
כוחות צה"ל הגיעו בסוף השבוע האחרון לנהר הליטני בפעילות מורכבת של כוחות צה"ל שכללו כוחות צנחנים, כוחות מיוחדים של הנדסה ויחידות מיוחדות נוספות.
במהלך הפעולה נפל סמל משה יצחק הכהן כץ ז"ל מגדוד 890 של הצנחנים, מתנדב שעלה מחו"ל כדי לשרת בצה"ל. הכהן כץ הובא הלילה (ראשון) למנוחות, לאחר שנפצע באורח אנוש בתקרית בדרום לבנון, שבה נפצעו כמה לוחמים נוספים, ובהמשך נפטר מפצעיו.
לפי מקור אחד, הכוחות נקלעו במהלך הפעילות למטח של רקטות או פצצות מרגמה, מהם סבלו הכוחות מפגיעות. למרות המטחים, הצליחו הכוחות להגיע לנהר ולהתמקם בנקודות המאפשרות שליטה קרקעית. שליטה זאת כוללת חלק מהכפרים באזור, ובהם מצודת הבופור שהוחזקה על ידי צה"ל עד שנת 2000, והייתה ידועה כמוקד פגיעות בחיילים של מחבלי חיזבאללה.
כוחות צה"ל חצו בפעם האחרונה את הליטני במבצע 'חיצי הצפון' בנובמבר 2024, אך לא נשארו שם זמן רב בשל ההסכם שקטע את המבצע.


