
כוחות צוות הקרב של חטיבת גולני בפיקוד אוגדת עזה (143) ממשיכים לפעול במרחב רפיח להשמדת תשתיות טרור מעל ומתחת לקרקע ולחיסול מחבלים שנותרו במרחב, כך מסר היום (שישי) דובר צה"ל.
לפי הודעת צה"ל, אתמול זיהו הכוחות מחבלים חמושים שיצאו מתשתית טרור תת־קרקעית במזרח רפיח, "והפרו את הסכם הפסקת האש". בצה"ל מסרו כי "בסגירת מעגל מהירה, הכוחות בשטח בסיוע של חיל האוויר תקפו וחיסלו כמה מהמחבלים".
עוד נמסר כי "בתגובה להפרה, צה"ל תקף באופן ממוקד במהלך הלילה (ו') ברפיח מחבלים חמושים מארגון הטרור חמאס".
בהודעת דובר צה"ל נמסר כי "צה"ל רואה בחומרה כל הפרה של הסכם הפסקת האש ויפעל מול כל ניסיון של ארגוני הטרור ברצועת עזה להוציא לפועל מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ומדינת ישראל". עוד נמסר כי כוחות צה"ל בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם "וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי".


