דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שני ל' בסיון תשפ"ו 15.06.26
24.2°תל אביב
  • 19.0°ירושלים
  • 24.2°תל אביב
  • 22.6°חיפה
  • 24.4°אשדוד
  • 23.2°באר שבע
  • 33.2°אילת
  • 24.0°טבריה
  • 18.8°צפת
  • 23.9°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
צבא וביטחון

עדכונים שוטפים / צה"ל תקף את מוחמד עודה, המנהיג החדש של הזרוע הצבאית של חמאס

טראמפ: "האורניום המועשר של איראן יושמד - בארה"ב, איראן או אתר אחר" | פיקוד העורף החמיר את ההנחיות בגבול לבנון: הלימודים יוגבלו, התקהלויות יצומצמו | נתניהו: "אנחנו במלחמה עם חיזבאללה, לא מורידים את הרגל מהדוושה"

  • כלי שיט במצר הורמוז ליד העיר בנדר עבאס, איראן 4 במאי 2026 (צילום:  Amirhosein Khorgooi/ISNA/WANA (West Asia News Agency via REUTERS BY A)
    כלי שיט במצר הורמוז ליד העיר בנדר עבאס, איראן 4 במאי 2026 (צילום: Amirhosein Khorgooi/ISNA/WANA (West Asia News Agency via REUTERS BY A)
  • רחפן נפץ פגע פגיעה ישירה בבית במטולה (צילום: לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים)
    רחפן נפץ פגע פגיעה ישירה בבית במטולה (צילום: לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים)
  • מוג'תבא חמינאי (במרכז) בטהרן (ארכיון: AP Photo/Vahid Salemi)
    מוג'תבא חמינאי (במרכז) בטהרן (ארכיון: AP Photo/Vahid Salemi)
  • זירת תקיפה ישראלית בכפר רומאנה שבלבנון (צילום: REUTERS/Stringer)
    זירת תקיפה ישראלית בכפר רומאנה שבלבנון (צילום: REUTERS/Stringer)
  • עשן מתקיפות צה"ל באזור נבטייה שבדרום לבנון, 25 במאי 2026 (צילום: REUTERS/Stringer)
    עשן מתקיפות צה"ל באזור נבטייה שבדרום לבנון, 25 במאי 2026 (צילום: REUTERS/Stringer)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

היום ה-48 להפסקת האש עם איראן, וה-39 ל"מלחמת הפסקת האש" עם לבנון: צה"ל תקף היום בעזה את מוחמד עודה – המנהיג החדש של הזרוע הצבאית של ארגון הטרור חמאס צבא ארה"ב תקף בעיר הנמל בנדר עבאס בדרום איראן, במה שהגדיר כ"פעולה הגנתית". לפי הודעת פיקוד המרכז של צבא ארה"ב, הותקפה סירה להנחת מוקשים ואתר שיגור טילים.
על רקע הסלמה צפויה בפעילות צה"ל בלבנון, פיקוד העורף החמיר את ההנחיות לתושבי הצפון: בחלק מיישובי קו העימות הסמוכים לגדר תוגבל הפעילות החינוכית; כמו כן תוחמר הגבלת התהקלויות בקו העימות וביישובים מירון, בר יוחאי, אור הגנוז וספסופה. ראש מועצת שלומי גבי נעמן הודיע לתושבים בתום פגישה עם אלוף פיקוד צפון רפי מילוא: "המלחמה תתעצם עוד יותר הלילה ובימים הקרובים, לכן יש להיות ערניים יותר מהרגיל״. על רקע הפרסומים, צה"ל הודיע שתקף בבקעא שבעומק לבנון. ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בסרטון שפרסם כי "אנחנו במלחמה עם חיזבאללה, אנחנו לא מורידים את הרגל מהדוושה, להפך, אמרתי ללחוץ על הדוושה עוד יותר. מה שזה מחייב אותנו עכשיו זה להגביר את המכות, להגביר את העוצמה".

