דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי י' בתמוז תשפ"ו 25.06.26
27.0°תל אביב
  • 21.5°ירושלים
  • 27.0°תל אביב
  • 26.7°חיפה
  • 26.6°אשדוד
  • 24.3°באר שבע
  • 30.5°אילת
  • 27.4°טבריה
  • 22.5°צפת
  • 26.2°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
צבא וביטחון

עדכונים שוטפים / עשרות שיגורים מאיראן ולבנון לאורך היום: הרוג ופצוע קשה בנהריה; שני לוחמים נפלו בלבנון

בנהריה נהרג אורי פרץ, תושב העיר. גבר בן כ-50 נפצע קשה, לפחות 13 פצועים קל מרסיסים ו-11 נפגעי חרדה מהמטחים לגליל| צה''ל קרא לתושבים בדרום לבנון להתפנות צפונה מנהר הזהרני | כלבה נהרגה ו-2 אנשים נפצעו קל מרסיסי כטב"ם בגליל המערבי | 49 גלי אזעקות בצפון ביממה האחרונה, ו-9 שיגורים מאיראן למרכז, עם מספר פצועים קל מנפילה בדרום תל אביב

  • זירת הנפילה בנהריה (צילום: מד"א)
    זירת הנפילה בנהריה (צילום: מד"א)
  • זירת נפילה מירי מלבנון לנהריה (כבאות והצלה)
    זירת נפילה מירי מלבנון לנהריה (כבאות והצלה)
  • נזק בזירת נפילה של רסיס מטיל איראני בדרום תל אביב (צילום: דוברות המשטרה)
    נזק בזירת נפילה של רסיס מטיל איראני בדרום תל אביב (צילום: דוברות המשטרה)
  • שוטרים בזירת נפילה של רסיס טיל איראני בדרום תל אביב (צילום: דוברות המשטרה)
    שוטרים בזירת נפילה של רסיס טיל איראני בדרום תל אביב (צילום: דוברות המשטרה)
  • זירת נפילה של רסיס מטיל איראני בדרום תל אביב (צילום: דוד טברסקי)
    זירת נפילה של רסיס מטיל איראני בדרום תל אביב (צילום: דוד טברסקי)
  • זירת נפילת רסיס טיל איראני בתל אביב (צילום: לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים)
    זירת נפילת רסיס טיל איראני בתל אביב (צילום: לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים)
  • נזק כתוצאה מנפילת רסיס בטכניון (צילום: לפי סעיף 27 א')
    נזק כתוצאה מנפילת רסיס בטכניון (צילום: לפי סעיף 27 א')
  • תיעוד מכפר קאסם (צילום: לפי חוק 27א׳ לזכויות יוצרים)
    תיעוד מכפר קאסם (צילום: לפי חוק 27א׳ לזכויות יוצרים)
  • אורי פרץ ז"ל, שנהרג מפגיעת טיל בנהריה (צילום: מתוך רשתות חברתיות,, שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)
    אורי פרץ ז"ל, שנהרג מפגיעת טיל בנהריה (צילום: מתוך רשתות חברתיות,, שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)
  • סמ"ר אורי גרינברג ז"ל (מימין) וסמל אביעד אלחנן וולנסקי (צילומים: דובר צה"ל)
    סמ"ר אורי גרינברג ז"ל (מימין) וסמל אביעד אלחנן וולנסקי (צילומים: דובר צה"ל)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

היום ה-27 למבצע שאגת הארי:

יותר מ-60 גלי אזעקות נשמעו היום (חמישי) ברחבי הארץ, לפחות 49 מהן בצפון בעקבות ירי מלבנון ומאיראן. בנהריה, אורי פרץ, תושב העיר, נהרג מפגיעת רקטה, גבר כבן 50 נפצע באורח קשה, ו-2 נפצעו באורח קל. 5 נפצעו קל ופצועה בינוני ב-11 זירות נפילה בת"א, נזקים נגרמו לבניין, רכבים ועסקים. בחיפה והקריות, רסיסי יירוט נפלו בטכניון ובקניון בקריות לאחר שיגור מאיראן.

