
"זו לא האווירה שהייתה", מתאר מולא נימר, יו"ר מרחב מרכז הגליל בהסתדרות, את התחושות לקראת העלייה השנתית לקבר נבי שועייב שתתחיל היום (שישי). "כל יום מחכים לראות מה יקרה מחר. אנשים חוששים לערוך חתונות גדולות. עדיין אין תחושת ביטחון אישי". נימר מקפיד להוסיף כי למרות הכול, "אני לא אקפל, גם העדה לא תתקפל, וגם כל האזור שלי לא יתקפל".
הדרוזים נוהגים לעלות מדי שנה בחג נבי שועייב למתחם הקבר, מצפון לטבריה, שבו על פי המסורת קבור הנביא שועייב. לקראת החג פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כי 154,370 דרוזים מתגוררים בישראל. שיעור התעסוקה בקרבם הוא 55.6%, לעומת כ-60% בכלל הציבור.
בימים שלפני הפסקת האש, אומר נימר, השווקים בירכא היו ריקים, והמרכז המסחרי שקט. מאז "כמעט מתחילים לחזור לשגרה, ולמשל התחילו הפקקים. אבל אנשים חוששים. כולנו מקווים ומתפללים לאלוהים, שבאמת נחזור לימים הטובים שלנו". הוא ספקן לגבי המו"מ עם לבנון: "אני מקווה שהפסקת האש תחזיק מעמד, אבל כבר היינו בכאלה, אנחנו עדיין לא מאמינים. אני לא חושב שממשלת לבנון תוכל לכפות על חיזבאללה להתפרק מנשקו".
המדינה לא מעבירה כסף, תשלומים לעובדי הרשויות מתעכבים
במרחב גליל מרכזי יש 12 רשויות מקומיות. נימר מספר כי הכסף המובטח בתוכנית 'מגן לצפון' עדיין לא הגיע. "אני נכנס לכפרים ואומרים לי 'אין לי עכשיו, לא נתנו כל מה שהבטיחו'. אני מבין את המצוקה של המדינה היום, אבל צריך להשקיע עכשיו, לא רק ברשויות במרחב שלי אלא בכל המדינה".
הוא אומר כי בירכא קיבלו כסף לשיפוץ הכניסה לכפר. "זה יפה, אבל זה לא מספיק. מה עם החיילים המשוחררים? הכביש העוקף שהבטיחו?" נימר מסביר כי בגלל בעיות התקציב בתשלומים לעובדי הרשויות מתעכבים.
בינתיים נימר מקפיד לבקר בכל הרשויות וממשיך את מפעל התמיכה בחיילים. "תרמנו עכשיו שלוש מאות ערכות קפה. היינו בכל המקומות, אני והצוות שלי, ואנחנו עובדים כרגיל".
אחת הבעיות המטרידות היא סוגיות החל"ת והפיצויים: "לצערי, אין מתווה מספיק טוב". נימר מצביע על המצב של העובדים הזמניים כדוגמא. "אדם ישב 45 יום בבית. אין ביטוח, אין מי שישלם לו. בעיות כאלה צצות בכל יום. אבל אנחנו עומדים על המשמר".


