דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי כ"ו בסיון תשפ"ו 11.06.26
25.7°תל אביב
  • 22.0°ירושלים
  • 25.7°תל אביב
  • 25.5°חיפה
  • 26.0°אשדוד
  • 23.4°באר שבע
  • 31.3°אילת
  • 25.2°טבריה
  • 20.8°צפת
  • 25.1°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
צבא וביטחון

דובר צה"ל: "נעמיק את הפעולה בלבנון, נהיה חוצץ בין האיום לתושבי הצפון"

תא"ל אפי דפרין עדכן כי אוגדה 91 החלה בפעילות קרקעית ביעדים מרכזיים בדרום לבנון, וכי צה"ל גייס כוחות מילואים נוספים: "נמשיך להעמיק את הפעולה בימים הקרובים" | בדרום הושמדו מנהרות וחוסלו עשרות מחבלים

דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין (צילום: דובר צה"ל)
דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין (צילום: דובר צה"ל)
אוריאל לוי
אוריאל לוי
כתב לענייני חוץ
צרו קשר עם המערכת:

דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין, נשא הערב (שני) הצהרה שבה התייחס להתרחבות התמרון הקרקעי בלבנון, למערכה מול איראן ולפעילות כוחות צה"ל ברצועת עזה. בפתח דבריו התייחס דפרין למצב באיראן ואמר כי "פעילי המשטר חיים בתחושת נרדפות ומחפשים מקומות מסתור, אין להם חסינות". לדבריו, הרמטכ"ל ביקר היום בפיקוד הצפון, וכי "החלשת המשטר באיראן מורגשת גם במערכה מול חיזבאללה".

דפרין אישר כי ביממה האחרונה החלו כוחות אוגדה 91 בפעילות קרקעית ביעדים מרכזיים בדרום לבנון, כחלק מחיזוק ההגנה על יישובי הצפון והשמדת תשתיות טרור. "ככה אנחנו פועלים גם בשטח – לוחמי צה"ל יהיו חוצץ בין כל איום לבין תושבי הצפון. הגברנו כוחות בפיקוד הצפון ונמשיך להעמיק את הפעולה בימים הקרובים", הדגיש. במקביל, עדכן כי צה"ל גייס כוחות מילואים נוספים כדי לחזק את המוכנות ואת הפעילות ההתקפית בכל הגזרות.

בהמשך ההצהרה, שיתף דובר צה"ל סיפור הממחיש את חשיבות ההקפדה על הנחיות ההתגוננות. "פגשתי היום אם למשפחה שביתה ספג פגיעה ישירה לפני מספר ימים", סיפר דפרין. "היא שיחקה בסלון עם ששת ילדיה הקטנים, כשאחד מהם, יהודה בן השבועיים בלבד, היה בזרועותיה. עם קבלת ההתרעה היא לקחה אותם מיד למרחב המוגן הקרוב. הבית ספג פגיעה ישירה אבל הם נותרו בריאים ושלמים בגופם ובנפשם. אני חוזר ואומר – ההישמעות להנחיות פיקוד העורף מצילה חיים".

לצד הלחימה בצפון, התייחס דפרין גם להישגי הכוחות בפיקוד הדרום בשבועיים האחרונים. לדבריו, כוחות צה"ל עצרו למעלה מ-250 פעילי טרור, השמידו כחמישה קילומטרים של תשתיות תת-קרקעיות, וחיסלו יותר מ-40 מחבלים. כמו כן, ציין כי סוכלה חוליית מחבלי חמאס שתכננה לפגוע בכוחות צה"ל באזור.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!