הותר לפרסום: שני לוחמי צה"ל נפלו ביממה האחרונה בקרבות בדרום לבנון. סמ״ר אורי גרינברג, לוחם בסיירת גולני, בן 21 מפתח תקווה; וסמל אביעד אלחנן וולנסקי, לוחם גדוד 77 בשריון, בן 21 מירושלים.

שישה בני אדם נפגעו באורח קל מהדף מפגיעת טיל איראני בכפר קאסם. בצפת זוהתה פגיעה ישירה מירי מלבנון, ובת 12 נפלה בדרכה למרחב מוגן ואושפזה כשהיא מורדמת ומונשמת.

הצבא האמריקאי תקף יותר מ-10 אלף מטרות באיראן מאז תחילת המלחמה, והשמיד במסגרתן שני שלישים ממתקני הייצור הצבאיים של המשטר, כך אמר הערב מפקד פיקוד המרכז של ארה"ב אדמירל בראד קופר. "השמדנו 92% מכלי השיט הגדולים ביותר של חיל הים האיראני", אמר והוסיף כי קצב תקיפות הטילים והרחפנים של איראן ירד ב-90% מאז תחילת המלחמה.

הסיקור החי פתוח
עדכון אוטומטי:  

אזעקות בנגב, באזור יהודה ובים המלח עקב ירי מאיראן

התרעה מוקדמת הופעלה בנגב ובערבה עקב זיהוי ירי מאיראן

אזעקות במשגב עם

אזעקה במטולה עקב ירי מלבנון

התרעות על חדירת כטב"מ בגליל המערבי

בצת, לימן, מצובה , שלומי

הותר לפרסום: אורי פרץ הוא ההרוג מפגיעת הטיל בנהריה

מעיריית נהריה נמסר: "בשם תושבי העיר, אנו מבקשים לחבק ולחזק את הוריו, אשתו, ילדיו, וכל בני המשפחה בשעה קשה זו. מי ייתן ולא תדעו עוד צער. אנו מבקשים גם לשלוח איחולי רפואה שלמה לפצועים שטופלו ולאלו שעודם מטופלים בבית החולים. נמשיך ללוות את המשפחות ולתמוך בהן ככל שיידרש"

טראמפ: לא נתקוף מתקני אנרגיה באיראן למשך 10 ימים נוספים

שלושה ימים אחרי שהצהיר כי הוא מפסיק להפציץ את התשתיות ומתקני האנרגיה של איראן למשך 5 ימים, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע בפרסום ברשת Truth: "בהתאם לבקשת ממשלת איראן, אנא הרשו לי להצהיר כי אני משהה את תקופת הרס מפעל האנרגיה ב-10 ימים עד יום שני, 6 באפריל 2026, בשעה 20:00, שעון מזרח ארה"ב. השיחות נמשכות, ולמרות הצהרות שגויות מצד כלי התקשורת המזויפים ואחרים, הן מתקדמות בצורה טובה מאוד".

בסוף השבוע: כלל שטחי האש בצפון יהיו סגורים למטיילים

במהלך סוף השבוע הקרוב כלל שטחי האש בפיקוד הצפון יהיו סגורים לטיולים בפני הציבור הרחב. בצה"ל מבקשים מהציבור לא להיכנס למרחבים האסורים ולאפשר לכוחות להתאמן.

שברי יירוט נפלו בג'דיידה-מכר, אישה נחבלה בדרכה למרחב המוגן

ההתרעות בגליל העליון ובגליל המערבי: האירוע הסתיים

אזעקות באזור נהריה

אזעקות בגליל העליון, מרכז הגליל, המפרץ ועמק יזרעאל

אזעקות בגליל המערבי ובחיפה

המפרץ: חיפה – מפרץ, חיפה – קריית חיים ושמואל, קריית ים, קריית אתא, קריית ביאליק, קריית מוצקין, חיפה – בת גלים ק.אליעזר, חיפה – כרמל, הדר ועיר תחתית, חיפה – מערב, אזור תעשייה קריית ביאליק • גליל עליון: ג'דידה מכר, עכו – רמות ים, עכו, בית העלמין החדש עכו, אזור תעשייה שער נעמן, כפר מסריק, עין המפרץ, עכו – אזור תעשייה, אפק.

