עונת הדובדבנים הקצרה בפתח וכדאי לנצל ולאכול בתקופה הזו את הפרי הנפלא והבריא הזה, ולקבל ממנו את כל הערכים התזונתיים והמתנות שהוא מעניק לנו: אשלגן, ברזל, סידן, ויטמין C, ויטמיני B ובטא-קרוטן.
הדובדבן, בעל אינדקס גליקמי נמוך (22) ולכן מתאים גם לסוכרתיים.
אינדקס גליקמי הוא מדד לעליית רמת הסוכר בדם בזמן אכילת סוגים שונים של פחמימות.
במחקר שנערך באוניברסיטת מישיגן ב 2007 נמצא כי חולדות שאכלו דובדבנים מרוסקים היו הרבה יותר בריאות מחולדות שלא אכלו דובדבנים. ב"אוכלות הדובדבנים" הבחינו החוקרים בירידה ברמת הכולסטרול בדם ובירידה ברמות הסוכר בדם.
כמה טיפים על הפרי האדום והמדהים הזה:
1. כדאי לאכול אותו טרי על מנת לקבל ממנו את כל הערכים התזונתיים שכתבתי למעלה.
2. דובדבן מצוין לסובלים מבעיות שינה מכיוון שהוא עשיר במלטונין – הורמון החיוני לשינה. אני אישית אוהבת לשלב אותו בדייסת שיבולת שועל שאף היא מצוינת בהקלה על הפרעות שינה.
3. הדובדבן עוזר בטיפול ב"גאוט" ובדלקות פרקים, מקל על הכאב ומפחית את הדלקת. מכיל כמות גדולה של אנטיאוקסידנטים חזקים (אנתוציאנינים) שהם חומרים אנטי-דלקתיים.
4. הפרי הזה מצוין למניעת מחלות לב וסרטן, שמירה על בריאות כלי הדם ודיכוי תאים סרטניים.
אז לסיכום:
אכלו מנת פרי של דובדבנים. מנה יומית נחשבת לכמות של עשרה דובדבנים.
ניתן להקפיא דובדבנים טריים למשך שנה ולנשנש בהנאה על בסיס יומי.
הדובדבן הוא הקצפת ובבקשה בלי קצפת.