היום ה-31 למבצע שאגת הארי: סמל לירן בן ציון, בן 19 מחולון, נהרג הלילה (בין ראשון לשני) מפגיעת טיל נ"ט בגזרה המערבית בדרום לבנון, קצין שריון נפצע קשה בתקרית. שני לוחמי צה"ל נפצעו באורח קשה אתמול בשעות הצהריים כתוצאה מירי נ"ט לעבר כוחות צה"ל בדרום לבנון. באירוע נוסף, לוחם צה"ל נפצע באורח קשה ושני לוחמי צה"ל נפצעו באורח בינוני כתוצאה מכלי טיס בלתי מאויש שנפל בסמוך לכוח צה"ל בדרום לבנון. לוחם צה"ל נוסף נפצע באורח בינוני כתוצאה מתאונה מבצעית בדרום לבנון.
מטח משולב שוגר מאיראן ומלבנון לעבר צפון הארץ הבוקר, סביב השעה 11:30. זוהתה פגיעה בבתי הזיקוק בחיפה; ארבע זירות נפילה נוספות של שברי יירוט אותרו בעיר, וזירה נוספת בשפרעם. לא דווח על נפגעים.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ פרסם ברשת Truth כי "אם לא יושג הסכם בזמן הקרוב, ואם מצר הורמוז לא ייפתח מייד, נסיים את ה'שהות' הנחמדה שלנו באיראן בכך שנפוצץ ונשמיד לחלוטין את כל תחנות ייצור החשמל שלהם, שדות הנפט ואי ח׳ארג (ואולי גם את כל מתקני ההתפלה)". מוקדם יותר אמר בראיון ל'פייננשל טיימס' כי "אולי ניקח לעצמנו את האי ח'ארג באיראן", שדרכו איראן מייצאת נפט, "ואולי לא". פקיסטן הודיעה כי היא מוכנה לארח את נציגי ארה"ב ואיראן בימים הקרובים כדי לדון ב"הסכם מקיף ובר קיימא לסיום הסכסוך המתמשך".
חיפה: החל מ-07:00 תפעל המשטרה לנטרול פריט אמל"ח מרחובות הרצל ויל"ג
דוברות המשטרה:
שוטרי תחנת חיפה, חבלני המשטרה, פיקוד העורף ועיריית חיפה, יקיימו מחר פעילות מבצעית לנטרול פריט אמל"ח שאותר בגזרת מרחב כרמל.
בהתאם להערכת מצב שהתקיימה היום בהובלת משטרת ישראל בהשתתפות עיריית חיפה וגורמי החירום וההצלה, מחר, 31.03.26, החל משעה 07:00 בבוקר, תתבצע פעילות מבצעית לנטרול פריט אמל"ח והוצאתו בצורה בטוחה מאזור הרחובות הרצל ויל"ג.
על מנת למנוע סיכון חיי אדם ולהבטיח את שלום התושבים, יתבצע פינוי של מספר בניינים וחסימות צירים באזור.
הנחיות לתושבים:
* יש להתפנות מהבתים הסמוכים בתיאום, ובהתאם להנחיות כוחות הביטחון בשטח.
* ודאו שכל דיירי הבית עמכם, לרבות ילדים, קשישים ובעלי חיים.
* סייעו לאנשים עם מוגבלויות ולמבוגרים.
* אין להתקרב לאזור הטיפול בפריט האמל"ח – מדובר בסכנת חיים ממשית.
* יש להימנע מהגעה לאזור שלא לצורך ולהישמע להוראות הכוחות הפועלים במקום.
* היו קשובים לעדכונים שוטפים שיימסרו בכלי התקשורת וברשתות הרשמיות של המשטרה.
חסימות צירים מלאות:
רחוב הרצל ייחסם לתנועה בקטע שבין צומת הרצל/דובר שלום (הרצל 97) לבין צומת הרצל/ברזילי (הרצל 113).
רחוב יל"ג – הנסיעה ברחוב תתאפשר עד לצומת יל"ג/הקישון (יל"ג 23) בלבד.