הותר לפרסום: סמל אביעד אלחנן וולנסקי, בן 21 מירושלים, נפל בקרב בלבנון

פרטים נוספים מיד

בהמשך לאזעקות בגליל העליון: ניתן לצאת מהמרחבים המוגנים

אזעקות במנרה, מרגליות וקריית שמונה

הנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף יישארו ללא שינוי עד מוצ"ש

דובר צה"ל מודיע שהנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף יישארו כפי שהן עד למוצאי השבת, 28 במרץ בשעה 20:00.

הנחיות פיקוד העורף עד 28 במרץ 2026
הנחיות פיקוד העורף עד 28 במרץ 2026

התרעות על חדירת כלי טיס עוין בגליל המערבי

אעזקות בגליל העליון

אזעקות בגליל העליון

פיקוד העורף: ניתן לצאת מהמרחב המוגן בגליל העליון

שר הביטחון ישראל כ"ץ: "מי שפועל נגד מדינת ישראל צריך לדעת שאין לו מקום להסתתר"

צה"ל השמיד אתרים לייצור אמל"ח בטהרן ומרכז איראן

יותר מ-60 מטוסי קרב של חיל האוויר בהכוונת אמ"ן השלימו לאורך היממה האחרונה מספר גלי תקיפות בהם הוטלו יותר מ-150 חימושים לעבר אתרים מרכזיים ששימשו לייצור אמצעי לחימה ברחבי טהרן ובמרכז איראן.

במסגרת גלי התקיפות אתמול (רביעי), צה"ל תקף אתרים נוספים במתקן המרכזי ביותר של משטר הטרור האיראני לייצור טילים ומערכות הגנה איראניות בפ'ארש'ין.
בין האתרים שהותקפו:

  • אתר לייצור מערכות הגנה של המשטר- מערכות ההגנה שפותחו לאורך השנים במתקן, נפרסו במגוון אתרים של מערך הטילים הבליסטיים ברחבי איראן.
  • מפעל ליציקת ומילוי ראשי קרב בחומר נפץ.
  • אתר ערבול ויציקת מנועים לפיתוח טילים בליסטיים.
  • אתר ייצור רכיבים קריטיים בתהליכי פיתוח של טילים בליסטיים המבוססים על מנוע דלק מוצק.

במהלך הלילה (חמישי), הושלמו גלי תקיפות נוספים במרחבים שונים במרכז איראן, במסגרתם הותקפו:

  • אתר ייצור של יחידת "כוח קדס" באיספהאן.
  • תעשייה צבאית מרכזית לייצור מערכות הגנה באיספהאן.
  • אתרי ייצור אמצעי לחימה.
  • אמצעי הלחימה ומערכות ההגנה שפותחו באתרים שהותקפו, שימשו את משטר הטרור האיראני ושלוחי הטרור שלו, בראשם חיזבאללה ושלטון הטרור החות'י.

פיקוד העורף: ניתן לצאת מהמרחב המוגן במרכז וירושלים

התרעות מקדימות במרכז וירושלים עקב שיגורים מאיראן

פיקוד העורף: הסתיים אירוע חדירת כלי הטיס העוין בגליל ובגולן

אוגדה 162 הצטרפה לפעילות הקרקעית בלבנון

כוחות אוגדה 162 החלו בימים האחרונים בפעילות קרקעית ממוקדת ליעדים נוספים בדרום לבנון יחד עם אוגדות 91 ו-36.

לאחר שנתיים של לחימה ברצועת עזה וכעת עם השלמת ההיערכות למשימה בגזרה הצפונית, יפעלו כוחות אוגדה 162 ביעדי מפתח בדרום לבנון במטרה להרחיב את מרחב האבטחה, זאת לצד המשך משימת ההגנה הקדמית של האוגדות והמאמץ של פיקוד הצפון להסרת איומים ישירים ויצירת שכבת ביטחון נוספת לתושבי הצפון.

