
לקראת יום העצמאות ה-78, אגף קהילה ומשמר אזרחי העניק היום (ראשון) את אות המצטיין – ששמור בדרך כלל לשוטרים בלבד – לג'ורג' שחאדה, תושב שפרעם שמתנדב ב"אגודה להתנדבות".
שחאדה מתנדב במסגרת תוכנית "מסאראת" שמטרתה לסייע לצעירים חסרי מעש וצעירים שנמצאים במצבי הדרה מהחברה הערבית. התוכנית מופעלת על ידי האגודה להתנדבות בשיתוף תוכנית יתד במשרד הרווחה והביטחון החברתי, הרשות הלאומית לביטחון קהילתי במשרד לביטחון לאומי, והרשות לשירות לאומי.
התוכנית פועלת לחיזוק מסלולי חיים חיוביים עבור צעירים, באמצעות שילוב בשירות לאומי משמעותי, פיתוח כישורים אישיים הכשרה מקצועית וחיבור למרחבי השפעה קהילתיים.
"מחויבות יוצאת דופן"
לפני כשנה וחצי החל שחאדה את דרכו בתוכנית ללא כיוון מקצועי ועם קושי משמעותי בשפה העברית. כיום הוא דובר עברית, משולב היטב בסביבה מקצועית, ומתכנן לימודי עבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה. לדבריו, הוא גם רוצה להמשיך להתקדם במשטרה.
שחאדה שמשרת בבית הספר לשוטרים בקרית אתא מספר ל'דבר' כי המשטרה והחברים בבית תומכים בו: "אני עובד פה כל הזמן, והם עשו לי הפתעה".
מרח גדיר, רכזת "האגודה להתנדבות" של פרויקט "מסאראת" בצפון, מלווה את שחאדה בשנתיים האחרונות: "יש משהו מיוחד לראות צעיר שקט הופך לדמות משמעותית כל כך במערכת. גם בתקופת המלחמה, למרות החשש, הוא המשיך להגיע בהתמדה והפגין מחויבות יוצאת דופן. ההכרה מהמשטרה היא עדות ברורה לדרך שהוא עבר".
לדבריה, "הוא תמיד נמצא שם, כבר בשבע בבוקר, הוא אוהב לתת. הוא רוצה לתת בחזרה לקהילה, לחברה הישראלית, לעזור לכולם".
גדיר מספרת כי כבר בראיון הקבלה, שחאדה אמר לה, "אני רוצה באמת להרגיש משמעותי בחברה, לא סתם לעשות שירות לאומי בשפרעם בבית-ספר או בקופת חולים. אני רוצה להרגיש חלק מהחברה הישראלית".
בנימוקי הבחירה נכתב כי "ג'ורג' מבצע את משימותיו בנחישות ובמסירות, מפגין יחסי אנוש מצוינים ומהווה דוגמה ומופת למתנדבי השירות הלאומי".
יגאל ויינר, משנה מנכ"ל באגודה להתנדבות: "ג'ורג' הוא עדות חיה לכך שהשירות הלאומי הוא לא רק מסגרת התנדבותית, אלא פלטפורמה אמיתית לשינוי חיים. החיבור בין יוזמות אזרחיות, שותפים חברתיים ומשרדי ממשלה הוא המפתח לצמצום פערים, לחיזוק החוסן הקהילתי ולהשתלבות מיטבית של צעירים בחברה הישראלית".


