דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי ב' בתמוז תשפ"ו 17.06.26
26.1°תל אביב
  • 23.8°ירושלים
  • 26.1°תל אביב
  • 25.8°חיפה
  • 26.5°אשדוד
  • 24.0°באר שבע
  • 29.9°אילת
  • 26.4°טבריה
  • 23.3°צפת
  • 25.6°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
חברה במלחמה

אייל אשל בכיכר הבימה: "רוני מתה לא כי לא ידעו, אלא כי לא הקשיבו"

ארגון 'מועצת אוקטובר' ומשפחות שכולות קיימו טקס זיכרון אלטרנטיבי תחת הכינוי 'יום השיכחון', בקריאה להקים ועדת חקירה ממלכתית לטבח 7 באוקטובר | עופרי ביבס: "שואה שנייה קרתה לנו; הממשלה ברחה מאחריות, הכחישה והעלימה את האמת"

מיצג של ארגון 'מועצת אוקטובר' בכיכר הבימה (צילום: ללא קרדיט)
מיצג של ארגון 'מועצת אוקטובר' בכיכר הבימה (צילום: ללא קרדיט)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

ארגון 'מועצת אוקטובר' ומשפחות שכולות קיימו טקס זיכרון אלטרנטיבי תחת הכינוי 'יום השיכחון' בכיכר הבימה בתל אביב, בקריאה להקים ועדת חקירה ממלכתית לטבח 7 באוקטובר. את הטקס מנחה צחי הלוי ונערכת בו הדלקת משואות של משפחות שכולות לזכר יקיריהן.

"רוני נשרפה בחיים בחמ"ל של נחל עוז, כי מישהו למעלה החליט שהיא רעש רקע", אמר אייל אשל, אביה של התצפיתנית רוני אשל שנפלה ב-7 באוקטובר, בפתח דבריו בטקס. "אנחנו לא נשתוק. לא עד שתהיה תשובה, ולא עד שתהיה אחריות. אני איבדתי את רוני שלי באותו בוקר, אבל אתם איבדתם את הזכות לבקש מאיתנו לשכוח. רוני לא מתה כי לא ידעו, רוני מתה כי לא הקשיבו. ואם לא תיקחו אחריות, אתם לא רק אחראים למה שקרה, אתם אחראים גם למה שיקרה מחר".

בני קוץ, שבנו אביב, אשתו לבנת ושלושת ילדיהם נרצחו ב-7 באוקטובר, אמר: "המשפחה שלי, חמישה אנשים, שני דורות נרצחו כשהם חבוקים, בממ"ד ביתם, שהפך למלכודת מוות. רוצים בממשלה שנמשיך ונשכח את גודל ההפקרה ונתייחס למחיקת משפחתי כאל תקלה".

"ראש הממשלה, שואה שנייה קרתה למשפחה שלי, קרתה לנו", אמרה עופרי ביבס, אחותו של ירדן ביבס שנחטף לעזה והוחזר בעסקה, ואשתו שירי ושני ילדיהם כפיר ואריאל נרצחו בשבי חמאס. "הממשלה ברחה מאחריות, מחקה את האשמה, הקטינה, הכחישה והעלימה את האמת".

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!