
נשיא ארה"ב דונאלד טראמפ הודיע הלילה (בין שלישי לרביעי) על הפסקת אש של שבועיים עם איראן, במהלכם יתקיים משא ומתן בין הצדדים, ובאיראן אישרו את ההודעה. לשכת ראש הממשלה נתניהו הודיעה שישראל תומכת בהפסקת האש.
שני הצדדים לא הבהירו מתי הפסקת האש תיכנס לתוקף. סמוך לפקיעת האולטימטום האמריקני לאיראן, ב-03:00 שעון ישראל, נורו טילים מאיראן לעבר ישראל. לצד זאת, סוכנות הידיעות AP דיווחה כי ארה"ב עצרה את כל פעולותיה הצבאיות באיראן. לפי דיווח של סוכנות הידיעות AP, ישראל המשיכה לתקוף באיראן, אך כאמור, באופן רשמי הצהירה ישראל כי היא תומכת בהפסקת האש.
הפסקת האש הושגה בתיווך פקיסטני, והצדדים ייכנסו למשא ומתן באיסלמאבד בשישי הקרוב. לפי הודעת המועצה העליונה לביטחון לאומי של איראן, ההסכמות כוללות גם המשך העשרת האורניום והכרה בשליטת איראן במצר הורמוז – אך ארה"ב לא הגיבה לכך.
הנשיא טראמפ אמר כי ארה"ב "תעצור את ההפצצות והתקיפות על איראן למשך כשבועיים", לאחר שלדבריו הודיעה כי היא מסכימה ל"פתיחה מלאה, מיידית ובטוחה של מצר הורמוז". עוד אמר טראמפ כי איראן הציגה תכנית בת 10 נקודות, שמהווה "בסיס שניתן לעבוד איתו למשא ומתן". טראמפ לא ציין מה כוללות אותן 10 נקודות, אך לדברי איראן (ראו בהמשך), הן כוללות גם המשך העשרת האורניום, ביטול הסנקציות על איראן מצד מועצת הביטחון וסאב"א, נסיגה של כוחות ארה"ב מ"האזור" (ללא פירוט), הכרה בהמשך שליטתה של איראן במצר הורמוז ועוד.
לדברי טראמפ, "כמעט כל נקודות המחלוקת הוסכמו בין ארצות הברית לאיראן, אך נדרשת תקופה של שבועיים שתאפשר להסכם להגיע לגימור ולסיכום". עוד אמר טראמפ כי "השגנו כבר את כל מטרותינו הצבאיות, ואנחנו קרובים מאוד להסכם סופי שישיג שלום לטווח ארוך עם איראן, ושלום במזרח התיכון".
משרד ראש הממשלה הודיע כי ישראל תומכת בהפסקת האש בין איראן לארה"ב. לפי ההודעה, שפורסמה יותר משלוש שעות לאחר ההודעות של שתי המדינות, "ישראל תומכת בהחלטת הנשיא טראמפ לעצור את התקיפות נגד איראן לשבועיים, בתנאי שאיראן תפתח באופן מיידי את מצר הורמוז ותפסיק את כל התקיפות נגד ארה"ב, ישראל וכל המדינות באזור. ישראל תומכת גם במאמצי ארצות הברית להבטיח שאיראן לא תהווה יותר איום גרעיני, איום של ירי טילים או טרור עבור אמריקה, ישראל, שכניה הערבים של איראן והעולם".
עוד נאמר בהודעה כי "ארצות הברית הודיעה לישראל שהיא מחויבת להשיג את המטרות הללו, שמשותפות לארה"ב, ישראל ובעלות בריתה של ישראל באזור, בשיחות המשא ומתן הקרובות".
בהודעת לשכת רה"מ על הפסקת האש נאמר כי "הפסקת האש אינה כוללת את לבנון" – זאת בניגוד להודעת ראש ממשלת פקיסטן והמועצה העליונה לביטחון לאומי של איראן, שהודיעו שלבנון כן נכללת בהפסקת האש.
