דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי י"א בתמוז תשפ"ו 26.06.26
26.5°תל אביב
  • 21.7°ירושלים
  • 26.5°תל אביב
  • 26.5°חיפה
  • 26.9°אשדוד
  • 24.5°באר שבע
  • 28.1°אילת
  • 27.0°טבריה
  • 21.7°צפת
  • 26.3°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
צבא וביטחון

דובר צה"ל: "עברנו לשלב הבא של המבצע, תוקפים אתרי ייצור"

לפי דובר צה"ל, חיל האוויר הטיל עד כה יותר מפי 2 מהחימושים שהוטלו במבצע "עם כלביא" | על התקיפות בלבנון אמר: "לא נתפשר על פירוק חיזבאללה מנשקו"

דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין (צילום: דובר צה"ל)
דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין (צילום: דובר צה"ל)
אור גואטה
אור גואטה
כתב ביטחוני-מדיני
צרו קשר עם המערכת:

"עברנו לשלב הבא של המבצע, הרחבנו את התקיפות על אתרי הייצור המרכזיים של המשטר". אמר אמש (שבת) דובר צה"ל תא"ל אפי דפרין בהצהרה לתקשורת. לדבריו, עד כה הטיל חיל האוויר כ-7,500 חימושים על מטרות בכל רחבי איראן, פי 2 מאשר בכל מבצע 'עם כלביא'.

"בחודשים האחרונים עקבנו אחרי ניסיונות השיקום שלהם", אמר על איראן. "תקפנו את האתר בפראצ'ין, אתר למחקר ופיתוח טילי שיוט, תקפנו אתר מרכזי לייצור טילים בליסטיים באזור שערוד, שבו יוצרו מרבית הטילים שנורו על מדינת ישראל עד כה. גם בשעה זו חיל האוויר תוקף באיראן, בדגש על טהרן".

ואכן צה"ל תקף במהלך שבת מספר אתרים לפיתוח ולייצור טילים, וכן לראשונה במבצע הנוכחי, גם  תשתיות לאומיות, בהן לפחות 5 אתרי ייצור ואחסון של נפט ושל דלק ונפט ברחבי איראן.

"אנחנו גובים מחיזבאללה מחירים כבדים, ב-4 הימים האחרונים צהל תקף כ-600 מטרות טרור עם יותר מ-700 חימושים", אמר דפרין. "פינינו את רוב רובע הדאחייה, הרובע ממנו בכירי חיזבאללה הוציאו מתווי טרור נגד ישראל. לא נתפשר על פירוק חיזבאללה מנשקו. בדרום לבנון ממשיכים בהגנה הקדמית ואוחזים בנקודות שליטה, הלוחמים פועלים באומץ לב כדי להגן על תושבי הצפון". דפרין הוסיף שביקר את הלוחמים שנפצעו מירי נ"ט אתמול.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!