הסיקור החי פתוח
עדכון אוטומטי:  

הסתיים אירוע חדירת כלי הטיס עוין בברעם

התרעה על חדירת כלי טיס עוין בברעם

צה"ל תקף את מוחמד עודה המנהיג החדש של הזרוע הצבאית של חמאס

ראש הממשלה ושר הביטחון הודיעו כי צה"ל תקף כעת בעזה את מוחמד עודה – המנהיג החדש של הזרוע הצבאית של ארגון הטרור חמאס ואחד מאדריכלי טבח ה-7 באוקטובר. עודה כיהן כראש מטה המודיעין של חמאס בזמן טבח ה-7 באוקטובר, ומונה לפני כשבוע למחליפו של עז א-דין אל-חדאד – שחוסל בתקיפת צה״ל ברצועת עזה לפני כשבועיים. עודה היה אחראי לרציחתם, חטיפתם ופציעתם של רבים מאזרחי ישראל וחיילי צה"ל.

"ברכות לצה״ל ושב״כ על המאמץ המתמשך לחיסול אויבינו. נמשיך לרדוף אחר כל מי שלקח חלק בטבח ה-7 באוקטובר. במוקדם או במאוחר ישראל תשיג את כולם".

פיקוד העורף: מדיניות ההתגוננות ללא שינוי ותהיה בתוקף עד חמישי ב-20:00

דובר צה"ל: חוסלו מחבלים מחבלי חיזבאללה והותקפו תשתיות מהן פעלו לשיגור רקטות

צה״ל ממשיך לתקוף תשתיות של ארגון הטרור חיזבאללה בדרום לבנון: חוסלו מחבלים שקידמו מתווי טרור נגד כוחותינו והותקפו תשתיות מהן פעלו לשיגור רקטות

ראש הממשלה בנימין נתניהו בפתח הקבינט המדיני-ביטחוני: ״מעמיקים את הפעולה שלנו בלבנון"

צה"ל גייס אלפי חיילים בצו 8 מיידי, ופועל קרקעית מעבר לקו הצהוב בלבנון

הסתיים אירוע חדירת כלי הטיס העוין במלכיה

התרעה על חדירת כלי טיס עוין במלכיה

צה"ל השמיד 11 ק"מ שלך מנהרות בבית חאנון בצפון רצועת עזה

צה"ל השלים מבצע הנדסי משמעותי באזור בית חאנון שבצפון רצועת עזה, שבמסגרתו הושמדו כ-11 קילומטרים של תוואים תת-קרקעיים. בחודשים האחרונים פעלו באזור כוחות החטיבה הצפונית ויחידת יהל"ם, בפיקוד אוגדה 252, ממזרח לקו הצהוב, ולפי צה"ל השמידו תשתיות טרור מתחת ומעל לקרקע. דובר צה"ל הודיע כי האזור שימש במשך שנים כ"מעוז טרור מרכזי של חמאס, שבו מחבלי הארגון פעלו מתוך תשתיות טרור שהוטמעו בלב האוכלוסייה האזרחית".

צה"ל על ההתרעות בנטועה: רחפני נפץ שוגרו מלבנון והתפוצצו סמוך לגבול, אין נפגעים

ההתרעות בגליל המערבי: האירוע הסתיים

התרעות על חדירת כטב"מים בערב אל-עראמשה ובנטועה בגליל המערבי

מהיום: התרעה מקדימה על ירי מלבנון

ההתרעות המקדימות יתקבלו בקו העימות כשניות ספורות לפני ההתרעה, ⁠במרחב הצפון עד כדקה לפניה, וביתר אזורי הארץ עד כשתי דקות לפני.

עם קבלת הנחיה מקדימה על ירי מלבנון יש להתקרב למרחב מוגן, כך שבעת הפעלת ההתרעה יהיה ניתן להיכנס אליו בהתאם לזמן ההתגוננות באזור.

פיקוד העורף מדגיש כי יהיו מקרים בהם תופעל התרעה ללא הנחיה מקדימה, וייתכנו מקרים בהם תתקבל הנחיה מקדימה אך לא תופעל התרעה (אזעקה).

התרעות על חדירת כטב"מים בנטועה בגליל המערבי

ההתרעות בגליל המערבי: האירוע הסתיים

התרעות על חדירת כטב"מים בנטועה בגליל המערבי

כלי טיס צה"לי הטיל בטעות חימוש בשטח פתוח באשכול, האירוע מתוחקר

התרעות על חדירת כטב"מים בנטועה בגליל המערבי

ההתרעות בגליל המערבי: האירוע הסתיים

התרעות על חדירת כטב"מים בנטועה ובאלקוש בגליל המערבי

האזעקה בכפר עזה - בעקבות זיהוי שווא

אזעקה בכפר עזה

צה"ל: רחפן נפץ שוגר לעבר הכוחות והתפוצץ בשטח ישראל, אין נפגעים

רחפן נפץ ששיגר חיזבאללה מוקדם יותר היום לעבר כוחות צה"ל התפוצץ בשטח מדינת ישראל, בסמוך לגבול עם לבנון, כך נמסר מצה"ל. אין נפגעים.

