דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שלישי ח' בתמוז תשפ"ו 23.06.26
25.8°תל אביב
  • 20.8°ירושלים
  • 25.8°תל אביב
  • 25.9°חיפה
  • 26.2°אשדוד
  • 22.9°באר שבע
  • 28.8°אילת
  • 26.9°טבריה
  • 23.0°צפת
  • 25.1°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
צבא וביטחון

עדכונים שוטפים / רקטה שוגרה לכיוון הגליל העליון ונפלה בשטח פתוח; לוחם מילואים נפצע קשה מרחפן נפץ

מלבד הלוחם שנפצע קשה, נפצעו מרחפני נפץ בלבנון גם שני לוחמי מילואים בינוני וקל | שיחות בין ישראל ללבנון נקבעו ל-14-15 במאי | CNN מפי מקורות מודיעיניים אמריקאיים: מוג'תבא חמינאי "ממלא תפקיד קריטי בעיצוב אסטרטגיית המלחמה" | רויטרס: ב-CIA מעריכים שהמצור האמריקאי לא יגרום השלכות כלכליות חמורות לאיראן למשך 4 חודשים

כלי שיט במצר הורמוז ליד העיר בנדר עבאס, איראן 4 במאי 2026 (צילום:  Amirhosein Khorgooi/ISNA/WANA (West Asia News Agency via REUTERS BY A)
כלי שיט במצר הורמוז ליד העיר בנדר עבאס, איראן 4 במאי 2026 (צילום: Amirhosein Khorgooi/ISNA/WANA (West Asia News Agency via REUTERS BY A)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

היום ה-31 להפסקת האש עם איראן, וה-23 להפסקת האש עם לבנון: שלושה לוחמי מילואים נפצעו היום (שבת) מפגיעת רחפן נפץ בשטח ישראל, בהם אחד במצב קשה. רקטה שוגרה לכיוון הגליל העליון ונפלה בשטח פתוח. צה"ל הודיע הבוקר שתקף 85 מטרות טרור בדרום לבנון במהלך יום שישי.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר לכתבים שהוא מצפה לתגובה מאיראן "בקרוב" ו"לכאורה היום", ושאם לא יושג הסכם ארה"ב עשויה להתחיל ב"פרוייקט חופש פלוס". איראן טוענת שהתקיפה האמריקאית באזור מצר הורמוז ביום חמישי הייתה הפרה של הפסקת האש.
מחלקת המדינה האמריקאית הודיעה שביום חמישי ושישי הבא, 14 ו-15 במאי, משלחות ישראל ולבנון ייפגשו ל"דיונים מפורטים שמטרתם לקדם הסכם שלום וביטחון מקיף".

הסיקור החי פתוח
עדכון אוטומטי:  

חיל האוויר יירט מטרה אווירית חשודה בקרבת הכוחות בדרום לבנון

רוביו נפגש עם ראש ממשלת קטאר: "להרתיע איומים ולקדם יציבות במזרח התיכון"

שר החוץ האמריקאי מרקו רוביו נפגש עם ראש ממשלת קטאר ושר החוץ מוחמד בן עבד אל-רחמן, כך הודיעו במשרד החוץ האמריקאי. השניים דנו "בצורך להמשיך לעבוד יחד כדי להרתיע איומים ולקדם יציבות וביטחון ברחבי המזרח התיכון".

בפעם השנייה הערב: צה"ל יירט מטרה אווירית חשודה במרחב בו פעלו כוחות צה"ל בדרום לבנון

בצה"ל אמרו כי לא הופעלו התרעות על פי מדיניות.

צה"ל: חיל האוויר יירט מטרה אווירית חשודה שזוהתה בקרבת הכוחות בדרום לבנון

חיל האוויר יירט לפני זמן קצר מטרה אווירית חשודה שזוהתה במרחב בו פועלים כוחות צה"ל בדרום לבנון, כך נמסר מצה"ל. על פי מדיניות, לא הופעלו התרעות.

ההתרעות בגליל המערבי: צה"ל יירט מספר כטב"מים ששוגרו מלבנון, אין נפגעים

צה"ל הודיע בהמשך להתרעות שהופעלו על חדירת כלי טיס עוין בגליל המערבי, כי חיל האוויר יירט מספר מטרות אוויריות חשודות ששוגרו מלבנון לעבר שטח הארץ. אין נפגעים. התרעות על ירי רקטות וטילים הופעלו בעקבות ניסיונות היירוט.

פיקוד העורף על ההתרעה בגליל המערבי: האירוע הסתיים

התרעות על כטב"ם ועל ירי טילים הופעלו בגליל המערבי

האזעקה בברעם: רקטה שוגרה מלבנון ונפלה בשטח פתוח

אזעקה הופעלה בברעם שבגליל העליון

צה"ל תקף עמדה לשיגור רחפנים בדרום לבנון

צה"ל תקף לפני זמן קצר מחסני אמצעי לחימה ועמדת שיגור ששימשה את חיזבאללה לשיגור רחפנים לעבר כוחות צה"ל הפועלים בדרום לבנון.

כמו כן, מוקדם יותר היום תקף צה"ל שני משגרי רקטות טעונים ומוכנים לשיגור בדרום לבנון. אחד המשגרים שיגר בעבר לעבר כוחות צה"ל הפועלים בדרום לבנון, ומשגר נוסף שיגר בעבר רקטות לעבר מדינת ישראל.