בטרם כניסת הכוחות, צה"ל תקף באמצעות ארטילריה וכלי טיס של חיל האוויר תשתיות טרור רבות במרחב.

צה"ל ימשיך לפעול בעוצמה נגד חיזבאללה שהחליט להצטרף למערכה והחליט לפעול בחסות המשטר האיראני ולא יאפשר פגיעה באזרחי מדינת ישראל.

חשד לחדירת כטב"מ בגליל העליון ובגולן

הירי לנהריה: הרוג, פצוע קשה ו-24 פצועים קל ונפגעי חרדה

באירוע הנפילות בנהריה טופלו ופונו עד כה 15 נפגעי גוף (הרוג, קשה, 13 קל) ו-11 נפגעי חרדה. בסך הכול באירוע 26 נפגעים.

זירת הנפילה בנהריה (צילום: מד"א)
זירת הנפילה בנהריה (צילום: מד"א)

וויטקוף: יש איתות כי עסקה אפשרית, איראן מחפשת נתיב יציאה

שליח טראמפ סטיב ויטקוף בישיבת הקבינט:

"בסבבי השיחות של איראן היה ברור שלא ניתן להגיע להסכם לגבי העקרונות – לא עוד העשרה, לא עוד שמירת אורניום מעושר, סגירת מתקני ההעשרה.

"שוב ושוב שמענו מהאיראנים כי יש להם זכות מוקנית להעשרה, וכי יש להם די אורניום להפקת 11 פצצות גרעין. זה מספיק כדי להבין שלא הייתה להם כוונה להגיע להסכם כמו שאתה (טראמפ) רצית. היינו בתמימות דעים שאיראן מנסים למרוח זמן עד להגעת נשיא חלש.

"אני יכול לאשר כי הצגנו תוכנית 15 נקודות שהועברה דרך ממשלת פקיסטן, המשמשת כמתווכת. הונחנו לשמור על סודיות – אבל ניתן לומר ש'נראה לאן יובילו הדברים', יש איתות כי אפשרי שנגיע לעסקה. איראן מחפשת נתיב יציאה".

אזעקות בשל ירי מאיראן למרכז, לשרון ולאזור ירושלים

התרעות על ירי מאיראן לעבר המרכז ואזור ירושלים

טראמפ: האיראנים רוצים להגיע לעסקה, אני לא יודע אם נצליח לעשות את זה

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר היום, בישיבת קבינט עם סגן הנשיא ג'יי.די. ואנס, כי "האיראנים נושאים ונותנים טובים. הם רוצים להגיע לעסקה. אני לא יודע אם נצליח לעשות את זה. אנחנו מדברים עם האיראנים, אבל מי שאנחנו מדברים איתו לא יכול לתקשר עם השאר".

לדבריו, "המשטר האיראני מתחיל להגיד לאנשים שהם עברו אסון – לכן הם מדברים איתנו. יש לאיראן הזדמנות כעת לנטוש את שאיפותיהם הגרעיניות. אם לא יעשו זאת, אנחנו נהיה הסיוט הגרוע ביותר שלהם. בינתיים נמשיך להפציץ אותם".

סגן הנשיא הוסיף כי "מה שיש לנו עכשיו זה את היכולת להשתמש בכל הכלים שלנו כדי להבטיח שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני. יש לנו הזדמנויות דיפלומטיות, אפשרויות שונות שימנעו מאיראן השגת נשק גרעיני אי פעם. אינך רוצה שהאנשים הנוראים ביותר בעולם יחזיקו בנשק גרעיני, זאת הסיבה שהנשיא עושה את מה שהוא עושה".

