דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שני כ"ג בסיון תשפ"ו 08.06.26
26.9°תל אביב
  • 27.2°ירושלים
  • 26.9°תל אביב
  • 26.1°חיפה
  • 27.0°אשדוד
  • 31.8°באר שבע
  • 37.1°אילת
  • 30.9°טבריה
  • 26.8°צפת
  • 28.3°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
בעולם

התפרצות אבולה בקונגו ובאוגנדה הוגדרה כמצב חירום בריאותי בעל השלכות בינלאומיות

80 בני אדם מתו מהנגיף בקונגו | ארגון הבריאות העולמי הודיע כי ההתפרצות נגרמה על ידי וירוס גיף בונדיבוגיו, זן נדיר וקטלני של נגיף האבולה שעלול לגרום לקדחת דימומית קטלנית

אנשים נבדקים בבית חולים במחוז איטורי בקונגו בשל התפרצות אבולה (צילום: רויטרס)
אנשים נבדקים בבית חולים במחוז איטורי בקונגו בשל התפרצות אבולה (צילום: רויטרס)

התפרצות של אבולה ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו ובאוגנדה הוכרזה היום (ראשון) "מצב חירום בריאותי ציבורי בעל השלכות בינלאומיות" (PHEIC) על ידי ארגון הבריאות העולמי (WTO), לאחר שעל פי החשד, 80 בני אדם מתו כבר מהווירוס.

"מצב חירום בריאותי ציבורי בעל השלכות בינלאומיות" הוא מונח רשמי של ארגון הבריאות העולמי המוגדר כאירוע יוצא דופן המהווה סיכון חמור לבריאות הציבור במדינות שונות. הכרזה זו מחייבת תגובה בינלאומית מתואמת כדי למנוע את התפשטות המחלה, לנהל משברים ולהגן על בריאות הציבור.

ההתפרצות נגרמה על ידי וירוס גיף בונדיבוגיו, זן נדיר וקטלני של אבולה שגורם לקדחת דימומית קטלנית. הנגיף נקרא על שם מחוז בונדיבוגיו (Bundibugyo) שבמערב אוגנדה, שם התגלה לראשונה בשנת 2007 במהלך התפרצות.

וירוס האבולה (Frederick Murphy/CDC via AP, File)
וירוס האבולה (Frederick Murphy/CDC via AP, File)

על פי ארגון הבריאות, ההתפרצות עדיין אינה נחשבת מגפה אך המדינות שחולקות גבול עם קונגו נמצאות בסיכון גבוה של התפשטות נוספת.

ההתפרצות ה-17 במספר בקונגו

סוכנות הבריאות של האו"ם פרסמה הצהרה שלפיה נכון לשבת, דווחו במחוז איטורי בקונגו 80 מקרי מוות, שמונה מקרים שאובחנו בוודאות במעבדה ו-264 מקרי הדבקות חשודים.

רויטרס דיווחה כי משרד הבריאות של קונגו הודיע ביום שישי כי 80 אנשים מתו בהתפרצות חדשה במחוז במזרח המדינה.

זאת ההתפרצות ה-17 במספר בקונגו, שבה זוהתה האבולה בפעם הראשונה ב-1976. ארגון הבריאות סבור כי זאת עלולה להיות התפרצות גדולה בהרבה, לאור שיעור ההדבקות החיובי ומספר הולך וגדל של מקרים חשודים שדווחו לרשויות.

לווירוס בונדיבוגיו אין תרופות ספציפיות או חיסון, בשונה מזנים אחרים של אבולה. זאת הפעם הראשונה שההתפרצות בקונגו נגרמת בשל הווירוס הזה.

ההתפרצות בקונגו-אוגנדה מציבה סכנה בריאותית ציבורית למדינות אחרות, וכמה מקרים כבא דווחו מחוץ לשתי המדינות האלה, על פי ארגון הבריאות. ההמלצה של הארגון למדינות היא להפעיל את מנגנוני החירום הלאומי שלהן ולבדוק את כל מי שעובר את הגבול ואת הנוסעים  בכבישים מרכזיים פנימיים.

בבירת אוגנדה, קמפלה, שני מקרים דווחו בשישי ובשבת, באחד מהם מת האדם שנדבק. בשני המקרים, האנשים שנדבקו שבו מקונגו.

במקביל, ארגון הבריאות הפציר במדינות לא לסגור את הגבולות או להגביל נסיעות ומסחר בשל החשש מהווירוס, משום שצעד כזה עלול להוביל לניסיונות לעבור את הגבול לא כחוק.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!