הכוונת תנועה וצירים חלופיים:
* לבאים מכיוון דרך הגיבורים – התנועה תופנה ימינה לרחוב ברזילי.
* לבאים מכיוון דרך הרצל – התנועה תופנה שמאלה לרחוב דובר שלום, ומשם לרחוב יל"ג.
יש להישמע להוראות השוטרים והפקחים הפרוסים בשטח. אנו קוראים לציבור לגלות סבלנות ולאפשר לכוחות להשלים את משימתם בבטחה.
סיוע ומענה לתושבים:
מרכז שהייה: לרווחת התושבים, עיריית חיפה פותחת מרכז קליטה בבית הספר "תורת אמת", שם ניתן יהיה לשהות עד לסיום הפעילות.
בכל אירוע חריג יש לדווח למוקד החירום של המשטרה 100. למידע נוסף ניתן לפנות למוקד המידע של המשטרה בטלפון 110. בטלפון לעיריית חיפה 106.
התרעה מקדימה בשל ירי מאיראן למרכז, שפלה, בקעה והשומרון
אזעקות בשל ירי מאיראן למרכז, לשפלה ולשומרון
התרעה מקדימה על ירי מאיראן לעבר המרכז, השומרון והבקעה
דוברת הבית הלבן: "מה שאיראן אומרת בפומבי לא משקף את מה שמתרחש"
דוברת הבית הלבן קרוליין לוויט: "השיחות עם איראן נמשכות ומתקדמות היטב. מה שאיראן אומרת בפומבי לא משקף את מה שמתרחש".
משרד הבריאות: מתחילת המלחמה פונו לבתי החולים 6,088 נפגעים
משרד הבריאות מעדכן כי *מתחילת מבצע שאגת הארי*, נכון ליום ראשון 30 במרץ 2026 בשעה 18:00 בערב, פונו לבתי החולים 6,088 נפגעים, מתוכם מאושפזים כעת 110 נפגעים:
1 במצב אנוש
16 במצב קשה
24 במצב בינוני
69 קל
ו-1 חרדה
*משרד הבריאות ממליץ: בפניות בנושאי שגרה ובמקרים שאינם מצבי חירום – לפנות למוקדי הרפואה הדחופה של קופות החולים במקרים רפואיים מורכבים או מסכני חיים – יש לפנות לחדרי המיון בבתי החולים*
לינק לקמפיין מוקדי רפואה דחופה בקהילה:
https://youtu.be/mhHhuKUG3pg
*משרד הבריאות מזכיר לכל מי שזקוק לכך כי ניתן לפנות למרכזי החוסן ולמוקדי החירום והתמיכה הרגשית של קופות החולים על מנת לקבל סיוע נפשי.*
*כלל המידע על מרכזי החירום והתמיכה הרגשית:*
https://www.gov.il/he/Departments/DynamicCollectors/resilience-centers-list
*טלפון מרכז החוסן הארצי הטיפולי *5486*
המרכז פועל בימים א-ה בין השעות 08:00-20:00, ובזמני חירום פועל 24/7
*מרכזי חוסן בצפון (יישובי גליל מזרחי וגליל מערבי):*
עברית – 04-6900603
ערבית – 04-7702649
רוסית – 04-7702650
אנגלית – 04-7702651
*קופות חולים*
מאוחדת 3833*
לאומית 507*
מכבי 3555*
כללית 8703*
עמותת ער"ן 1201
אזעקות בנהריה ובגליל המערבי
הבורסה ננעלה בירידות חדות: ת"א 35 ירד ב-1.9%, ת"א 125 נחתך ב-2%, ת"א 90 ירד ב-2.3%
עיריית חיפה: 8 משפחות צפויות להתפנות לבתי מלון בעקבות הנפילות היום
אזעקות בשל ירי לעבר נהריה והסביבה
רויטרס: דובר משרד החוץ האיראני - "דרישות ארה"ב לא מציאותיות וחסרות היגיון"
Iranian foreign ministry spokesperson Esmaeil Baghaei denied direct negotiations between Iran and the United States, calling their demands 'excessive, unrealistic and illogical' https://t.co/8A8b6HlyM2 pic.twitter.com/ILudMbp48Z
— Reuters (@Reuters) March 30, 2026
חשד לחדירת כטב"ם בגליל המערבי
משרד הבריאות: בפניות שגרתיות - לפנות למוקדי הרפואה הדחופה של קופות החולים
משרד הבריאות ממליץ: בפניות בנושאי שגרה ובמקרים שאינם מצבי חירום – לפנות למוקדי הרפואה הדחופה של קופות החולים, במקרים רפואיים מורכבים או מסכני חיים – יש לפנות לחדרי המיון בבתי החולים.