ירי ללא הפסקה מלבנון - אזעקות בגליל המערבי

שוב ירי מלבנון לעבר אזור מלכיה

אזעקות בשל ירי טילים מלבנון לגליל המערבי חשד לחדירת כטב"ם בגליל העליון

מד"א: נקבע מותו של הפצוע אנוש מירי חיזבאללה לעבר נהריה

דוברות מד"א: בהמשך לירי לעבר צפון הארץ:

"בגזרת נהריה, צוותי מד"א קובעים את מותו של גבר כבן 30 ומטפלים בגבר כבן 50 במצב קשה. בנוסף, צוותי מד״א מטפלים במספר נפגעי חרדה".

אזעקות בשל ירי טילים מלבנון מתרחבות לנהריה ולאזור מלכיה בגליל העליון

אזעקות בשל ירי טילים מלבנון לגליל המערבי

התייצבות במצבה של בת ה-12 שלקתה בדום לב בזמן אזעקה בצפת

התייצבות במצבה של הילדה בת ה-12 שעברה דום לב בזמן אזעקה בצפת. במרכז הרפואי זיו הצליחו לייצב את מצבה וכעת היא נושמת בכוחות עצמה. עם זאת, מצבה מוסיף להיות מורכב.

צה''ל קרא לתושבים בדרום לבנון להתפנות לכיוון הצפוני של נהר זהרני

שוב הופעלו אזעקות בגליל העליון עקב ירי רקטי מלבנון

2 נפגעים קל מנפילת רסיס של כטב"ם בשטח פתוח בגליל המערבי

דוברות המשטרה:

כלי טיס עוין נפל בשטח פתוח באזור הגליל המערבי – בזירה אותרה כלבה שנהרגה מפגיעת רסיס. שני נפגעים במצב קל פונו לקבלת טיפול רפואי. שוטרי מחוז חוף, חבלני המחוז ולוחמי מג"ב מטפלים כעת בזירה.

אזעקות במלכיה בגליל העליון

נתניהו: "ממשיכים לתקוף בעוצמה את המטרות של משטר הטרור האיראני"

״אנחנו ממשיכים לתקוף בעוצמה את המטרות של משטר הטרור האיראני.

"אמש חיסלנו את מפקד חיל הים של משמרות המהפכה. לאיש הזה יש הרבה דם על הידיים, ובנוסף הוא זה שהוביל את סגירת מצרי הורמוז.

"זוהי עוד אחת מהדוגמאות של שיתוף הפעולה בינינו לבין ידידתנו ארצות הברית, במטרה המשותפת להשיג את מטרות המלחמה״.

צבע אדום בגליל העליון בשל ירי מלבנון

אזעקות בגליל העליון

אזעקות בשל ירי בגליל המערבי

האזעקות מתרחבות גם לאזור ירושלים

אזעקות בשל ירי מאיראן במרכז, השומרון, השפלה והשרון

במקביל לשיגור מאיראן: ירי מלבנון לגליל המערבי

התרעות בשל ירי מאיראן באזור המרכז, שומרון, בקעה, ירושלים, השפלה

אזעקות בשל חדירת כטב"ם בגליל העליון

טראמפ: "כדאי לאיראנים להתייחס ברצינות להצעה שלנו, אחרת יהיה מאוחר מדי"

טראמפ על איראן (צילום מסך)ט
טראמפ על איראן (צילום מסך)ט

'אקסיוס': הפנטגון ופיקוד המרכז של צבא ארה"ב עובדים על 'מכת סיום' באיראן

דיווח של ברק רביד ב'אקסיוס': הפנטגון ופיקוד המרכז של צבא ארצות הברית עובדים על תוכניות צבאיות ל"מכת סיום" באיראן, שעשויות לכלול שימוש בכוחות קרקעיים וסדרת הפצצות מסיביות, כך לפי שני בכירים אמריקנים ושני מקורות בעלי ידע בנושא.

