דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי כ' בסיון תשפ"ו 05.06.26
23.2°תל אביב
  • 19.2°ירושלים
  • 23.2°תל אביב
  • 20.9°חיפה
  • 23.3°אשדוד
  • 23.8°באר שבע
  • 32.5°אילת
  • 23.3°טבריה
  • 19.1°צפת
  • 23.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
ספורט

הפך את הקושי לאתגר: יהונתן מסיקה הסייף התחיל את האליפות גרוע - אבל סיים עם מדליית ארד

מסיקה בן ה-22 התחיל לעסוק בספורט בכיתה ג' | את יום התחרויות באיטליה הוא התחיל עם ארבעה הפסדים ושני ניצחונות בלבד - ודורג במקום 66 | בנוסף, חיכה לו הקרב מול הסייף האיטלקי שמדורג במקום ה-30 בדירוג העולמי בבוגרים | מסיקה התאושש, עשה 'ריסט' וסייע להביא את הנבחרת למקום השני

הסייף יהונתן מסיקה (צילום: team Bizzi)
הסייף יהונתן מסיקה (צילום: team Bizzi)
ליאור ברטל
ליאור ברטל
כתב ספורט
צרו קשר עם המערכת:

בספורט תחרותי, המרחק בין אכזבה למדליה יכול להתחיל בשינוי מנטלי קטן שמוביל להצלחה אדירה. סייף הדקר יהונתן מסיקה החל את אליפות אירופה עד גיל 23 שנערכה באיטליה בצורה הכי גרועה שאפשר לדמיין, אך ברגעי האמת עשה 'סוויץ" בראש והפגין חוזק מנטלי יוצא דופן בדרך לניצחון באליפות ולזכייה במדליית הארד היוקרתית.

"זה היה מרגש לזכות במדליה, אחרי היום הסופר-קשה שהיה לי", מסיקה אומר בראיון לדבר. "עבדתי מאוד קשה והתחרתי מול הסייפים הכי טובים, המדליה הזאת הייתה הדבר שהמתיק את הכל. באותו הרגע הרגשתי שכל העבודה הקשה שלי, בסוף השתלמה".

הסייף יונתן מסיקה (צילום: יונתן מסיקה (צילום: team Bizzi)
הסייף יונתן מסיקה (צילום: יונתן מסיקה (צילום: team Bizzi)

מסיקה התחיל את יום התחרויות עם ארבעה הפסדים ושני ניצחונות בלבד: "אלו קרבות קצרים של חמש דקות, ואין לך כמעט זמן לעשות שינויים או לשנות טקטיקה. לצערי הפסדתי לסייפים, שאני לא אמור להפסיד להם".

החוזק המנטלי של מסיקה הצליח להפוך את יום הקרבות

הפתיחה הלא הטובה הציבה אותו במקום ה-66 בלבד בדירוג. בנוסף, חיכתה לו תחרות קשה כבר בשלב השני מול הסייף האיטלקי שמדורג במקום ה-30 בדירוג העולמי בבוגרים: "ניסיתי לעשות 'ריסט'. ידעתי שלא הייתי טוב וניסיתי פשוט לעבור הלאה ולהתמקד בקרבות הנוקאאוט".

דווקא ברגעים האלה התגלה החוזק המנטלי של מסיקה שהצליח להפוך את יום הקרבות ב-180 מעלות. בשלב הראשון הוא ניצח בקלות 9:15 את מנואל ביספו מפורטוגל. אך בעקבות דירוגו הנמוך בשלב השני פגש מסיקה את סימונה מנקרלי האיטלקי, שנחשב הסייף האיכותי ביותר בתחרות. מסיקה הגיע לקרב מפוקס והצליח להשיג ניצחון דרמטי 13:14, שהעניק לו את הביטחון להמשך יום הקרבות.