מוקדי הרפואה הדחופה של קופות החולים מעניקים מענה רפואי למצבים רפואיים שכיחים שאינם מסכני חיים אך דורשים טיפול מהיר. המוקדים זמינים בשעות בהן המרפאות סגורות, וחלקם פועלים במרחבים בהם קיימים אמצעי מיגון בהתאם להנחיות פיקוד העורף.
במוקדי הרפואה הדחופה ניתן לקבל מגוון שירותים רפואיים, בהם: בדיקת רופא ואחות; מתן טיפול ראשוני ותרופות; ביצוע בדיקות מעבדה בסיסיות; וצילומי רנטגן. בהתאם לצורך, ניתנת במוקדים הפניה להמשך טיפול בבתי החולים.
במקרים רפואיים מורכבים או מסכני חיים – יש לפנות לחדרי המיון (מלר”ד) בבתי החולים, הממשיכים לפעול בכל שעות היממה ולתת מענה מלא לכל מצב חירום.
מתחילת מבצע “שאגת הארי” (28 בפברואר) ועד אתמול (29 במרץ), התקבלו בכלל המלר”דים בישראל (למעט מלר”ד נשים ויולדות) 188,362 מטופלים. נתון זה ממחיש את העומס המשמעותי על חדרי המיון ואת החשיבות בשימוש מושכל בכלל שירותי הרפואה הזמינים לציבור.
במסגרת קמפיין שמשיק היום משרד הבריאות, פועל המשרד להגברת המודעות הציבורית לשימוש במוקדי הרפואה הדחופה של קופות החולים, כחלק מהמאמץ להבטיח טיפול מהיר ונגיש לציבור, ולשמור על זמינות חדרי המיון למקרים רפואיים מורכבים ומצילי חיים.
*מספרי הטלפון לקבלת מידע על מוקדי הרפואה הדחופה הקרובים:*
כללית שירותי בריאות — 2700*
מכבי שירותי בריאות — 3555*
קופת חולים מאוחדת — 3833*
קופת חולים לאומית — 507*
קופות החולים מפעילות בנוסף מוקדים טלפוניים הזמינים בכל שעות היממה, ויכולים לסייע בהכוונה רפואית ובהחלטה האם לפנות לחדר מיון או למוקד רפואי בקהילה.
שימוש נכון במוקדי הרפואה הדחופה יסייע לציבור לקבל טיפול מהיר ונגיש יותר, וישמור על זמינות חדרי המיון למקרים רפואיים מורכבים ומצילי חיים — במיוחד בתקופה מאתגרת זו.
מצ״ב לינק לקמפיין מוקדי רפואה דחופה בקהילה:
https://youtu.be/mhHhuKUG3pg
טראמפ ל'ניו יורק פוסט': "תגלו בקרוב מה התגובה שלנו לתקיפת מתקני הזיקוק בישראל״
Trump tells The Post his response to Iranian regime coming 'shortly' after Tehran attacks Israel's biggest oil refinery https://t.co/Sd07SmTERx pic.twitter.com/v8wLEdUMqW
— New York Post (@nypost) March 30, 2026
במרחק של יותר מ-1,600 קילומטרים: צה״ל תקף אתר הגנה אווירית סמוך לים הכספי
דובר צה"ל:
במסגרת גלי התקיפות שהושלמו אתמול (ראשון), חיל האוויר בהכוונה מודיעינית של אמ"ן ולמד"ן, תקף אתר בו הותקנו מערכות הגנה אוויריות של משטר הטרור האיראני בסמוך לים הכספי שבצפון איראן.