עיתונאי מכווית באו"ם: ישראל לוחמת כדי לשחרר את עזה מחמאס ולהציל את איראן ממשמרות המהפכה

טראמפ על נאט"ו: הם לא עשו דבר כדי להתמודד עם המדינה המטורפת - ארה"ב לא תשכח

טראמפ על נאט"ו: הם לא עשו דבר כדי לסייע עם המדינה המטורפת. אל תשכחו את נקודת הזמן החשובה הזו (צילום מסך)
טראמפ על נאט"ו: הם לא עשו דבר כדי לסייע עם המדינה המטורפת. אל תשכחו את נקודת הזמן החשובה הזו (צילום מסך)

אזעקות הופעלו בגליל באזור סאסא והר מירון

שר הביטחון אישר: חוסל מפקד חיל הים של משמרות המהפכה, עלי רזא תנגסירי

עלי רז'א תנגסירי, מפקד חיל הים האיראני, שחוסל על ידי צה"ל (צילום: רשתות חברתיות)
עלי רז'א תנגסירי, מפקד חיל הים האיראני, שחוסל על ידי צה"ל (צילום: רשתות חברתיות)

משרד הביטחון: המטוס ה-200 שנושא ציוד צבאי וחימושים נחת בישראל

כחלק ממאמץ הרכש והשינוע, נחת המטוס ה-200 ברכבת האווירית של משרד הביטחון וצה"ל שפועלת לאורך מבצע "שאגת הארי".

מאז תחילת המבצע נקלטו בישראל מעל 200 מטוסים ואוניות שהכילו כ-8,000 טונות של ציוד צבאי, אמל״ח וחימושים.

6 רקטות מלבנון שוגרו במטח האחרון לאזור עכו והקריות

אזעקות באזור הקריות ועכו

בית החולים איכילוב: פצועה שפונתה מתל אביב במצב בינוני

עדכון מד"א בתל אביב: בת 40 נפצעה קל מרסיס, רוכב אופנוע בן 26 נפצע קל

סיכום זירות נפילה לאחר שיגור מאיראן על פי כוחות ההצלה: בתל אביב – שבר יירוט פגע במבנה בן ארבע קומות. נגרם נזק למבנה. בזירה נוספת, נפלו רסיסים וגרמו נזק לכמה רכבים ועסקים. בגני תקווה: כמה רכבים עלו באש מנפילת שברי יירוט.

אזעקו גם בשפלה ובשומרון

אזעקות בשל ירי מאיראן למרכז ולירושלים

התרעות על שיגור נוסף מאיראן למרכז ולירושלים במקביל להתרעות על חדירת כטב"ם בגליל המערבי

אזעקות בשל ירי מאיראן במרכז, בשפלה, בבקעה ובשרון

התרעה מקדימה על ירי מאיראן בשפלה, בבקעה ובשרון

אזעקות הופעלו בנהריה ובגליל המערבי עקב חשש לחדירת כטב"ם מלבנון

דיווח: שגריר איראן בקהיר אמר ל'אל ג'זירה' כי טהרן קיבלה את מסמך 15 הסעיפים של ארה"ב

דיווח 'חדשות כאן 11':

שגריר איראן בקהיר, מוג׳תבא פירדאווסי פור אמר בריאיון ל'ערוץ אלג'זירה' כי לאיראן מספר תנאים לסיום המלחמה: סיום הלחימה,
הפסקת החיסולים של בכירים בזירה המדינית ומפקדים צבאיים,
הבטחה שהמלחמה לא תתחדש,
איראן תנהל מבחינה ביטחונית את מצר הורמוז,
שהתוקפים ישלמו פיצויים לאיראן,
סיום המלחמה באזור,
הסרת כל הסנקציות הכלכליות המוטלות על איראן והפשרת הכספים האיראנים המוקפאים.

פור אישר כי המתווך הפקיסטני קיבל מסמך מארצות הברית הכולל חמישה עשר תנאים. ב'ריאיון לערוץ אלג'זירה', אמר פור כי הגורמים הרלוונטיים באיראן קיבלו את המסמך והם בוחנים אותו.

סמ״ר אורי גרינברג, בן 21, מפתח תקווה, לוחם בסיירת גולני של חטיבת גולני, נפל בקרב בדרום לבנון

סמ"ר אורי גרינברג, מפתח תקווה, לוחם בסיירת גולני, חטיבת גולני, נפל בקרב בדרום לבנון, בן 21 בנופלו.

