דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום ראשון כ"ט בסיון תשפ"ו 14.06.26
24.6°תל אביב
  • 18.6°ירושלים
  • 24.6°תל אביב
  • 22.9°חיפה
  • 24.7°אשדוד
  • 23.1°באר שבע
  • 33.1°אילת
  • 23.1°טבריה
  • 18.3°צפת
  • 24.1°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
עבודה

ההסתדרות מאיימת בשביתה בבי"ח ברזילי: "לא נסכים לפיטורי עובדות ניקיון מסורות"

יו"ר הסתדרות עובדי המדינה עו"ד אופיר אלקלעי סיפר שבמהלך סיור במרכז הרפואי נחשף לכוונה לפטר כ-70 עובדות קבלן, בשל כשל בירוקרטי | הוא פנה לשר האוצר בדרישה שיתערב: "המערכת בחרה בפתרון אכזרי של השלכת העובדים המוחלשים לרחוב" | המרכז הרפואי ברזילי: "פועלים לאפשר את המשך העסקתן"

יו"ר הסתדרות עובדי המדינה עו"ד אופיר אלקלעי (צילום: יסמין גיל / דוברות ההסתדרות)
יו"ר הסתדרות עובדי המדינה עו"ד אופיר אלקלעי (צילום: יסמין גיל / דוברות ההסתדרות)
ניצן צבי כהן
ניצן צבי כהן
כתב לענייני עבודה
צרו קשר עם המערכת:

יו"ר הסתדרות עובדי המדינה עו"ד אופיר אלקלעי פנה אתמול (ראשון) במכתב דחוף לשר האוצר בצלאל סמוטריץ' ולראש אגף התקציבים באוצר מהרן פרוזנפר, בקריאה למנוע את פיטוריהן של עשרות עובדות ניקיון בבית החולים ברזילי, ערב חג הפסח.

במכתבו סיפר אלקלעי שנחשף במהלך סיור בבית החולים לכוונה לפטר כ-70 עובדות ועובדי ניקיון של חברת הקבלן 'שלג לבן', רבות מהן נשים יוצאות העדה האתיופיות ותושבות אשקלון. "מערכת הבריאות של מדינת ישראל נמצאת באחת משעותיה המאתגרות ביותר. אלו הן הנשים שנושאות על גבן את התפעול הקריטי של בית החולים במשך שנים, בשכר מינימום ובמסירות ללא קץ, גם תחת איום הרקטות ובשיא המאמץ המלחמתי".

אלקעלי הוסיף כי ככל שהמחדל לא יתוקן לאלתר, הסתדרות עובדי המדינה לא תעמוד מהצד ותפעיל את כל האמצעים הארגוניים העומדים לרשותה – לרבות השבתה מלאה של שירותי המשק בבית החולים. "בימים אלו, יותר מתמיד, מערכת הבריאות זקוקה להחלמה וליציבות, לא לחרב פיטורין מעל ראשי העובדים המסורים ביותר שלה. אנו מצפים לפעולה מיידית לתיקון המעוות".

לא פורסם מכרז בזמן – והעובדות ישלמו את המחיר

לדברי אלקלעי, הכוונה לפטר את העובדות נובעת בשל כשל בירוקרטי של אי-פרסום המכרז לשירותי הניקיון במועד. "המערכת בחרה בפתרון הקל והאכזרי ביותר – השלכת העובדים המוחלשים ביותר לרחוב בעוד המחדל זועק לשמים! לא נסכים שעובדות מסורות יהפכו לקורבן של רשלנות ניהולית שאינה באחריותן".

עו"ד אלקלעי אמר כי פיטורי נשים קשות יום ערב החג, בעיצומה של מלחמה, הוא מעשה בלתי מוסרי שלא ייעשה בחברה מתוקנת, וכי סיום העסקתן צפוי גם להטיל עומס בלתי סביר על עובדי המשק הקיימים, לפגוע בליבת השירות הרפואי ולערער את חוסנו של בית החולים.

"הסתדרות עובדי המדינה מבהירה: עובדי מנהל ומשק אינם שקופים ואינם הפקר! בין אם מדובר בצורת העסקה פוגענית של קניית שירותים ובין אם מדובר בעובדי מדינה. לא נאפשר להפוך את עובדי הקבלן לכלי משחק בלוח השחמט של הכשלים הבירוקרטיים. פגיעה בהם היא פגיעה ישירה בשירות הציבורי ובערכי המדינה".

מהמרכז הרפואי ברזילי נמסר: "הנהלת המרכז הרפואי ברזילי פועלת לאפשר רציפות תפקודית של בית החולים ובהתאם לכך גם את המשך העסקתם של עובדי המשק המועסקים באמצעות קבלן. לעובדים לא נמסרו מכתבי פיטורין, והנהלת המרכז חפצה בהמשך העסקתם ומעריכה את עבודתם המסורה". ממשרד האוצר טרם נמסרה תגובה.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!