסף, נמסר כי כוחות צוות הקרב של חטיבת כפיר, הפועלים במרכז רצועת עזה, זיהו ארבעה מחבלים חמושים במרחב הקו הצהוב שהתקרבו לעבר הכוחות. חיל האוויר תקף את החוליה בהכוונת אוגדת עזה, והמחבלים חוסלו. מדובר צה"ל נמסר כי כוחות פיקוד הדרום ימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי על הכוחות.

הבוקר כלי תקשורת ערביים דיווחו כי אדם נהרג בתקיפת רכב בכפר סידקין באזור צור שבדרום לבנון. מוקדם יותר הודיע דובר צה"ל כי צה"ל תקף מחבל של חיזבאללה באזור סידקין שבדרום לבנון.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!