על פי דיווח ב'חדשות כאן 11', בשעה 02:10 בלילה, לוחמי סיירת גולני נתקלו במחבלים מטווח קצר באזור שבו הם פועלים בדרום לבנון. סמ"ר גרינברג ז"ל נהרג, לוחם נוסף נפצע קל מאוד ולא נזקק לפינוי.

שאר הלוחמים בכוח הסתערו על המחבלים וחיסלו אותם. בצה"ל אומרים שנמשכות סריקות לאיתור מחבלים נוספים.

גורם רשמי בפקיסטן לרויטרס: שר החוץ ויו"ר הפרלמנט האיראנים הוסרו מרשימת היעדים לחיסול

גורם רשמי בפקיסטן לרויטרס: ישראל וארה"ב הסירו את שר החוץ של איראן עראקצ'י ויו"ר הפרלמנט קאליבאף מרשימת היעדים לחיסול בעקבות בקשה מפורשת שלנו – אחרת לא יהיה אף אחד אחר שניתן יהיה לדבר איתו.

אזעקות בשל חדירת כטב"ם מתרחבות לאזור הגליל התחתון

שוב אזעקה בגליל העליון בשל חדירת כטב"ם

אזעקות בצפון בשל ירי מאיראן

אזעקה בשל חדירת כטב"ם בגליל העליון

'וול סטריט ג'ורנל': טראמפ ליועציו: "מעוניין לסיים את המלחמה בשבועות הקרובים"

מדיווח ב"וול סטריט ג'ורנל" הלילה (בין רביעי לחמישי) עולה כי הנשיא טראמפ אמר בשיחות סגורות בימים האחרונים כי הוא מעוניין לסיים את הסכסוך בשבועות הקרובים ולהימנע מגלישה ל"מלחמה נצחית" וממושכת.

 

גורמים המעורבים בנושא מסרו לעיתון כי טראמפ דוחק ביועציו להיצמד ללוח הזמנים של ארבעה עד שישה שבועות שהציג בפומבי. בבית הלבן כבר מתכננים ועידת פסגה עם נשיא סין, שי ג'ינפינג, באמצע מאי, מתוך ציפייה שהמלחמה תהיה מאחוריהם עד אז.

דוברת הבית הלבן, קרולין לוויט, מסרה בתגובה: "הנשיא ממוקד בהשגת היעדים הצבאיים נגד משטר הטרור האיראני. המיקוד היחיד שלו הוא ניצחון".

אזעקות באזור השפלה, ירושלים ויהודה ושומרון

בפעם הרביעית בתוך שעתיים: התרעה על ירי טילים במרכז, השפלה ויהודה ושומרון

הירי מאיראן: אזעקות במרכז, ירושלים והשפלה

שיגורים מאיראן, בפעם השלישית הבוקר: התרעות על ירי במרכז, בירושלים, בשרון ובשפלה

עלה ל-6 מניין הנפגעים בכפר קאסם, כולם במצב קל מפגיעות הדף

לפי מד"א, הנפגעים פונו לבתי החולים מאיר ובילינסון.

התרעות על חדירת כטב"ם במטולה

מניין הנפגעים בכפר קאסם עלה לחמישה, כולם במצב קל

לפי הודעת מד"א, חובשים ופרמדיקים של מד"א מעניקים טיפול רפואי ומפנים לבית החולים בילינסון, 5 פצועים כתוצאה מהדף במצב קל. צוותי מד"א ממשיכים בסריקות על מנת לוודא שאין נפגעים נוספים.

צוותים רפואיים של מד"א בזירת פגיעת טיל מאיראן בכפר קאסם (צילום: תיעוד מבצעי מד"א)
צוותים רפואיים של מד"א בזירת פגיעת טיל מאיראן בכפר קאסם (צילום: תיעוד מבצעי מד"א)

הירי מאיראן: שני פצועים קל מפגיעה בכפר קאסם

בגזרת כפר קאסם, חובשים ופראמדיקים של מד"א מעניקים במקום טיפול רפואי ל-2 נפגעים מהדף, אישה וגבר כבני 55 במצב קל.

