דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי כ"ה בסיון תשפ"ו 10.06.26
23.7°תל אביב
  • 19.5°ירושלים
  • 23.7°תל אביב
  • 21.8°חיפה
  • 23.9°אשדוד
  • 23.8°באר שבע
  • 35.8°אילת
  • 23.4°טבריה
  • 22.1°צפת
  • 23.7°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל

דובר צה"ל על המתקפה: "המבצע יימשך ככל שיידרש"

לפי הודעת דו"צ ישראל זיהתה ניסיון של המשטר האיראני לשקם את המערכים שנפגעו במבצע עם כלביא

דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין (צילום: דובר צה"ל)
דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין (צילום: דובר צה"ל)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

דובר צה"ל הודיע הבוקר (שבת) כי צה"ל וצבא ארה"ב, פתחו במבצע משותף, רחב ועוצמתי לפגיעה יסודית במשטר הטרור האיראני ולהסרת איומים קיומיים על מדינת ישראל לאורך זמן. המהלומה כללה תקיפה של עשרות מטרות צבאיות ובוצעה כחלק ממתקפה רחבה, מתואמת ומשותפת נגד המשטר.

"המשטר האיראני לא זנח את התוכנית להשמדת ישראל" נמסר בהודעה, "בחודשים האחרונים ולמרות המכה הקשה שספג במבצע "עם כלביא", צה"ל זיהה כי המשטר המשיך בניסיונות הביצור, המיגון וההסתרה של תוכניות הגרעין שלו, לצד שיקום תהליך ייצור הטילים. בנוסף, המשטר המשיך במימון, אימון וחימוש שלוחיו המתבססים בגבולות מדינת ישראל. אלו פעולות המהוות איום קיומי על מדינת ישראל, ומאיימות על המזרח התיכון והעולם כולו".

לפי הודעת צה"ל בחודשים שקדמו למתקפה, בוצע תכנון "משותף והדוק" בין צה"ל לצבא ארה"ב, שאיפשר את ביצוע המתקפה הרחבה בסינכרון ותיאום מרבי בין הצבאות. צה"ל, על כלל מערכיו קיים תהליך היערכות קפדני וארוך טווח למבצע, הן במערכי ההגנה והן בתוכניות ההתקפה השונות.

הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, ומפקדי צה"ל מקיימים כעת הערכת מצב. כוחות רבים של צה"ל ערוכים ופרוסים בהגנה קדמית ובמוכנות להתקפה בכלל הגזרות ולמול כל אויב.

"יש להישמע להנחיות פיקוד העורף המתעדכנות מעת לעת – חוסן האזרחים וההקפדה על ההנחיות מצילים חיים ומהווים מרכיב קריטי בהצלחת המערכה. צה"ל ימשיך לפעול לגדיעת כל איום המתהווה נגד אזרחי מדינת ישראל בכל מקום ובכל עת. גם ברגעים אלו, חיל האוויר ממשיך לתקוף ברחבי איראן על בסיס מודיעין מדויק. המבצע יימשך ככל שיידרש."

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!