האתר הוסווה בתוך שטח מיוער, במרחק של יותר מ-1,600 קילומטרים משטח מדינת ישראל.
צה"ל חשף: המתחמים הצבאיים באוניברסיטה הראשית של משמרות המהפכה
חיל האוויר תקף בשבועות האחרונים בהכוונת אמ"ן, את אחת התשתיות הצבאיות המרכזיות של משמרות המהפכה, שמוקמה במתחם אוניברסיטת 'אמאם חסין' – המוסד האקדמי הצבאי המרכזי של משמרות המהפכה, המשמש גם כנכס חירום לגופים הצבאיים של המשטר.
תחת מסווה אזרחי, התקיימו באוניברסיטה תהליכי מחקר ופיתוח של אמצעי לחימה מתקדמים.
לאור זיקתה הישירה למשמרות המהפכה ומעורבותה בקידום פעילות טרור, מספר מדינות הטילו סנקציות על האוניברסיטה ועל בכיריה. מפקד האוניברסיטה הוא מוחמד רזה האסני שהנגאר, קצין בכיר במשמרות המהפכה שמקביל בדרגתו לתת-אלוף. שהנגאר מכווין את הפעילות באוניברסיטה, מוביל את הכשרת הקצינים ואמון על בניית כוח האדם.
במהלך המבצע, צה"ל תקף מספר פעמים את התשתיות הצבאיות באוניברסיטה, על מנת להביא לפגיעה רחבה ביכולות הייצור והפיתוח של אמצעי לחימה.
בתום התקיפות שהושלמו לאחרונה, ניתן לחשוף את התשתיות שהושמדו על ידי צה"ל:
- מנהרות רוח שהוקמו באוניברסיטה – שימשו את המשטר לניסויים ופיתוח של טילים בליסטיים
- מרכז הכימיה של 'אמאם חסין' – שימש את המשטר למחקר ופיתוח של נשקים כימיים
- מרכז הטכנולוגיה וההנדסה של קבוצת המכניקה והפיתוח – מתחם מרכזי ששימש את המשטר לפיתוח טילים בליסטיים ואמצעי לחימה נוספים.
טורקיה: טיל בליסטי ששוגר מאיראן יורט באמצעות מערכות הגנה אווירית של נאט"ו
טראמפ: מנהלים דיונים רציניים עם משטר חדש וסביר יותר באיראן
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הציב היום (שני) אולטימטום חדש לאיראן, לפיו אם לא תושג "בקרוב" עסקה – מדינתו תשמיד את כל מתקני האנרגיה והנפט של הרפובליקה האסלאמית, כולל האי ח'ארג.
טראמפ כתב ברשת החברתית שלו, "Truth", כי הממשל האמריקני "נמצא בדיונים רציניים עם משטר חדש וסביר יותר, לסיום פעולותינו הצבאיות באיראן".
לדברי הנשיא האמריקני, "חלה התקדמות רבה, אך אם מסיבה כלשהי לא תושג בקרוב עסקה, וסביר להניח שתהיה, ואם מצר הורמוז לא 'ייפתח לעסקים' באופן מיידי – נסיים את 'שהותנו' המקסימה באיראן בפיצוץ והשמדה מוחלטת של כל תחנות הייצור החשמליות, בארות הנפט והאי ח'ארג (ואולי גם כל מתקני ההתפלה!), בהם בכוונה טרם 'נגענו'".
לסיום כתב טראמפ כי הדבר יהווה "נקמה על חיילינו הרבים ואחרים, שאיראן טבחה והרגה במהלך 47 שנות 'שלטון הטרור' של המשטר הישן".
