דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי ד' בתמוז תשפ"ו 19.06.26
27.3°תל אביב
  • 27.1°ירושלים
  • 27.3°תל אביב
  • 26.7°חיפה
  • 27.6°אשדוד
  • 30.9°באר שבע
  • 38.0°אילת
  • 31.9°טבריה
  • 27.5°צפת
  • 28.8°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
חינוך ורווחה

פקטורים, הקלות ובחינות פנימיות: פורסם מתווה הבגרויות של משרד החינוך

המשרד פירט את ההקלות שיחולו על כל תלמידי ישראל, לצד התאמות ייעודיות לתלמידים בצפון ובפרט בקו העימות | בין השאר, בחישוב הציון הסופי יינתן משקל גבוה יותר לציון המגן או לציון הבגרות, לפי הגבוה מבין השניים

בחינות בגרות (צילום אילוסטרציה: נועם רבקין פנטון/פלאש 90)
בחינות בגרות (צילום אילוסטרציה: נועם רבקין פנטון/פלאש 90)
מיכל מרנץ
מיכל מרנץ
כתבת חינוך
צרו קשר עם המערכת:

משרד החינוך הציג היום (חמישי) מתווה בגרויות מדורג ומענה דיפרנציאלי לצפון לצד התאמות ארציות חדשות נוספות.

הקלות לכל הארץ:

  1. 40%-60% במשקלי ציון הבחינה מול המגן: בכל מקרה ייבחר חישוב הציון הגבוה מבין השניים. במקצועות שבהם משקל הבחינה 70% ומשקל המגן 30%, משקל הבחינה ישתנה ל-60% ומשקל המגן יהיה 40%. תיעשה השוואה אם השינוי מעלה את הציון הסופי, ובכל מקרה ייבחר חישוב הציון הגבוה ביניהם. במקצועות שבהם משקל הבחינה הוא 50% ומשקל המגן 50%, משקל הבחינה ישתנה ל-40% לציון הנמוך ולציון הגבוה 60%.
  2. רשת ביטחון ארצית לבחינות הבגרות, כך שאם יהיה פער בין הממוצע הארצי לממוצע הרב-שנתי, יינתן פקטור כמענה לפער.
  3. תינתן אפשרות לבצע בחינה פנימית אחת באחד ממקצועות ההומניסטיקה, במקום בחינה חיצונית. במקצועות הליבה – אנגלית, לשון, מתמטיקה ותנ"ך לחברה היהודית ועברית למגזר הלא יהודי – יחויבו בחינות חיצוניות.

המתווה הכלל-ארצי מכיל התאמות נוספות נקודתיות במקצועות כימיה, מדעי המחשב ותושב"ע לחמ"ד, המפורטות באתר אגף הבחינות של משרד החינוך.

בחינות תנופ"ה לכיתות ו' שתוכננו להמשך השנה – יבוטלו. במדעי המחשב חובת הציון המינימלי בבחינה תהיה 45 במקום 55.

הקלות לאזור המפרץ וגולן דרום:

  • תינתן אפשרות לבצע שתי בחינות פנימיות במקום חיצוניות בשניים ממקצועות ההומניסטיקה (היסטוריה ואזרחות לכלל המגזרים, ספרות במגזר היהודי, תושב"ע ומחשבת ישראל בחינוך הממלכתי דתי, יהדות במגזר החרדי ומקצועות המורשת).
  • תנ"ך במגזר היהודי ועברית במגזר הערבי והדרוזי אינם כלולים בכך ונבחנים בבחינה חיצונית.
  • תוספת של 5% לציון במקצועות תנ"ך ועברית למגזר הלא יהודי (יחידות החובה).
  • תוספת של 5% לציון בכלל בחינות הבגרות החיצוניות במקצועות ההגבר.
  • רכיבי המעבדה במקצועות פיזיקה כימיה וביולוגיה יתבצעו באופן פנימי.

הקלות לקו העימות בצפון:

  • שאלון מותאם במתמטיקה: שאלון שבו התלמידים יוכלו להשיב על פחות שאלות.
  • שאלון מותאם בשפת אם: שאלון פשוט יותר שמותאם לאתגרי המצב הביטחוני.
  • תינתן אפשרות לבצע שתי בחינות פנימיות בשניים ממקצועות ההומניסטיקה (היסטוריה ואזרחות לכלל המגזרים, ספרות במגזר היהודי, תושב"ע ומחשבת ישראל בחינוך הממלכתי דתי, יהדות במגזר החרדי ומקצועות המורשת). תנ"ך במגזר היהודי ועברית במגזר הערבי והדרוזי אינם כלולים בכך ונבחנים בבחינה חיצונית.
  • תוספת של 10% לציון במקצועות תנ"ך ועברית לערבים ולדרוזים (יחידות החובה).
  • תוספת של 10% לציון בכלל הבחינות החיצוניות של ההגבר.
  • רכיבי המעבדה במקצועות פיזיקה כימיה וביולוגיה יתבצעו באופן פנימי.

אגף הבחינות במשרד החינוך יפרסם מסמך מקצועי מפורט ומלא עם כלל ההתאמות וההנחיות ליישום המתווה.

שר החינוך יואב קיש: "מאז תחילת המלחמה מערכת החינוך פועלת כדי לייצר יציבות בתוך מציאות של חוסר ודאות. כבר לפני חג הפסח פרסמנו מתווה הקלות רחב לכלל תלמידי ישראל, מתוך הנחה שהלמידה תחזור למסלולה. בפועל, נוצרה מציאות מתמשכת של אי-ודאות ולחץ שאינו רק פדגוגי, אלא גם נפשי, שמשפיעה על כלל התלמידים.

"תלמידי הצפון בכלל, ותלמידי קו העימות בפרט, מתמודדים עם מציאות חריגה וממושכת שמחייבת מענה נוסף ומדויק יותר. לכן גיבשנו מתווה מדורג, מאוזן ודיפרנציאלי, שנותן מענה אמיתי לפערים שנוצרו תוך שמירה על הסטנדרטים הפדגוגיים ועל עתידם של התלמידים.

"המטרה שלנו היא לא רק להשלים חומר, אלא להפחית לחץ, לייצר ודאות ולאפשר לכל תלמיד לגשת לבחינות בצורה רגועה והוגנת יותר. ככל שהמציאות הביטחונית תימשך, נמשיך להתאים את המענים ברגישות ובהתאם למה שעולה מהשטח".

בשיחה עם כתבים הוסיף קיש: "אנחנו בוחנים את האפשרות להסיע תלמידים מקו העימות הצפוני להיבחן במבחני הבגרויות במקומות מוגנים יותר". כשנשאל על מקור תקציבי להרחבת בית הספר של החופש הגדול השיב: "אלחם על כך שיהיה לתוכנית הזאת מקור תקציבי".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!