דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי כ' בסיון תשפ"ו 05.06.26
23.2°תל אביב
  • 19.2°ירושלים
  • 23.2°תל אביב
  • 20.9°חיפה
  • 23.3°אשדוד
  • 23.8°באר שבע
  • 32.5°אילת
  • 23.3°טבריה
  • 19.1°צפת
  • 23.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
בעולם

שר החוץ האיראני: "אפגש עם וויטקוף וקושנר בז'נווה ביום חמישי", ארה"ב אישרה

עבאס עראקצ'י אמר גם כי "פתרון דיפלומטי נמצא בהישג יד" | שר החוץ העריך כי תהיה טיוטה של הצעה איראנית להסכם בתוך ימים ספורים | נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר מצדו כי הוא שוקל תקיפה צבאית מוגבלת נגד איראן

שר החוץ של איראן עבאס עראקצ'י ((צילום: AP Photo/Vahid Salemi)
שר החוץ של איראן עבאס עראקצ'י ((צילום: AP Photo/Vahid Salemi)

שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י אמר היום (ראשון) בראיון לרשת CBS כי הוא ככל הנראה ייפגש עם השליחים האמריקאים, סטיב וויטקוף וג'ארד קושנר, בז'נווה ביום חמישי. גורם אמריקאי אישר כי הדברים נכונים.

"פתרון דיפלומטי עם וושינגטון עדיין נמצא בהישג יד", אמר ערקאצ'י והוסיף כי "הטילים שלנו לא יכולים להגיע לשטח ארצות הברית, אבל אנחנו נכוון לבסיסים אמריקאיים" במקרה של תקיפה נגד טהרן.

מחוקדם יותר אמר גורם איראני בכיר לסוכנות הידיעות 'רויטרס' כי סבב חדש של שיחות מתוכנן בתחילת מרץ, על רקע החששות מפני הסלמה צבאית. "הסבב האחרון של השיחות הראה כי הרעיונות של ארצות הברית לגבי היקף ומנגנון ביטול הסנקציות שונים מהדרישות של איראן. שני הצדדים צריכים להגיע ללוח זמנים הגיוני להסרתן", אמר הגורם ל'רויטרס' . "מפת הדרכים צריכה להיות הגיונית ומבוססת על אינטרסים משותפים".

איראן וארצות הברית חידשו את המשא ומתן החודש במטרה לפתור את הסכסוך ארוך השנים לגבי תוכנית הגרעין האיראנית. ארצות הברית שלחה למזרח התיכון כוחות צבאיים רבים, מה שעורר את הפחדים מפני מלחמה נרחבת באזור. איראן אמרה כי תתקוף בסיסים אמריקאיים במזרח התיכון אם כוחות אמריקאיים יוציאו לפועל תקיפה נגדה.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ במטוס 'אייר פורס וואן' עונה לכתבים בנושא איראן. עדיין לא החליט (צילום: רויטרס)
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ במטוס 'אייר פורס וואן' עונה לכתבים בנושא איראן. עדיין לא החליט (צילום: רויטרס)

מקור איראני אמר היום לערוץ 'אלג'זירה' כי המשא ומתן ידון במחויבויות של איראן בסוגיית הגרעין, במחויבות של וושינגטון להסיר את הסנקציות ובשיתוף הפעולה הכלכלי. המקור האיראני הוסיף, שהצדדים לא ידונו במשא ומתן בסוגיית הוצאת מאגר האורניום מאיראן ברמת ההעשרה הגבוהה.

עוד הדגיש כי זאת טעות לצפות שהמשא ומתן יצליח במאת האחוזים, "צריכים להיות מציאותיים". עוד ציין המקור האיראני כי ההתמודדות עם האיומים נעשית על ידי העלאת רמת ההרתעה, ו"כוחותינו המזוינים במוכנות מלאה".

צנטריפוגות להעשרת אורניום במתקן בנתנז באיראן (צילום ארכיון: Atomic Energy Organization of Iran via AP, File)
צנטריפוגות להעשרת אורניום במתקן בנתנז באיראן (צילום ארכיון: Atomic Energy Organization of Iran via AP, File)

עראקצ'י אמר ביום שישי כי הוא מעריך שתהיה טיוטה של הצעה נגדית איראנית בתוך ימים ספורים. נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר מצדו כי הוא שוקל תקיפה צבאית מוגבלת נגד איראן.

וושינגטון דורשת שאיראן תוותר על מאגרי האורניום המועשר שלה. סוכנות הגרעין של האו"ם העריכה בשנה שעברה כי במאגרים יש אורניום מועשר בדרגה של 60% במשקל 440 ק"ג, מרחק לא גדול מפני יצירת אורניום מועשר בדרגה של 90%, שנחשב נשק גרעיני.

הגורם האיראני אמר ל'רויטרס' כי טהרן עשויה לשקול שילוב של יצוא חלק מהאורניום המועשר שלה ודילול של האורניום המועשר בדרגה הגבוהה ביותר, כמו גם הקמה של תאגיד העשרת אורניום אזורי בתמורה להכרה בזכות שלה ל"העשרה גרעינית למטרות שלום".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!