דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי כ"ו בסיון תשפ"ו 11.06.26
23.2°תל אביב
  • 16.8°ירושלים
  • 23.2°תל אביב
  • 20.6°חיפה
  • 22.4°אשדוד
  • 20.3°באר שבע
  • 29.7°אילת
  • 20.1°טבריה
  • 16.9°צפת
  • 22.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
בעולם

טראמפ אישר: אבקש תוספת תקציב של 200 מיליארד דולר לפנטגון

נשיא ארה"ב אישר דיווחים שיביא את ההצעה לאישור הקונגרס. הוא כינה זאת "מחיר קטן" כדי להבטיח כשירות למלחמה עם איראן, אך אמר כי הבקשה תכלול יותר מהדרוש עבור מלחמה זו

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ במסיבת עיתונאים בבית הלבן, לצד ראש ממשלת יפן סנאה טאקאיצ'י (צילום: AP Photo/Alex Brandon)
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ במסיבת עיתונאים בבית הלבן, לצד ראש ממשלת יפן סנאה טאקאיצ'י (צילום: AP Photo/Alex Brandon)
אוריאל לוי
אוריאל לוי
כתב לענייני חוץ
צרו קשר עם המערכת:

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אישר אחר הצהריים (חמישי) כי הוא עשוי לבקש מהקונגרס הגדלת תקציב של 200 מיליארד דולר למשרד ההגנה, בהתאם לדיווח שפורסם מוקדם יותר היום ב'וושינגטון פוסט'. סכום זה יעלה בהרבה על עלויות מסע התקיפות האוויריות העצום של הממשל באיראן עד כה. הוא כינה זאת "מחיר קטן לשלם" כדי להבטיח שלצבא יהיה כל מה שהוא צריך כדי לנהל מלחמה עם איראן, אך אמר כי הבקשה תכלול יותר ממה שדרוש למלחמה זו.

"אנחנו רוצים להיות במצב הטוב ביותר, במצב הטוב ביותר שהיינו בו אי פעם", אמר טראמפ במסיבת עיתונאים בבית הלבן, לצד ראש ממשלת יפן סנאה טאקאיצ'י, "זה מחיר קטן לשלם כדי לוודא שנשאר בטופ".

טראמפ לא סיפק פרטים ספציפיים, ורק אמר שהוא רוצה להבטיח שלצבא יהיו "כמויות עצומות של תחמושת". למרות זאת, הוא הכחיש שהנשק אוזל לארה"ב, וטען שהממשל נוהג "באופן שקול" לגבי הוצאותיו.

"אנחנו מבקשים מהרבה סיבות, אפילו מעבר למה שאנחנו מדברים עליו באיראן", אמר טראמפ. "תחמושת בפרט, בקצה העליון יש לנו הרבה, אבל אנחנו משמרים אותה".

וושינגטון פוסט: ניסיון להגדלת ייצור הנשק בארה"ב

מוקדם יותר היום דווח ב'וושינגטון פוסט' מפי בכיר בממשל כי הפנטגון ביקש מהבית הלבן להביא לאישור הקונגרס תוספת תקציב של יותר מ-200 מיליון דולר, לשם מימון המלחמה באיראן. לפי שלושה מקורות נוספים של 'וושינגטון פוסט', מטרת המהלך היא גם להגדיל בדחיפות את ייצור הנשק בארצות הברית.

לפי הדיווח, חלק מהפקידים בבית הלבן אינם סבורים שלבקשת הפנטגון יש סיכוי ריאלי להתקבל בקונגרס. דווח כי הפנטגון העלה מספר בקשות מימון שונות במהלך השבועיים האחרונים.

צפוי מאבק פוליטי בקונגרס

בקשת המימון צפויה להוביל למאבק פוליטי גדול בקונגרס, שכן התמיכה הציבורית במאמץ המלחמתי נותרה פושרת, והדמוקרטים מתחו ביקורת חריפה על
ההחלטה של הבית הלבן לצאת למלחמה. הרפובליקנים עשויים לתמוך בבקשה אך לא התחייבו לאסטרטגיה פוליטית מסוימת לקידום החקיקה, והם מתקשים למצוא דרך ברורה לחצות את רף 60 הקולות שדרושים הסנאט.

הנשיא דונלד טראמפ הבטיח במשא הבחירות שלו לסיים את "ההרפתקנות האמריקאית בחו"ל" ותקף לעתים קרובות את ממשל ביידן על סכום הכסף שאושר למימון המלחמה באוקראינה. עד דצמבר, הקונגרס אישר כ-188 מיליארד דולר בהוצאות למלחמה באוקראינה, על פי המפקח הכללי המיוחד של ארה"ב.

CNN: הממשל עקף את הקונגרס כדי למכור נשק במזרח התיכון

ממשל טראמפ עוקף את הקונגרס כדי לזרז מכירת נשק בשווי מיליארדי דולרים לאיחוד האמירויות, כווית וירדן, כך לפי דיווח רשת רשת CNN. מהדיווח שפורסם הערב עולה כי  הממשל האמריקאי עקף את הקונגרס כדי לזרז מכירת נשק בשווי עשרות מיליארדי דולרים לאיחוד האמירויות ולכווית, בעלות הברית של ארה"ב במפרץ המותקפות ביותר על ידי איראן בשלוש השבועות האחרונים.

הממשל זירז גם מכירת "חלקי חילוף למטוסים ותחמושת" לירדן בשווי מיליוני דולרים. על פי הודעות שפורסמו הערב על ידי מחלקת המדינה, "מזכיר המדינה סיפק הצדקה מפורטת שקיים מצב חירום המחייב מכירה מיידית", של פריטי ההגנה לשלוש המדינות, "ובכך ויתר על דרישות הבדיקה של הקונגרס". מדובר במכירה של נשק בשווי כמעט 8.4 מיליארד דולר לאיחוד האמירויות, כולל טילי אוויר-אוויר מתקדמים לטווח בינוני (AMRAAM), תחמושת F-16, מערכות משולבות ליירוט כטב"מים ומכ"ם לטווח ארוך.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!