"בשלבי הנוקאאוט, בגלל שהקרבות ארוכים יותר, זה משהו שמרגיע אותי. כי אני יודע שגם אם התחלתי לא טוב, יש לי עדיין זמן לתקן ולהתאים את הטקטיקה ליריב שעומד מולי. קיבלתי התחלה קשה בגלל הדירוג, אבל לא נתתי לזה להוריד אותי. הקרב מול מנקרלי היה מול הקהל המקומי, ידעתי שהוא הכי טוב בתחרות, אבל אמרתי לעצמי שזה לא נורא ואני יכול להתמודד איתו", אמר מסיקה.

לדבריו, "לפני תחילת הקרב איתו, ניסיתי לחשוב מה אני רוצה לעשות מולו מבחינה טקטית. אני יודע שהוא ממש טוב והיה חשוב לי שזה לא יוריד לי את הביטחון".

נכנס ל'זון'

מסיקה בחר להפוך את הקושי לאתגר שהעניק לו מוטיבציה נוספת לנצח: "רציתי לנצח אותו ואמרתי לעצמי שזה דווקא מעולה שאני מתחרה מולו, ואם אני אצליח לנצח זה יהיה ממש כיף. הוא בהתחלה הוביל עליי ביתרון די גדול, אבל המשכתי להאמין בעצמי. ידעתי שאם אני מנצח אותו, אני יכול לנצח את כל הסייפים הבאים אחריו".

בעקבות הניצחון הגדול על מנקרלי, מסיקה נכנס ל'זון' והמשיך את יום הקרבות עם ניצחונות על יריבים מפולין, ספרד ואיטליה: "כל היום הזה היה סופר-קשה, אבל איכשהו תמיד בסוף הקרבות הצלחתי להתאפס ולהביא את הנקודות הקריטיות לניצחון".

נבחרת ישראל בסייף עד גיל 23 (צילום: team Bizzi)
נבחרת ישראל בסייף עד גיל 23 (צילום: team Bizzi)

בקרב רבע הגמר ניצח מסיקה בפעם השלישית בשלב הנוקאאוט בנקודה אחת והבטיח את זכייתו במדליה הראשונה בקריירה בתחרות בינלאומית גדולה. בחצי הגמר מסיקה נעצר כשהודח על ידי חברו לנבחרת, דב וילנסקי. "יכול להיות שהייתה לי איזו שהיא נפילת מתח בחצי הגמר", הוא מסביר, "כי זאת המדליה הראשונה שלי אי פעם ביחידים. וגם עליתי נגד דב, שאני מסייף מולו באימונים".

וילנסקי, שניצח בדרבי הישראלי, המשיך עד סוף הדרך וזכה באליפות אירופה. לדברי מסיקה, "זה היה מרגש לעמוד ביחד על הפודיום, זה מראה שאנחנו אחלה נבחרת, ושאנחנו לא צריכים לפחד מאף אחד, הנבחרות האחרות צריכות לפחד מאיתנו".

מימין: הסייף יונתן מסיקה והסייף דב וילנסקי (צילום: team Bizzi)
מימין: הסייף יונתן מסיקה והסייף דב וילנסקי (צילום: team Bizzi)

"כמו שחמט, אבל עם חרבות"

מסיקה (בית ספר לסיוף) בן 22 מתל אביב, בן לאב ישראלי ואם מצרפת. הוא למד בבית הספר הצרפתי בנווה צדק, וכשהיה בכיתה ג' חברה הזמינה אותו להצטרף אליה לחוג סייף. מסיקה התאהב בענף. "אני אוהב את הקטע שזה יחידי, שזה אחד על אחד," הוא אומר, "זה מאוד טקטי, זה קצת כמו שחמט, אבל עם חרבות".

סגנון הסיוף של מסיקה מתאפיין בלחימה בשילוב הגנה איתנה עם התקפות מתפרצות. "כל החיים שלי הייתי יותר הגנתי, הייתי הולך יותר אחורה," הוא משתף, אך מציין שבקרבות המכריעים היו אלו דווקא ההתקפות שהביאו לו את הניצחון. בקרבות הקבוצתיים, הדינמיקה משתנה. המאמן סשה איבנוב קובע את הטקטיקה בזמן אמת, כשהוא מנחה את הסייפים אם ללחוץ קדימה או למשוך אחורה, בהתאם ללוח התוצאות ולאופי היריב.

