דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי כ"ה בסיון תשפ"ו 10.06.26
23.7°תל אביב
  • 19.5°ירושלים
  • 23.7°תל אביב
  • 21.8°חיפה
  • 23.9°אשדוד
  • 23.8°באר שבע
  • 35.8°אילת
  • 23.4°טבריה
  • 22.1°צפת
  • 23.7°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
תשתיות וסביבה

כביש 60 שודרג ונפתח מוקדם מהצפוי, אבל בשטח עדיין חוששים מהכבדת עומסי התנועה

הכביש, ששודרג בהשקעה של כמיליארד שקל, נפתח כשמונה חודשים לפני המועד המתוכנן | במשרד התחבורה מעריכים כי המהלך יסייע בצמצום העומסים, אך מומחי תחבורה מזהירים מהשפעה זמנית בלבד: "כבישים שמתמלאים מכניסים עוד מכוניות לעיר ומגבירים את הגודש"

המקטע המשודרג בכביש 60 בין גוש עציון לירושלים, שנפתח השבוע לתנועה מוקדם מהצפוי, לאחר הרחבה לשני נתיבים לכל כיוון (צילום: ארנון בוסאני)
המקטע המשודרג בכביש 60 בין גוש עציון לירושלים, שנפתח השבוע לתנועה מוקדם מהצפוי, לאחר הרחבה לשני נתיבים לכל כיוון (צילום: ארנון בוסאני)
אמיתי פרץ
אמיתי פרץ
כתב תשתיות וסביבה
צרו קשר עם המערכת:

חברת מוריה ומשרד התחבורה הכריזו היום (שלישי) על פתיחתו לתנועה של הקטע המרכזי בכביש 60, שחודש ושודרג באופן מקיף ונועד לחבר בין גוש עציון לירושלים. על פי הודעת המשרד, הכביש נפתח כ־8 חודשים לפני המועד המתוכנן, וצפוי לאפשר צמצום של העומסים באזור.

בשבועיים הקרובים צפויה חניכתם של מקטעי משנה נוספים בכביש, ובהמשך שנת 2026 צפוי להיפתח גם מחלף בצומת שיירות, שישלים את שדרוגו של הציר. השדרוג, שעלותו מוערכת בכמיליארד שקל, כלל הרחבה של הכביש מנתיב אחד לכל כיוון לשני נתיבים לכל כיוון. על פי משרד התחבורה, המהלך נועד לתת מענה לצמיחת העומס בכבישי ירושלים.

עם זאת, מומחי תחבורה שונים מציינים כי הרחבת כבישים מצמצמת פקקים לזמן קצר בלבד, שכן תוספת נתיבים נוטה להתמלא במהירות. "ככלל, כל אופציה שהמדינה תספק תגיע לעומס יחסית מהר", מסביר יוסי סעידוב, מייסד ארגון 15 דקות ופעיל חברתי בירושלים. "תחבורה ציבורית שמתמלאת מסייעת להרבה יותר אנשים, בעוד כבישים שמתמלאים מכניסים עוד מכוניות לעיר ומגבירים את הגודש".

במשרד התחבורה מציינים כי ההתקדמות המהירה בעבודות בכביש 60 הושגה בין היתר בזכות שיתוף פעולה הדוק בין המשרד לבין חברת מוריה. מדובר בכביש השני באזור ירושלים שנפתח לפני המועד המתוכנן, לאחר שגם כביש 16, שנפתח לתנועה לפני כשלוש שנים, הוקדם בשנה ביחס ללוחות הזמנים המקוריים. זאת, בניגוד לקווי הרכבת הקלה בירושלים, שפותחו באיחור של למעלה מעשור.

"כביש 60 הוא ציר חיים מרכזי לתושבי גוש עציון, יהודה וירושלים", אמרה שרת התחבורה מירי רגב. "פתיחת המקטע והקדמת לוחות הזמנים משקפות את המדיניות שמוביל משרדנו".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!