אזעקות בחיפה ובקריות
צה"ל תקף אתר הגנה אווירית בסמוך לים הכספי
חיל האוויר תקף אתמול אתר בו הותקנו מערכות הגנה אוויריות של משטר הטרור האיראני בסמוך לים הכספי שבצפון איראן. האתר הוסווה בתוך שטח מיוער, במרחק של יותר מ-1,600 קילומטרים משטח מדינת ישראל.
אזעקה במטולה
אזעקות בגליל העליון בשל חדירת כלי טיס עוין
מד"א על השיגור לאזור חיפה: לא ידוע על נפגעים מהשיגור, גבר נחבל בדרכו למרחב המוגן
אזעקה בחיפה ובקריות
טראמפ: "אם לא יושג הסכם – נשמיד את תחנות הכוח ושדות הנפט באיראן ואת האי חארג', ונעזוב"
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ פרסם ברשת Truth שבבעלותו: "ארצות הברית של אמריקה נמצאת בדיונים רציניים עם משטר חדש, ושקול יותר, כדי לסיים את הפעולות הצבאיות שלנו באיראן. הושגה התקדמות גדולה, אך אם מכל סיבה שהיא לא יושג הסכם בזמן הקרוב — דבר שסביר שכן יקרה — ואם מצר הורמוז לא ייפתח מיד ל'עסקים כרגיל', נסיים את ה'שהות' הנחמדה שלנו באיראן בכך שנפוצץ ונשמיד לחלוטין את כל תחנות ייצור החשמל שלהם, שדות הנפט ואי ח׳ארג (ואולי גם את כל מתקני ההתפלה!), אשר בכוונה תחילה טרם 'נגעו' בהם".
אזעקה בגליל המערבי
אזעקה במשגב עם שבאצבע הגליל
צה"ל: הותקפו וחוסלו מחבלים חמושים שפעלו בצפון הרצועה
כוחות צה״ל זיהו במהלך הלילה (שני) מחבלי חמאס חמושים בעת שפעלו בצפון רצועת עזה, כך נמסר מצה"ל. מיד לאחר הזיהוי, צה״ל תקף וחיסל את המחבלים החמושים במטרה להסיר את האיום על הכוחות.
איראן: השגריר בלבנון ימשיך בעבודתו בביירות - למרות שממשלת לבנון הודיעה על גירושו
אזעקה בצפת ובסביבה
מד"א על השיגור לדרום הארץ: לא דווח על נפגעים
אזעקות בדימונה ובאזור ים המלח
בפעם החמישית מהבוקר: שיגור מאיראן זוהה לעבר דרום הארץ
סמל לירן בן ציון, בן 19 מחולון, נפל בקרב בדרום לבנון
המשרד להגנת הסביבה: נשלל אירוע חומרים מסוכנים בבתי הזיקוק בחיפה
פגיעה זוהתה בבתי הזיקוק בחיפה; פגיעה נוספת בשפרעם, לא דווח על נפגעים
דיווחים על נפילת שברי יירוט ב-5 זירות בחיפה; מד"א: לא ידוע על נפגעים
הירי נמשך: אזעקות גם בנתניה, הרצליה, ואדי ערה והכרמל
ירי משולב של איראן וחיזבאללה: אזעקות נוספות בצפון
אזעקות באזורים נרחבים בצפון
זוהה שיגור מאיראן לצפון הארץ
צה"ל: תקפנו בדרום לבנון מחבלים מוסווים כפרמדיקים, שהעבירו אמל"ח באמבולנס
כוחות צה"ל תקפו אמש חוליית מחבלי חיזבאללה לבושים כפרמדיקים, כך נמסר מצה"ל. המחבלים פעלו סמוך לאמבולנס בדרום לבנון. על פי ההודעה, המחבלים שהותקפו פעלו באופן שיטתי להעביר אמצעי לחימה באמצעות אמבולנסים מצפון לדרום לבנון. "בחודש האחרון בלבד שוגרו עשרות רקטות לעבר מדינת ישראל וכוחות צה״ל מהמרחבים בהם פעלו המחבלים", נמסר מדובר צה"ל, "תוך ניצול ושימוש של המחבלים באמבולנסים ובתשתיות רפואיות לשימוש צבאי".
