דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי י"ט בסיון תשפ"ו 04.06.26
21.3°תל אביב
  • 19.9°ירושלים
  • 21.3°תל אביב
  • 21.4°חיפה
  • 22.5°אשדוד
  • 21.3°באר שבע
  • 28.7°אילת
  • 21.1°טבריה
  • 18.4°צפת
  • 20.8°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
בעולם

טראמפ: "שוקל לפרוש מנאט"ו"; סטארמר בתגובה: "בריטניה לא תיגרר למלחמה"

בראיון לעיתון הברטי 'הטלגרף' אמר טראמפ כי הוא שוקל ברצינות לעזוב את הברית, משום שהחברות בה לא הצטרפו למלחמה עם איראן, והוסיף כי נאט"ו היא "נמר מנייר" וכי גם פוטין יודע זאת | ר"מ בריטניה הגיב: "נאט"ו הינה הברית הביטחונית האפקטיבית ביותר שהעולם ראה"

הנשיא טראמפ נואם בפסגת ברית נאט"ו בהאג שבהולנד ב-2025 (צילום ארכיון: AP Photo/Alex Brandon)
הנשיא טראמפ נואם בפסגת ברית נאט"ו בהאג שבהולנד ב-2025 (צילום ארכיון: AP Photo/Alex Brandon)
אוריאל לוי
אוריאל לוי
כתב לענייני חוץ
צרו קשר עם המערכת:

בראיון לעיתון הבריטי 'הטלגרף' אמר נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ כי הוא שוקל ברצינות לפרוש מברית נאט"ו, לאחר שסירבה להצטרף למלחמה עם איראן.  כשנשאל אם ישקול מחדש את החברות בנאט"ו לאחר המלחמה, השיב: "הייתי אומר שזה מעבר לשלב של לשקול מחדש" והוסיף כי מעולם לא הושפע מנאט"ו, "ידעתי תמיד שהם נמר מנייר, ופוטין יודע את זה גם, אגב".

הנשיא טראמפ התייחס לבריטניה באופן ייחודי והביע ביקורת כלפי ראש ממשלתה, קיר סטארמר, על סירובו להתערב במלחמה, ורמז כי הצי המלכותי אינו מוכן למשימה: "אין לכם אפילו חיל ים. אתם זקנים מדי והיו לכם נושאות מטוסים שלא עבדו".

סטארמר וטראמפ בפסגת נאטו בהאג (צילום ארכיון: AP Photo Kin Cheung, Pool)
סטארמר וטראמפ בפסגת נאטו בהאג (צילום ארכיון: AP Photo Kin Cheung, Pool)

כשנשאל האם ראש הממשלה סטארמר צריך להוציא יותר כסף על ביטחון, השיב טראמפ: "אני לא אגיד לו מה לעשות. הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה. זה לא משנה. כל מה שסטארמר רוצה זה טחנות רוח יקרות שמניעות את מחירי האנרגיה שלכם דרך הגג".

ראש הממשלה סטארמר הגיב לדברי טראמפ ואמר: "ברית נאט"ו הינה הברית הביטחונית האפקטיבית ביותר שהעולם ראה. לא משנה כמה לחץ יופעל עליי, בריטניה לא תיגרר לתוך המלחמה".

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!