מוג'תבא חמינאי בהודעה כתובה: "העמים באזור לא יהיו עוד מגן לבסיסים האמריקאיים"

הודעה כתובה פורסמה מטעם המנהיג העליון של איראן מוגת'בא חמינאי, שמצבו אינו ידוע מאז תחילת מבצע 'שאגת הארי'. "מחוגי הזמן לא יחזרו לאחור, והעמים והארצות באזור לא יהיו עוד מגן לבסיסים האמריקאיים", נכתב בהודעה. "לא רק שארה"ב כבר לא תחזיק במקום בטוח למעשי התוקפנות ולהצבת הבסיסים הצבאיים שלה באזור, אלא שהיא גם הולכת ומתרחקת ממעמדה הקודם מדי יום".

עוד נכתב: "המשטר הציוני הרעוע בישראל מתקרב לימיו האחרונים. בדיוק כפי שנחזה לפני 10 שנים על ידי המנהיג הגדול עלי חמינאי, ישראל לא תשרוד 25 שנים נוספות". ההודעה פנתה גם לחיזבאללה: "אני מברך את חיילי הצבא האיראני ואת כוחות ציר ההתנגדות, בעיקר אלו שבלבנון. ההישגים שלהם מול צבאות ארה"ב והציונים במלחמה השלישית שנכפתה עלינו היו משמעותיים. איראן פגעה בשטן הגדול (ארה"ב), ובחיה שהיא החזיקה (ישראל), בדרכה להבטחת הניצחון בשם האל".

ההסלמה בצפון: שמורות טבע וגנים לאומיים הסמוכים לגבול ייסגרו ליממה

רשות הטבע והגנים הודיעה על סגירת גנים לאומיים ושמורות טבע סמוך לגבול הצפון, למשך יממה, היום (שלישי), בהתאם להנחיות פיקוד העורף. האתרים שייסגרו:
הגן הלאומי יחיעם
הגן הלאומי ברעם
שמורת הטבע נחל עיון
שמורת הטבע שניר
הגן הלאומי חורשת טל
שמורת הטבע תל דן
שמורת הטבע הבניאס: מעיינות ומפל.

הגן הלאומי אכזיב ממשיך להיות סגור לאור צו האלוף, עד סוף החודש.

צה"ל: האזעקות במירון - בשל זיהוי שווא

צה"ל: הוסר החשש מכלי טיס עוין באזור מירון

אזעקות בשל חדירת כלי טיס עוין בסאסא ובבית ספר שדה הר מירון

צבא ארה"ב עומד מאחורי הפיצוצים בדרום איראן: "תקפנו ספינות מוקשים ואתרי שיגור טילים"

צבא ארה"ב הודיע שתקף הלילה בדרום איראן נגד מטרות שכוללות ספינות שהתכוננו להניח מוקשים ואתרי שיגור טילים, במה שהגדיר כפעולות הגנתיות. זאת לאחר דיווחים מוקדם יותר הערב על פיצוצים בעיר הנמל בנדר עבאס באיראן. פיקוד המרכז של צבא ארה"ב הודיע בהצהרה שהתקיפות נועדו "להגן על הצוותים שלנו מאיומים של כוחות איראניים".

טראמפ: "האוrניום המועשר של איראן יושמד בארה"ב, באיראן או במקום אחר שיוסכם"

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כתב ברשת TRUTH על ההסכם המתגבש עם איראן: "האורניום המועשר יועבר באופן מיידי לארצות הברית כדי שיובא לשם ויושמד, או שלחלופין, ועדיף, בתיאום ובשיתוף פעולה עם הרפובליקה האסלאמית של איראן, יושמד במקום שבו הוא נמצא או באתר אחר שיוסכם עליו, כאשר הוועדה לאנרגיה אטומית (של ארה"ב), או גוף מקביל לה, תשמש עדה לתהליך ולאירוע הזה".

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!