צה"ל: תקפנו תשתיות של חיזבאללה בביירות
צה"ל תקף אתר ייצור אמל"ח בטהרן; ביומיים האחרונים הותקפו כ-40 אתרי ייצור
חיל האוויר השלים אמש גל תקיפות לעבר תשתיות של המשטר האיראני ברחבי טהרן, כך נמסר מצה"ל. במסגרת המטס הוטלו יותר מ-80 חימושים במשך שעות לעבר אתרי ייצור אמצעי לחימה של המשטר.
בין האתרים שהותקפו: אתר להרכבת טילים ארוכי טווח נגד כלי טיס; מתחם לייצור רכיבים לפיתוח טילי נ"ט וטילים זעירים נגד כלי טיס; מתחם לייצור, מחקר ופיתוח מנועי טילים בליסטיים.
במהלך היומיים האחרונים, צה"ל הגביר את התקיפות לעבר אתרי הייצור של המשטר בטהרן ותקף כ-40 אתרי ותעשיות ייצור, מחקר ופיתוח של אמצעי לחימה במטסי תקיפות רחבים.
צה"ל: מחבל האיץ עם רכבו לעבר הכוחות סמוך לטולכרם, נורה ונוטרל
דובר צה"ל: כוחות צה"ל שפעלו סמוך לטולכרם זיהו מחבל שהאיץ עם רכבו לעבר הכוחות באופן שהיווה עליהם סכנה. הכוחות ירו לעבר המחבל ונטרלו אותו. אין נפגעים לכוחותינו.
3 לוחמי צה"ל נפצעו קשה מירי נ"ט ומפגיעת כטב"ם בדרום לבנון
שני לוחמי צה"ל נפצעו באורח קשה אתמול (ראשון) בשעות הצהריים כתוצאה מירי נ"ט לעבר כוחות צה"ל בדרום לבנון. באירוע נוסף, לוחם צה"ל נפצע באורח קשה ושני לוחמי צה"ל נפצעו באורח בינוני כתוצאה מכלי טיס בלתי מאויש שנפל בסמוך לכוח צה"ל בדרום לבנון. לוחם צה"ל נוסף נפצע באורח בינוני כתוצאה מתאונה מבצעית בדרום לבנון.
אזעקה במטולה
אזעקות בנגב בפעם הרביעית הבוקר
אינדונזיה: קוראים לחקירת תקרית שבה נהרג חייל יוניפי"ל אינדונזי
משרד החוץ של אינדונזיה הודיע כי חייל יוניפי"ל אינדונזי נהרג ושלושה אחרים נפצעו אתמול בדרום לבנון, בעקבות "ירי ארטילרי עקיף" ליד עמדה אינדונזית של יוניפי"ל. "אינדונזיה מגנה בתוקף את התקרית וקוראת לחקירה יסודית ושקופה", נמסר.
אזעקה במטולה
צה"ל בהודעת פינוי לתושבי הדאחייה: ממשיכים בתקיפת תשתיות חיזבאללה
אזעקות בנגב בפעם השלישית תוך שעה; גם בעוטף
עוד אזעקות בנגב, הפעם גם בבאר שבע ואופקים; הסתיים החשד לכטב"ם בגליל
חשד לכטב"ם בגליל העליון
אזעקות בנגב, כולל דימונה וירוחם
צה"ל: תוקפים כעת בטהרן
טראמפ: איראן הסכימה לרובן של 15 הנקודות לסיום המלחמה
טראמפ טען בשיחה עם כתבים ב'אייר פורס וואן' שאיראן הסכימה לרוב הנקודות בתוכנית 15 הנקודות שהציג לסיום המלחמה.
כווית: עובד מהודו נהרג במתקפה איראנית על מתקן אנרגיה
הרשויות בכווית הודיעו כי עובד בעל אזרחות הודית נהרג בתקיפה איראנית, שגרמה נזק לבניין שירות במתקן לייצור חשמל וזיקוק מים.