אזעקות במרכז, בשפלה ובשרון

התרעות נוספות על ירי טילים למרכז, לשרון ולשפלה

הירי לעבר צפת: בת 12 נפלה בדרכה במרחב המוגן, ואושפזה כשהיא מורדמת ומונשמת

בצפת דווח על נפילה בשטח פתוח, סמוך למרחב ציבורי בשל ירי חיזבאללה הבוקר. עוד דווח כי ילדה בת 12 נפלה בדרכה למרחב מוגן, ונכון לשעה זו מורדמת ומונשמת. צוותי הרשות המקומית מלווים את המשפחה.

אזעקות במרכז, בשפלה, בשומרון ובאזור ירושלים

התרעות מקדימות על ירי טילים למרכז, ירושלים, השפלה והנגב הצפוני

אזעקות בגולן: אורטל, עין זיוון

לוחם צה"ל נפצע קשה מירי פצצת מרגמה בלבנון

אזעקות בצפת ויישובים בסביבה

אזעקות בגליל העליון: גונן, להבות הבשן, שמיר

אזעקות בגליל העליון: מנרה, מרגליות

צה"ל השלים גל תקיפות נרחב לעבר תשתיות המשטר האיראני באיספהאן ובאזורים נוספים

אזעקה במשגב עם בגליל העליון

יו"ר ועדת התשתיות בפרלמנט האיראני: נגבה אגרה על מעבר במצרי הורמוז

סוכנות הידיעות האיראנית תסנים, המזוהה עם המשטר האיראני, דיווחה כי הפרלמנט מקדם חוק לגביית אגרות עבור מעבר במצר הורמוז. על פי הדיווח, אמר יו"ר ועדת התשתיות של הפרלמנט: "אנו מחפשים הצעה שבה הריבונות, השליטה והפיקוח של איראן במצר הורמוז יוכרו חוקית ודרך גביית האגרות תיווצר גם מקור הכנסה למדינה. לפי הצעה זו, איראן צריכה לגבות אגרות כדי להבטיח את ביטחון האוניות העוברות במצר הורמוז".

השיגורים מלבנון למרכז: צוותי הצלה סורקים זירות נפילה, לא דווח על נפגעים

אזעקות בגוש דן ובשרון בשל ירי מלבנון

צבא ארה"ב: תקפנו יותר מ-10 אלף מטרות באיראן, והשמדנו 92% מכלי השיט של חיל הים האיראני

הצבא האמריקאי תקף למעלה מ-10 אלף מטרות באיראן מאז תחילת המלחמה, והשמיד במסגרתן שני שלישים ממתקני הייצור הצבאיים של המשטר, כך אמר הערב מפקד פיקוד המרכז של ארה"ב אדמירל בראד קופר. "פגענו במטרה האיראנית ה-10 אלף לפני שעות ספורות. אם משלבים את מה שהשגנו עם הצלחת בעלת בריתנו הישראלית, יחד תקפנו עוד אלפים, מה שמדגים בבירור שאנחנו חזקים יותר יחד", אמר בהצהרת וידאו.

לתקיפות יש "השפעות מוחשיות", לדברי קופר. "במשך עשרות שנים, ספינות מלחמה איראניות שוטטו במים אזוריים, איימו והטרידו את הספנות העולמית. אבל הימים האלה חלפו מכיוון שכעת השמדנו 92% מכלי השיט הגדולים ביותר של חיל הים האיראני". עוד ציין קופר כי קצב תקיפות הטילים והרחפנים של איראן ירד ב-90% מאז תחילת המלחמה. "ולא רק שפגענו משמעותית ביכולות הימיות, הרחפנים והטילים של איראן, אלא גם ביטלנו את יכולתו של המשטר לבנות אותן מחדש", אמר. "פגענו או השמדנו יותר משני שלישים ממתקני הייצור של טילים, רחפנים, ימיים ומספנות של איראן, ועדיין לא סיימנו. אנחנו בדרך לחיסול מוחלט של מנגנון הייצור הצבאי הרחב יותר של איראן".

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!