דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת כ"ח בסיון תשפ"ו 13.06.26
23.8°תל אביב
  • 19.0°ירושלים
  • 23.8°תל אביב
  • 22.5°חיפה
  • 24.2°אשדוד
  • 24.2°באר שבע
  • 32.9°אילת
  • 22.5°טבריה
  • 18.5°צפת
  • 23.6°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
בעולם

האיחוד האירופי, כולל הונגריה, הגיע להסכמות לגבי הטלת סנקציות חדשות על "מתנחלים אלימים" בגדה

על פי הנציגה העליונה של האיחוד לענייני חוץ וביטחון, קאיה קאלאס, הסנקציות יכללו גם בכירים בחמאס | סער: "ישראל דוחה בתוקף את ההחלטה. מקוממת לא פחות היא ההקבלה הבלתי נסבלת שבחר האיחוד האירופי לעשות בין אזרחים ישראלים לבין מחבלי חמאס"

ההתנחלות רחלים. ארכיון (צילום: פלאש90)
ההתנחלות רחלים. ארכיון (צילום: פלאש90)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

שרי החוץ של האיחוד האירופי הגיעו להסכם פוליטי לגבי הטלת סנקציות חדשות על "מתנחלים אלימים" ביהודה ושומרון לראשונה מזה כשנתיים, כך הכריזה היום (שני) הנציגה העליונה של האיחוד לענייני חוץ וביטחון, קאיה קאלאס. הסנקציות יכללו גם בכירים בחמאס. "הגיע הזמן שנצא מהקיפאון ונתחיל לפעול", אמרה קאלאס. "יש השלכות לקיצוניות ואלימות".

בפגישה של 27 שרי החוץ של האיחוד בבריסל אושרה חבילת סנקציות של כמה מתנחלים שתכננו תקיפות אלימות בשטחים.

קודם לכן אמרה שרת החוץ של אירלנד, הלן מקאינטי, כי חל "שינוי ברור מאוד" בקרב הממשלות בשבועות האחרונים לגבי נקיטת פעולה נגד ישראל. "לראשונה, אני סבורה מזה זמן מה, יש רצון בקרב מדינות חברות רבות לעשות יותר מרק להגיב לרמה הולכת וגוברת של אלימות בגדה המערבית, להגיב למה שנחשב התנהגות בלתי מתקבלת של ישראל".

חבילת הסנקציות נגד שלושה מתנחלים וארבעה ארגונים (ועשרה אנשי חמאס) ששמותיהם עדיין לא פורסמו, כוללת הקפאת נכסים והכנסה לרשימה שחורה כלכלית. אישור הסנקציות דורש תמיכה של כל 27 הממשלות ללא יוצא מהכלל. ממשלתו של ויקטור אורבן בהונגריה הייתה האחרונה שעמדה בפרץ וחסמה את ההחלטה, אך כעת לאחר החלפתה, הגיע גם אישור הונגריה.

הצעה להטיל סנקציות על השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ועל שר האוצר בצלאל סמוטריץ' נפלה בשל התנגדות של כמה מדינות. לדברי שרת החוץ של שוודיה, מריה מלמר סטנרגארד, אמרה: "עלינו להתקדם לקראת הטלת סנקציות על שרים ישראלים שמקדמים את ההתנחלויות האלה".

גרמניה, איטליה, צ'כיה, אוסטריה, הונגריה ועוד מדינות יצרו קואליציה של מדינות שמגנות על ישראל מפני תגובת נגד של האיחוד. הקבוצה התנגדה לקריאות להשעות את הסכם הסחר החופשי שנחתם בין ישראל לאיחוד, או לעצור את המוצרים שמגיע מהתנחלויות לאירופה. החלטות אלה לא דורשות הסכמה פה אחד, אלא תמיכה של רוב ניכר של מדינות האיחוד. עם זאת, הרף הזה לא הושג עדיין, גם לא בעיצומה של המלחמה בעזה לאחר שבעה באוקטובר.

דגלי האיחוד האירופי בבלגיה (צילום: glen photo / Shutterstock)
דגלי האיחוד האירופי בבלגיה (צילום: glen photo / Shutterstock)

לדברי שרת החוץ האירית, אירלנד, ספרד, סלובניה, הולנד, בלגיה ובעלות ברית נוספות דוחפות לכך שהאיחוד יאסור "מסחר לא חוקי" שמגיע מההתנחלויות: "אירופה לא יכולה להביט מהצב לאלימות הגוברת בגדה המערבית ולמצב ה'קטסטרופלי' של עזה".

איטליה נחשבת כעת למדינה שתמיכתה קריטית בגיבוש רוב מספיק בשביל האיסור או בשביל הטלת מכסים על מוצרים שמגיעים מההתנחלויות.

שר החוץ גדעון סער אמר בתגובה: "ישראל דוחה בתוקף את ההחלטה להטיל סנקציות נגד אזרחים וארגונים ישראלים. ‏מקוממת לא פחות היא ההקבלה הבלתי נסבלת שבחר האיחוד האירופי לעשות בין אזרחים ישראלים לבין מחבלי חמאס. זוהי השוואה מעוותת לחלוטין מבחינה מוסרית".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!