צה"ל: השמדנו אתר ייצור מטענים ומחסן אמל"ח בצפון הרצועה

צה"ל ושב"כ השמידו אתמול (שישי) אתר ייצור מטענים ומחסן אמצעי לחימה של ארגון הג'יהאד האסלאמי בצפון רצועת עזה, כך נמסר בהודעה משותפת מטעמם היום. האתר שימש בעת האחרונה את הג'יהאד האסלאמי וגם את חמאס, לייצור מטענים ואחסון אמצעי לחימה נוספים.

3 לוחמי מילואים נפצעו מרחפני נפץ ששיגר חיזבאללה לישראל, בהם אחד במצב קשה

מצה"ל נמסר כי במספר אירועים היום (שבת), רחפני נפץ ששיגר חיזבאללה נפלו בשטח מדינת ישראל, סמוך לגבול לבנון. באחד האירועים, נפצעו לוחם צה״ל במילואים באורח קשה, קצין במילואים ולוחם במילואים באורח בינוני. הלוחמים פונו לקבלת טיפול רפואי בבית החולים ומשפחותיהם עודכנו.
עוד הודיע צה"ל כי חיל האוויר יירט מספר שיגורים שנורו על ידי חיזבאללה לעבר כוחות צה"ל הפועלים במרחב דרום לבנון, ללא נפגעים. באירועים נוספים היום שיגר חיזבאללה מספר רחפני נפץ לעבר כוחות צה"ל הפועלים במרחב דרום לבנון. באחד מהאירועים, רחפן נפץ פגע בכלי הנדסי לא מאויש של כוחות צה"ל. נגרם נזק לכלי, אין נפגעים לכוחותינו.

צה"ל על ההתרעה בגליל המערבי: מיירט שוגר לעבר מטרת שווא

פיקוד העורף על ההתרעה בגליל המערבי: האירוע הסתיים

התרעה על כטב"ם ועל ירי רקטות הופעלה בגליל המערבי

דיווח בניו יורק טיימס: רוסיה שולחת אספקה לאיראן דרך הים הכספי

רוסיה מבריחה לאיראן רכיבי כטב"מים ואספקת מזון דרך הים הכספי המשותף לשתיהן, כך דווח בתחקיר בניו יורקר שפורסם היום (שבת). על פי התחקיר, רוסיה ואיראן משתמשות בים הכספי כדי להעביר אספקה ובכך עוקפות את הסנקציות המערביות ואת המצור האמריקאי במפרץ עומאן.

דיווחים בתקשורת הערבית: גל תקיפות של צה"ל בלבנון מהבוקר

צה"ל: רחפן נפץ שחיזבאללה שיגר אותר בצפון ישראל, אין נפגעים

צה"ל: "רחפן נפץ ששוגר בידי חיזבאללה אותר מוקדם יותר היום בצפון הארץ, בסמוך לגבול לבנון. אין נזק ואין נפגעים. האירוע מתוחקר".

דיווח ערבי: ישראל דנה עם ארה"ב בתקיפת מתקני אנרגיה באיראן

באל חדת' הסעודי דווח מפי "מקורות יודעי דבר" שישראל קוראת לארה"ב לא להאריך את המו"מ עם איראן. לפי הדיווח, ישראל דנה עם ארה"ב ב"אפשרויות הסלמה", כמו תקיפת מתקני אנרגיה באיראן. דווח שרה"מ נתניהו אמר ביום שישי לממשל האמריקאי כי "כל הסכם שלא מפרק את תוכנית הגרעין האיראנית לא יספיק".

קמלה האריס: המלחמה באיראן היא "בולשיט" שהאמריקאים לא רוצים

קמלה האריס, שהייתה סגניתו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן והפסידה לדונלד טראמפ במירוץ האחרון לנשיאות, אמרה ש"המלחמה באיראן, שהעם האמריקאי לא רוצה, ושלא היה צריך לפתוח בה… טראמפ מדבר על להשמיד (obliterating), זה הכול בולשיט".

צה"ל: תקפנו ביממה האחרונה יותר מ-85 תשתיות חיזבאללה, כולל בבקעא

צה"ל הודיע שתקף מהאוויר ומהיבשה יותר מ-85 תשתיות חיזבאללה, כולל מחסני אמצעי לחימה, משגרים ומבנים בשימוש צבאי. בין היתר הותקף אתר לייצור אמצעי לחימה בבקעת הלבנון (בקעא).

רויטרס: ב-CIA מעריכים שאיראן יכולה להכיל עוד 4 חודשי מצור

סוכנות הידיעות רויטרס: "הערכת ה-CIA הצביעה על כך שאיראן לא תסבול לחץ כלכלי חמור כתוצאה ממצור אמריקאי על נמלי איראן במשך כארבעה חודשים נוספים, כך על פי גורם אמריקאי המעורה בנושא".  דיווח על דו"ח ה-CIA בנושא פורסם מוקדם יותר ב'וושינגטון פוסט'.

CNN: מוג'תבא חמינאי "ממלא תפקיד קריטי בעיצוב אסטרטגיית המלחמה"

דיווח ב-CNN: "המודיעין האמריקאי מעריך כי המנהיג העליון החדש של איראן ממלא תפקיד קריטי בעיצוב אסטרטגיית המלחמה לצד בכירים איראנים, על פי מקורות מרובים המעורים במודיעין. הדיווחים מצאו כי הסמכות המדויקת שלו בתוך המשטר כעת נותרה לא ברורה, אך סביר שמוג'תבא חמינאי מסייע להכווין את איראן בניהול המשא ומתן עם ארה"ב לסיום המלחמה".

תמונות לוויין מעלות חשד לדליפת נפט גדולה ליד האי ח'ארג באיראן

תמונות לוויין מעלות חשד לדליפת נפט באי ח'ארג, שממנו איראן מייצאת את עיקר הנפט שלה, בעיקר לסין.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!