דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת כ"ח בסיון תשפ"ו 13.06.26
26.7°תל אביב
  • 26.6°ירושלים
  • 26.7°תל אביב
  • 25.8°חיפה
  • 27.1°אשדוד
  • 31.0°באר שבע
  • 37.7°אילת
  • 30.7°טבריה
  • 26.1°צפת
  • 28.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
תקשורת ומדיה

רוב הפייקים אינם AI וטלגרם הוא לא מקור חדשותי: איך לצרוך מידע ברשת

איגוד האינטרנט הישראלי פרסם טיפים להתנהלות אחראית של מידע בשעת חירום

אנשים קוראים בטלפון בזמן שהותם ברכבת הקלה בתל אביב כמרחב מוגן. המצולמים לא קשורים לכתבה (צילום: חיים גולדברג\פלאש 90)
אנשים קוראים בטלפון בזמן שהותם ברכבת הקלה בתל אביב כמרחב מוגן. המצולמים לא קשורים לכתבה (צילום: חיים גולדברג\פלאש 90)
יהל פרג'
יהל פרג'
צרו קשר עם המערכת:

איגוד האינטרנט הישראלי פרסם היום (שני) טיפים להתנהלות אחראית של צריכת מידע אמין בזמן חירום.

1. להעדיף מקורות רשמיים – חשוב לתעדף מקורות רשמיים ומוסמכים להחלטות מצילות חיים, ולא לסמוך על כל מה שנאמר לידינו במקלט או בסביבה הקרובה.

2. טלגרם או וואטסאפ אינם מקורות חדשותיים – ערוצים אנונימיים מציפים עדכונים עם תמונות וסרטונים לא מאומתים. כדאי להעדיף אתרי חדשות עם מוניטין מקצועי, שברור מי כותב ועורך בהם.

3. לא כל פייק מבוסס AI – רוב הפייקים בזמן חירום הם תמונות או סרטונים אמיתיים שהופצו מחדש מזמן או מקום אחר. סרטון שנראה אמיתי לא מבטיח שהוא מהזמן והמקום שטוענים.

4. להיזהר מעייפות מסכים ועומס חדשות – שהייה ארוכה בממ״ד מול מסכים עלולה לגרום לעייפות ולירידה במצב הרוח, וחיבור כל הזמן לחדשות יכול להביא לחוויה של הצפה. כדאי לשוחח ולהפעיל את הגוף, ולא להיות שעות ארוכות מול מסכים.

5. לבדוק לפני שמפיצים – רוב הפייקים מופצים בידי האזרחים. עצירה קצרה, בדיקה מול מקורות רשמיים ושאלה אם כדאי להפיץ יכולה למנוע נזקים בזמן רגיש וקשה.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!