דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שלישי ח' בתמוז תשפ"ו 23.06.26
25.0°תל אביב
  • 20.3°ירושלים
  • 25.0°תל אביב
  • 23.4°חיפה
  • 25.4°אשדוד
  • 25.1°באר שבע
  • 33.4°אילת
  • 24.5°טבריה
  • 21.2°צפת
  • 24.9°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
משפט ופלילים

כתב אישום בגין רצח באדישות הוגש נגד הנער שדקר למוות את בנימין ימנו זלקה

15 נערים חשודים נוספים נאשמים בחבלה בכוונה מחמירה. שלושה מהחשודים נאשמים גם בשיבוש הליכי משפט

ימנו בנימין זלקה ז"ל שנדקר ביום העצמאות ומת מפצעיו בבית החולים (צילום: רשתות חברתיות לפי סעיף 27א')
ימנו בנימין זלקה ז"ל שנדקר ביום העצמאות ומת מפצעיו בבית החולים (צילום: רשתות חברתיות לפי סעיף 27א')
דבר
צרו קשר עם המערכת:

הפרקליטות הגישה הבוקר (ראשון) בבית המשפט המחוזי מרכז בלוד את כתבי האישום נגד החשודים ברצח בנימין ימנו זלקה בפתח תקווה בערב יום העצמאות. החשוד המרכזי שתועד דוקר את ימנו נאשם ברצח באדישות, 15 נערים חשודים נוספים נאשמים בחבלה בכוונה מחמירה. שלושה מהחשודים נאשמים גם בשיבוש הליכי משפט.

פינת הזיכרון לימנו בנימין זלקה (צילום: יהל פרג')
פינת הזיכרון לימנו בנימין זלקה (צילום: יהל פרג')

ביום שישי השלימה המשטרה את חקירת הרצח של בן ה-21 שהוכה ונדקר למוות ליד סניף 'פיצה האט', שאותו ניהל. חומרי החקירה הועברו לפרקליטות עם המלצות להעמדה לדין.

התכנסות בפתח תקווה לזכר ימנו בנימין זלקה (צילום: דוד טברסקי)
התכנסות בפתח תקווה לזכר ימנו בנימין זלקה (צילום: דוד טברסקי)

במהלך החקירה נעצרו 19 חשודים, כולם קטינים תושבי השרון, בחשד למעורבות בתקיפה שהובילה לרצח. חלק מהחשודים ניסו להימלט ולהסתתר, ובמהלך החקירה נעצרו גם מעורבים נוספים בחשד לסיוע ושיבוש הליכי חקירה. התיק הועבר לעיון פרקליטות מחוז מרכז.

יו"ר ארגון משפחות נרצחים ונרצחות, לרה צינמן: "דגל שחור מתנוסס מעל החלטת הפרקליטות להגיש כתבי אישום שאינם מתיישבים עם התיאור המפורט של הרצח. מהתיאור בכלי התקשורת אין ספק שמדובר ברצח בצוותא, שבוצע באכזריות רבה ולמעשה עולה בקנה אחד עם תיאור 'רצח בנסיבות מחמירות'".

"לרצח בנסיבות מחמירות אין כל קשר להיות הנאשמים קטינים. מדובר בטיעון שיעלה רק בשלב העונש", אמרה צינמן והדגישה כי "יש בחוק העונשין סעיפים שמחמירים עם עונשם של עבריינים שנכחו במקום וחברו יחד לביצוע הפשע. מדובר בסעיפים של תקיפה בנסיבות מחמירות, חבלה ופציעה בנסיבות מחמירות".

"כיצד יתכן שגם כאשר ברור ש-19 חברי כנופיה המשיכו להכות ולתקוף את ימנו ז"ל כאשר כבר היה ברור שהוא מחוסר הכרה ומתבוסס בדמו ובכתבי האישום אין התיחסות לנסיבות אלה לכך כאל רצח בנסיבות מחמירות?", תהו בארגון.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!