דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שני ז' בתמוז תשפ"ו 22.06.26
26.4°תל אביב
  • 21.5°ירושלים
  • 26.4°תל אביב
  • 26.0°חיפה
  • 26.2°אשדוד
  • 24.2°באר שבע
  • 27.8°אילת
  • 27.7°טבריה
  • 23.3°צפת
  • 26.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
תרבות ומורשת

פרופ' בילי מלמן היא כלת פרס ישראל בחקר ההיסטוריה הכללית

הוועדה ציינה את תרומתה פורצת הדרך לחקר ההיסטוריה החברתית והתרבותית בעת החדשה ואת היותה מחלוצות חקר המגדר בישראל | הפרס יוענק במוצאי יום העצמאות ה-78 למדינה

פרופ' בילי מלמן (צילום מסך האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים)
פרופ' בילי מלמן (צילום מסך האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים)
מיכל מרנץ
מיכל מרנץ
כתבת חינוך
צרו קשר עם המערכת:

שר החינוך יואב קיש הודיע הערב (שלישי) כי פרופ' בילי מלמן היא כלת פרס ישראל בתחום חקר ההיסטוריה הכללית לשנת תשפ"ו.

ועדת הפרס התכנסה בראשות פרופ' דניאלה דוויק ובהשתתפות החברים פרופ' דן אורבך ופרופ' איריס שגריר. בנימוקיה ציינה הוועדה כי הפרס מוענק למלמן על תרומתה פורצת הדרך לחקר ההיסטוריה החברתית, התרבותית והאינטלקטואלית בעת החדשה.

עוד נכתב כי מלמן סללה דרכים למחקר המשחזר קולות של נשים ושל מעמדות שהודחקו והודרו מההיסטוריוגרפיה, וכי היא מחלוצות ההיסטוריה וההיסטוריוגרפיה של המגדר בישראל. הוועדה הוסיפה כי מחקריה משקפים התבוננות היסטורית רב־ממדית על החוויה האנושית, ותורמים תרומה יוצאת דופן להגדרת המודרניות בהקשרים של עיצוב זהות לאומית והיחס למזרח.

עוד צוין כי במהלך קריירה ארוכה הכשירה דורות של היסטוריוניות והיסטוריונים, וזכתה למוניטין ולהשפעה בארץ ובעולם.

פרס ישראל הוא הפרס החשוב והיוקרתי ביותר הניתן במדינה. הפרסים יוענקו במוצאי יום העצמאות ה־78 למדינת ישראל.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!