דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום ראשון ו' בתמוז תשפ"ו 21.06.26
22.8°תל אביב
  • 16.6°ירושלים
  • 22.8°תל אביב
  • 21.8°חיפה
  • 22.5°אשדוד
  • 21.1°באר שבע
  • 28.9°אילת
  • 20.7°טבריה
  • 17.5°צפת
  • 22.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
ספורט

שתי מדליות ארד בג'ודו לישראליות בתחרות באוסטריה: "מרגש לייצג את העם שלנו בתקופה זו"

נבחרת ישראל בג'ודו עזבה את טשקנט בעקבות פרוץ המלחמה והמשיכה לתחרות באוסטריה | גילי שריר וכרם פרימו זכו במדליות ארד במשקל עד 63 ק"ג: "בתקופה הזו במיוחד, לייצג את ישראל זו גאווה גדולה"

כרם פרימו (צילום ארכיון: באדיבות איגוד הג'ודו בישראל)
כרם פרימו (צילום ארכיון: באדיבות איגוד הג'ודו בישראל)
ליאור ברטל
ליאור ברטל
כתב ספורט
צרו קשר עם המערכת:

בסוף השבוע שעבר נבחרת ישראל בג'ודו הייתה באמצע טורניר גראנד סלאם. בעקבות פרוץ המלחמה, הנבחרת עזבה באמצע התחרות, באישון לילה, את טשקנט שבאוזבקיסטן, ונחתה באוסטריה. בינתיים, הספורטאים הישראלים נרשמו לטורניר גראנד פרי שנערך במדינה. ביומה השני של התחרות זכו הערב (שבת) גילי שריר וכרם פרימו בשתי מדליות ארד בקטגוריית המשקל עד 63 ק"ג.

בשבת שעברה שריר ופרימו החלו את יום התחרויות בטשקנט, שבמהלכו החלה המלחמה, אשר באופן טבעי השפיעה על שתי הג'ודוקות, שלא הגיעו להישגים. בערב הודיע השב"כ למשלחת שהיא צריכה להתפנות, והנבחרת הועברה במהירות לאוסטריה, כאשר חברי הנבחרת שהיו אמורים להתחרות – רז הרשקו ויולי מישינר (מעל 78 ק"ג) ויוסף סימין (עד 100 ק"ג) – לא התחרו בתחרות.

גילי שריר החלה את יום הקרבות בסיבוב השני עם ניצחון ביתרון יוקו על בריז'תה וורגה ההונגרייה, אך הפסידה לאחר מכן ברבע הגמר ביוקו לשרה ג'וי באויר הגרמנייה. בעקבות ההפסד נשרה לבית הניחומים, שבו גברה באיפון על נינה צ'וגטקו הקרואטית, והעפילה לקרב על המדליה, שבו גברה בשני וואזארי על לאורה ווזקז פרננדז הספרדייה.

גילי שריר, שני הרשקו וכרם פרימו (צילום: באדיבות איגוד הג'ודו)
גילי שריר, שני הרשקו וכרם פרימו (צילום: באדיבות איגוד הג'ודו)

כרם פרימו בת ה-20, שעבורה זו מדליה ראשונה בקריירה בקטגוריית הבוגרות, החלה את יום הקרבות בסיבוב הראשון עם ניצחון באיפון על מרג'ירידה ברשת הפורטוגלית, המשיכה עם ניצחון ביתרון יוקו על קאיה קייזר הסלובנית, אך נעצרה ברבע הגמר עם הפסד ללאורה ווזקז פרננדז הספרדייה. בעקבות ההפסד נשרה לבית הניחומים, שבו גברה באיפון על יואנה מנובה הבולגרית והעפילה לקרב על הארד. בקרב על המדליה היא גברה ביתרון עונשים על שרה ג'וי באויר הגרמנייה.

מאמן הנבחרת שני הרשקו סיכם את התחרות: "אני גאה מאוד בספורטאיות על יום תחרות איכותי, זהו הישג מרגש ומשמעותי במיוחד בימים אלו, כאשר ישראל נלחמת על חירותה וביטחונה. אנחנו תמיד עם חיילי צה״ל וכוחות הביטחון שבזכותם אנו יכולים לעמוד על המזרן, להתחרות בגאווה גדולה ולייצג את המדינה בכבוד. הלב והמחשבות עם אזרחי ישראל שמתמודדים בגבורה עם ימים מורכבים".

כרם פרימו אמרה בסיום: "מאושרת מאוד מהמדליה הראשונה שלי בסבב הגראנד פרי. עבדתי קשה מאוד בשביל הרגע הזה ואני שמחה שהצלחתי להביא מדליה ולעלות על הפודיום עם דגל ישראל. בתקופה הזו במיוחד, לייצג את ישראל זו גאווה גדולה". גילי שריר הוסיפה: "שמחה מאוד לזכות במדליה נוספת בגראנד פרי, במיוחד כחלק מהקמפיין האולימפי השלישי שלי. תמיד מרגש לעמוד על הפודיום ולייצג את ישראל. ואקסטרה מרגש לייצג את העם שלנו בתקופה זו".

 

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!