מסיקה הוא חלק מדור צעיר יוצא דופן בנבחרת הסייף דקר גברים. יונתן כהן, דב וילנסקי ופיודור חפרסקי זכו בשלוש מתוך ארבעת אליפויות אירופה האחרונות לנוער. וילנסקי הוסיף השנה גם את התואר אלוף אירופה עד גיל 23; ואלון שריד זכה בסגנות אליפות העולם לנוער ובמדליית הארד באליפות אירופה 2025 עד גיל 23.

הסייף יונתן מסיקה עם הנבחרת הבוגרת (צילום: team Bizzi)
הסייף יונתן מסיקה עם הנבחרת הבוגרת (צילום: team Bizzi)

נבחרת ישראל נחשבת לאחת הטובות בגילאים הצעירים

ההצלחה הישראלית ממשיכה גם בקטגוריה הקבוצתית, שבה נבחרת ישראל נחשבת לאחת הטובות בגילאים הצעירים – עם זכייה באליפות אירופה עד גיל 23 ב-2025, מקום השלישי באליפות אירופה לנוער השנה ומדליית כסף באליפות העולם לנוער השנה.

באליפות אירופה עד גיל 23, הורכבה הנבחרת ממסיקה, ולינסקי, שריד וחפרסקי. ישראל דורגה ראשונה וניצחה בשמינית הגמר 30:45 את בלגיה, המשיכה במהפך דרמטי ברבע הגמר 41:45 על שוויץ, ניצחה בחצי הגמר 39:45 את אסטוניה – ונעצרה בגמר מול הנבחרת האיטלקית המקומית, שלה הפסידה בסיומו של קרב צמוד 45:42.

על פי מסיקה, "בשנה שעברה היינו אלופי אירופה, אז השנה מבחינתנו היינו הקבוצה הכי טובה, והיינו חייבים להגיע לפחות גמר. אני שמח שסיימנו במקום השני, שזאת תוצאה מצוינת".

ההצלחה של נבחרת הדקר בגילאים הצעירים היא חלק מהפריחה של ענף הסיוף בישראל בשנים האחרונות. הסייף הישראלי הבכיר יובל פרייליך ייצג את ישראל במשחקים האולימפיים בפריז 2024 לאחר הפסקה של 16 שנה, וכעת המטרה של האיגוד היא לשלוח את נבחרת דקר גברים למשחקים בלוס אנג'לס 2028.

נבחרת ישראל בסייף בגביע העולם בוונקובר (צילום: team Bizzi)
נבחרת ישראל בסייף בגביע העולם בוונקובר (צילום: team Bizzi)

בדרך למשחקים האולימפיים כל נקודת דירוג של הנבחרת חשובה. הנבחרת הבוגרת סיימה במקום התשיעי באליפות אירופה ב-2025 בזמן המלחמה מול איראן, למרות נסיעה מורכבת מישראל לאיטליה. הניקוד שהשיגה עזר לה לקבל הגרלה טובה יותר באליפות העולם שאותה סיימה במקום ה-11 בעולם.

"אנחנו עובדים מאוד קשה ומשתפרים כל הזמן. אנחנו נוסעים להרבה תחרויות וצוברים ניסיון חשוב. העפלה לאולימפיאדה היא המטרה הגדולה. זה מאוד קשה, כי זה אחד מענפי הספורט הקשים ביותר לזכות בכרטיס למשחקים", אומר מסיקה אך למרות האתגר, הוא שומר על אופטימיות: "אני מאמין שיש לנו סיכוי טוב לעשות את זה, אנחנו אחלה קבוצה, קצת צעירה, אבל אנחנו ממשיכים להשתפר כל הזמן".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!