דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי ג' בתמוז תשפ"ו 18.06.26
26.2°תל אביב
  • 23.4°ירושלים
  • 26.2°תל אביב
  • 26.1°חיפה
  • 26.3°אשדוד
  • 23.7°באר שבע
  • 29.4°אילת
  • 28.1°טבריה
  • 26.4°צפת
  • 25.4°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
צבא וביטחון

סרן תומר אייגס הוא קצין המודיעין שמת בכלא ב-2021

אייגס, שנודע כאסיר X, שירת ביחידה 8200 באגף המודיעין | בספטמבר 2020 הואשם בביצוע מעשים שפגעו בביטחון המדינה | הוא נמצא מת בתאו בכלא הצבאי במאי 2021

תומר אייגס (צילום: מתוך הרשתות לפי סעיף 27 א')
תומר אייגס (צילום: מתוך הרשתות לפי סעיף 27 א')
דבר
צרו קשר עם המערכת:

בית הדין הצבאי התיר אתמול (שבת) לפרסום את שמו של קצין צה"ל, סרן תומר אייגס, שמת בתאו בכלא "נווה צדק" במאי 2021.

אייגס, שנודע כאסיר X, שירת ביחידה 8200 באגף המודיעין. בספטמבר 2020 נכלא והואשם בביצוע מעשים שפגעו בביטחון המדינה. הוא נמצא מת בתאו בכלא הצבאי בלילה שבין 16 ל-17 במאי 2021. פרטי הפרשה לא הותרו לפרסום.

מהחקירה עלה כי אייגס בן ה-24 פעל באופן עצמאי ממניעים אישיים ולא ממניעים אידאולוגיים, לאומניים או כלכליים. הוא היה מודע לנזק האפשרי לביטחון המדינה עקב תוצאה מעשיו, וניסה להסתירם, כך דווח בחדשות 12.

עשור בכלא

תומר, בן לרונית ורון ואח לשתי אחיות, נחשב ילד מחונן. הוא התגייס במרץ 2016 לאגף המודיעין ושירת ביחידה טכנולוגית.

המעצר היה סודי והוטל עליו צו איסור פרסום גורף. בספטמבר 2020 הוגש נגד אייגס כתב אישום חמור על עבירות ביטחוניות, והוא נעצר עד לתום ההליכים. אך היה בקשר עם משפחתו ושהה בתא עם כלואים נוספים. אייגס עמד בפני עונש אפשרי של כעשור בכלא.

בפברואר 2025, בחוות הדעת הסופית של החקירה לנסיבות מותו, הפצ"רית דאז, אלוף יפעת תומר ירושלמי, כתבה כי מותו של אייגס נגרם עקב רצף של כשלים והתנהלות רשלנית של שורת בעלי תפקידים לצד מעקב רפואי לקוי. בתגובת צה"ל נמסר כי "מחוות הדעת עולה כי סיבת המוות נעוצה בבעיה רפואית שלא קיבלה מענה".

"חוות הדעת של הפרקליטה הצבאית הראשית, המבוססת על חומר הראיות וכן על עמדותיהם המקצועיות של המכון לרפואה משפטית וגורמי רפואה בכירים מצה"ל ומחוצה לו, קובעת כי לא ניתן לקבוע שאייגס שם קץ לחייו. מהעדויות עולה, שלא היו לאייגס תסמינים דיכאוניים ולא היה אירוע חריג או שינוי בהתנהגותו עובר למוות".

הוריו של אייגס: "אחרי כמעט ארבע שנות חקירה ארוכות מאוד, מסקנותיה מלמדות על ריבוי כשלי עומק בטיפול בבננו האהוב. היקף בעלי התפקידים שכשלו, הן גורמי רפואה והן הגורמים פיקודיים, ועומק הכשלים מפחידים ומוכיחים את טענותינו לכל אורך הדרך: הצבא כשל והצבא אחראי למותו. פעולות החקירה בזירה היו רשלניות, וכפי שכתבה הפרקליטות הצבאית – לא ניתן היה לתקן את הכשלים בדיעבד.

"תומר שלנו היה חייל מצטיין, מוכשר ומסור במיוחד, שעשה עבודה מודיעינית איכותית עליה גם זכה בפרסים. הוא הגיע לכלא, ללא כל בעיה רפואית, מאותה סיבה שבגינה הגיע ליחידה המיוחדת בה שירת מלכתחילה – בשל עודף מוטיבציה ויצירתיות יתר שגילה, בגלל מחויבותו לביטחון מדינת ישראל. לצערנו תומר לא זכה לטהר את שמו מההאשמות נגדו, הוא מת בטרם הושלם המשפט".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!