
הלימודים בבית הספר 'איינשטיין' ביבנה החלו היום מאוחר מהרגיל, ב-10:00 בבוקר, בעקבות תקיפת מורה בידי תלמיד. כיתת התקשורת הוחרגה. זהו בית הספר השמיני שמושבת חלקית מתחילת החודש בעקבות תקיפה או תקיפות של עובדים.
שמונת מוסדות החינוך שבהם מדובר הם בתי ספר יסודיים, שבעה בזרם הממלכתי ואחד בזרם הממלכתי דתי. בחמישה מבתי הספר הורים תקפו כלפי עובדי הוראה, ובארבעה בתי ספר תלמידים תקפו עובדי הוראה. בשניים מבתי הספר התוקפים היו הורים וגם תלמידים: בית הספר 'ירושלים' בקריית אתא ובית הספר 'החותרים' בטירת הכרמל.
בארבעה מתוך תשעת בתי הספר היו תקריות שונות של אלימות פיזית ומילולית. בשני בתי ספר נוספים, 'החותרים' בטירת הכרמל ו'איינשטיין' ביבנה, היו מקרי אלימות פיזית בלבד. בכל בתי הספר שהייתה בהם אלימות פיזית, מלבד 'נבון' בקריית מוצקין, האלימות הפיזית הוגדרה "קשה".
במהלך השביתה, כמו אחרי כל תקרית אלימה, נעשתה הסברה לעובדי ההוראה בידי מזכיר הסניף המקומי. אחרי כל מקרה הסתדרות המורים מפרסמת התייחסות של מזכיר הסניף המקומי, ושל יו"ר האיגוד המקצועי בהסתדרות המורים, מיכאל פינטו. כך גם בשביתה של היום, פינטו התייחס: "לא יעלה על הדעת שעובדי הוראה לא יהיו בטוחים במוסדות החינוך. הסתדרות המורים רואה את האירוע בחומרה, ותגן על עובדי ההוראה, על כבודם ומעמדם".
יו"ר סניף רחובות בהסתדרות המורים, אילנית חן: "בית הספר חייב להיות מרחב בטוח לצוותים החינוכיים ולתלמידים, ולא מקום שבו אנשי חינוך חוששים לשלומם. במקום לחנך ולהוביל הם נאלצים להגן על עצמם. הסתדרות המורים תמשיך לעמוד באופן נחוש וברור לצד הצוות החינוכי ותעניק לו את כל הגיבוי".


