
שירות התעסוקה פרסם הבוקר (ראשון) נתונים מעודכנים על אודות השפעת מבצע 'שאגת הארי' על שוק העבודה. בשבוע שעבר נרשמו 54,898 אזרחים חדשים בשירות התעסוקה, ומספר הרשומים הכולל עלה ב-18%. מספר דורשי העבודה עומד היום על כ-359,533 בני אדם – מתוכם 164,210 אזרחים שהוצאו לחופשה ללא תשלום (חל"ת).
על פי נתוני שירות התעסוקה, מספר המוצאים לחל"ת רשם עלייה חדה של 41.3% במהלך השבוע האחרון בלבד, כאשר בשבוע שלפניו היו רשומים 116,217 איש בקטגוריה זו. עם זאת, בשירות מבהירים כי הזינוק בנתונים אינו מעיד בהכרח על גל פיטורים חדש ופתאומי, אלא מגלם בתוכו אזרחים ומעסיקים רבים המדווחים כעת באופן רטרואקטיבי על ימי מבצע "שאגת הארי".
עינבל משש, מנכ"לית שירות התעסוקה, התייחסה לנתונים ואמרה כי "העלייה שאנו רואים כעת במספר דורשי העבודה ובנתוני החל"ת הייתה צפויה, והיא נובעת בעיקרה ממיצוי זכויות ורישום רטרואקטיבי של חודש מרץ". לדבריה, שירות התעסוקה ימשיך להוות עוגן למשק, לנטר את המגמות בזמן אמת "וללוות את אזרחי ישראל עד לחזרה מלאה לתעסוקה".


