דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום ראשון כ"ט בסיון תשפ"ו 14.06.26
23.7°תל אביב
  • 17.0°ירושלים
  • 23.7°תל אביב
  • 21.5°חיפה
  • 23.9°אשדוד
  • 21.0°באר שבע
  • 28.0°אילת
  • 21.0°טבריה
  • 15.6°צפת
  • 22.7°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
תשתיות וסביבה

משרד התחבורה: אובר עלולה להגביר את העומס במרכזי הערים

את הדברים אמר נציג המשרד, אסי סוזנה, בדיון בנושא 'חוק אובר' בוועדת הכלכלה | על פי המכתב שדלף מנהל הרשות הארצית לתחב"צ מציין כי את ההערכת המשרד ומציע לכלול בחוק פיקוח על הגודש ועל המחירים

מונית אובר (צילום: Jakub Porzycki via Reuters Connect)
מונית אובר (צילום: Jakub Porzycki via Reuters Connect)
אמיתי פרץ
אמיתי פרץ
כתב תשתיות וסביבה
צרו קשר עם המערכת:

נציגי משרד התחבורה הודו בדיון בכנסת: הכנסתה של אובר עלולה לגרום להגברת הגודש והעומס במרכזי הערים. במסגרת דיון שנערך היום (שלישי) בוועדת הכלכלה על נוסחו של 'חוק אובר', אמר נציג המשרד, אסי סוזנה, כי על פי מסמך פנימי של המשרד, הכנסתה של אובר לארץ "מעלה חשש" להגברת העומס במרכזי הערים.

הודאתו של סוזנה מגיעה בעקבות שאלה מח"כ משה פסל, יוזם החוק, שניהל את הדיון בהיעדרו של היו"ר דוד ביטן. "המסמך שהוצאתם אתמול דורש הבהרה" אמר פסל "השרה רגב חוזרת ואומרת אובר יכנס, אובר יהיה, אובר במרץ, ואתם, לאיזה אובר התכוונתם?". בתגובה הודה סוזנה כי אינו יודע כיצד המכתב דלף, אולם כי אכן יש במשרד "חשש" שהכנסתה של אובר תגרום להגברת הגודש.

בדבריו התייחס פסל לפרסום שעלה אמש ב-N12, שחשף מכתב פנימי של משרד התחבורה. על פי הפרסום, במכתב, שאותו שלח מנהל הרשות הארצית לתחב"צ לשרה רגב, הוא מודה כי להערכתו של המשרד הכנסתה של אובר עלולה לגרום להגברת הגודש במרכזי הערים, ומציע לשנות את המדיניות כלפי החוק בהתאם, כך שיכלול גם פיקוח על הגודש ועל המחירים. סטייה משמעותית מהמדיניות שהתוותה במכתב אחר ששלח מנהל הרשות חודש לפני כן, שנחשף גם כן ב-N12, שתמך בנוסח הנוחכי של החוק, שמכוון לתחרות פתוחה לחלוטין ולמינימום פיקוח. בעבר כבר פורסם בתקשורת כי במשרד התחבורה מחזיקים בדוח לפיו הכנסת אובר תגביר את הגודש, אולם חרף פניות 'דבר', הדו"ח לא הוצג לציבור.

'חוק אובר', שמקודם בהסכמתה של שרת התחבורה מירי רגב, נועד לאפשר לחברת אובר, או חברות דומות לה, לפעול בארץ. על מנת לעשות זאת, הוא מבטל את הסעיף בפקודת התחבורה, לפיה אסור לאדם פרטי לקחת כסף מאדם אחר עבור נסיעה, אם אינו נהג אוטובוסים או מוניות, המפוקח בידי המדינה, ובכך יפתח החוק את האפשרות עבור אפליקציית אובר ואפליקציות נוספות להפעיל נהגים ללא הכשרה שיוכלו לקבל תשלום.

במשרד התחבורה מקווים כי המהלך יוביל להורדת מחירי התחבורה הציבורית, אולם במשרד התחברה כבר הודו בעבר שאין בידיהם מחקרים שמוכיחים זאת חד משמעית. מנגד, זוכה החוק להתנגדות רבתי מארגוני המוניות, שטוענים שמדובר הלכה למעשה בחיסול תחום המוניות, היות שנהג מונית שנמצא תחת פיקוח ממשלתי אינו יכול לטענתם להתחרות באדם פרטי ש'מחלטר' באובר. נהגי המונית כבר העלו בעבר את הטיעון לפיו הכנסתן של חברות פלטפורמה דוגמאת אובר מגבירה מאוד את העומסים בכבישים, אולם זכו להתעלמות.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!