
לקראת מזג אוויר סוער וחשש כבד משיטפונות, משטרת ישראל הודיעה היום (שלישי) על היערכות שיא במחוז הדרומי לקראת מחר. במסגרת ההיערכות, שנועדה למנוע סכנת חיים למשתמשי הדרך, יבוצעו מחר חסימות יזומות ונרחבות של כבישים מרכזיים בדרום, בראשן חסימה מוחלטת של כלל הדרכים המובילות לאילת וממנה.
על פי התחזיות, החל ממחר בשעות הצהריים צפויה להיכנס מערכת גשמים משמעותית שתשפיע על אזורים נרחבים – מגבול מצרים, דרך הנגב הדרומי, הערבה ועד ים המלח. בתום הערכת מצב שקיים מפקד המחוז הדרומי, ניצב חיים בובליל, יחד עם נציגי גופי החירום וההצלה, הוחלט על פריסת כוחות רחבה וחסימת צירים מוקדמת.
מפת חסימות הכבישים המתוכננת למחר (רביעי):
החל מהשעה 08:00 בבוקר (לשני הכיוונים):
-
כביש 40: מצומת ציחור ועד מצפה רמון.
החל מהשעה 12:00 בצהריים (לשני הכיוונים):
-
כביש 90: מצומת נווה זוהר, דרך צומת הערבה ועד אילת.
-
כביש 12: מאילת ועד צומת נאות סמדר.
-
כביש 25: מצומת צפית ועד צומת הערבה.
-
כביש 40: מצומת קטורה ועד צומת ציחור.
במשטרה מדגישים כי החל משעת הצהריים לא תתאפשר כלל כניסה לעיר אילת או יציאה ממנה, וקוראים לציבור לתכנן את הנסיעות מראש ולהתאים את מסלולי הנסיעה. כמו כן, חל איסור מוחלט על כניסה לאזורי הנחלים ולשמורות הטבע, ואסור בתכלית האיסור לחצות כבישים מוצפים או זרימות מים, גם באמצעות רכבי שטח.
שוטרי המחוז הדרומי, יחד עם משטרת התנועה, יחידות החילוץ, לוחמי מג"ב וגופי ההצלה, ייפרסו לאורך הצירים למתן מענה מהיר. במשטרה מציינים כי בהתאם להתפתחויות מזג האוויר בשטח, ייתכנו שיבושי תנועה וחסימות של כבישים נוספים.


