דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת כ"ח בסיון תשפ"ו 13.06.26
23.8°תל אביב
  • 19.0°ירושלים
  • 23.8°תל אביב
  • 22.5°חיפה
  • 24.2°אשדוד
  • 24.2°באר שבע
  • 32.9°אילת
  • 22.5°טבריה
  • 18.5°צפת
  • 23.6°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
צבא וביטחון

החמרה בהנחיות פיקוד העורף: הגבלת התקהלויות בגבול הצפון ובאזור מירון

לראשונה מאז הפסקת האש בצפון, הוגבל מספר המשתתפים המירבי ל-1,500 - מה שמעמיד בסימן שאלה את קיום הילולת ל"ג בעומר במירון, שתיערך בשבוע הבא

הנחיות פיקוד העורף, 26 באפריל 2026 (צילום: דובר צה"ל)
הנחיות פיקוד העורף, 26 באפריל 2026 (צילום: דובר צה"ל)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

פיקוד העורף הודיע אמש (ראשון) על החמרת הנחיות ההתגוננות באזור גבול הצפון ובאזור הר מירון, לאחר שבעשרת הימים שחלפו מאז הפסקת האש עם חיזבאללה לא היו כלל הגבלות באזורים אלו. לפי ההנחיות החדשות, תחול מגבלת התקהלות של עד 1,500 איש באזור 'קו העימות' וביישובים: מירון, בר יוחאי, אור הגנוז וספסופה. ההנחיות יהיו בתוקף ל-24 שעות, אך המהלך מעמיד בסימן שאלה את קיומה של עצרת ל"ג בעומר בהר מירון, שתוכננה להיערך בשלישי הבא.

מדובר צה"ל נמסר כי ההנחיות נכנסו לתוקף אמש (ראשון, 26 באפריל) בשעה 22:30, והן יעמדו בעינן לפחות עד הערב, יום שני ה-27 באפריל, בשעה 20:00.

מלבד ההגבלה הנקודתית הזו, שאר ההנחיות במדיניות ההתגוננות ביתר אזורי הארץ נותרו ללא כל שינוי. בפיקוד העורף קוראים לציבור להמשיך ולהישמע להוראות, ולעקוב אחר ההנחיות המעודכנות המתפרסמות באתר ובאמצעי ההפצה הרשמיים של פיקוד העורף.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!