איראן: ההסכמות כוללות גם המשך העשרת האורניום
בהודעה של שר החוץ האיראני עבאס ארקאצ'י נאמר כי אם התקיפות נגד איראן יופסקו, היא תפסיק את "פעולותיה ההגנתיות" למשך שבועיים וכן תאפשר מעבר במצרי הורמוז "בכפוף לתיאום עם הכוחות האיראניים" ומגבלות טכניות. עוד נאמר כי איראן מקבלת את תוכנית 15 הנקודות של ארה"ב, וארה"ב מקבלת את תוכנית 10 הנקודות של איראן להפסקת אש.
המועצה העליונה לביטחון לאומי של איראן פרסמה הודעה רשמית על הפסקת האש. בפתח ההודעה נכתב כי איראן ניצחה במלחמה וכי "האויב ספג פגיעה בלתי ניתנת להכחשה, היסטורית ומוחצת".
עוד נכתב כי איראן אילצה את ארצות הברית לקבל את "תוכנית עשר הנקודות" שלה, במסגרתה "התחייבה עקרונית להבטיח אי-תוקפנות, להכיר בהמשך שליטתה של איראן במצר הורמוז, לקבל את העשרת האורניום, להסיר את כל הסנקציות הראשוניות והמשניות, לסיים את כל החלטות מועצת הביטחון ומועצת הנגידים של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, לשלם פיצויים לאיראן, להוציא את כוחותיה הלוחמים מהאזור ולהפסיק את המלחמה בכל החזיתות – כולל נגד ההתנגדות האסלאמית בלבנון". כאמור, לא היה כל אישור אמריקני להצהרות אלו.
לפי האיראנים, "מזה למעלה מחודש האויב מתחנן להפסקת האש, אך הנהגת המדינה דחתה את הבקשות מתוך החלטה להמשיך עד להשגת כל היעדים, כולל החלשת האויב והסרת האיום ארוך הטווח". לכן, לדבריהם, "נוכח קבלתם הרשמית של כל דרישותיו הצודקות של העם האיראני – הוחלט לקיים משא ומתן באסלאמאבאד לצורך השלמת הפרטים, כך שבתוך פרק זמן מרבי של 15 ימים יעוגן גם במישור המדיני הניצחון שהושג בשדה הקרב", שמטרתו לדבריהם להפוך את ההסכמות להחלטה של מועצת הביטחון.
בהודעה נאמר כי המשא ומתן יחל ביום שישי הקרוב באסלאמאבאד, ויימשך כשבועיים, עם אפשרות להארכה בהסכמת הצדדים. לדברי המועצה העליונה של איראן, "ידינו על ההדק, וכל טעות מצד האויב תיענה בתגובה מלאה ועוצמתית".
טראמפ איים כי "ציוויליזציה שלמה תימחק"
אתמול איים הנשיא טראמפ כי אם לא יושג הסכם, "ציוויליזציה שלמה תמות הלילה, ולא תשוב לעולם". ההצהרה עוררה ביקורת, בין היתר עקב האיום שהשתמע כפגיעה באזרחים או כשימוש בנשק גרעיני. לאחר ההצהרה פרסם הבית הלבן הבהרה לפיה "הנשיא יעמוד תמיד לצד אזרחים חפים מפשע בזמן החיסול של טרוריסטים שאחראים לאיום על ארצנו והעולם כולו עם נשק גרעיני. השמדה והרס גדולים יותר יימנעו עם המשטר יבין את רצינות הרגע ויגיע לעסקה עם ארצות הברית".
העיתון האמריקני וול סטריט ג'ורנל דיווח כי בעקבות ההצהרה טהרן ניתקה את ערוצי התקשורת הדיפלומטיים הישירים שלה מול וושינגטון. מקורות במזרח התיכון אמרו לעיתון כי הצעד של איראן נועד להעביר מסר של "חוסר שביעות רצון והתנגדות". עם זאת, ב'וול סטריט ג'ורנל' הדגישו כי ניתוק המגע הישיר לא גרם לקריסה מוחלטת של המשא ומתן, וכי השיחות נמשכו דרך מתווכות.

