דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי ב' בתמוז תשפ"ו 17.06.26
22.8°תל אביב
  • 17.2°ירושלים
  • 22.8°תל אביב
  • 22.2°חיפה
  • 22.5°אשדוד
  • 20.9°באר שבע
  • 29.6°אילת
  • 21.1°טבריה
  • 17.5°צפת
  • 21.9°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
תשתיות וסביבה

"יהיה פשע אם הכנסת תפוזר ללא החוק": הממשלה הקשתה וחוק הדיור הציבורי בסכנה

החוק שנחקק ב-1999 יושם בפועל רק ב-2014, ובוטל ב-2023. כעת חקיקתו מחדש מקודמת בשיתוף ח"כים מהקואליציה והאופוזיציה, אך בשל הקפאת הדיונים והתנגדות של משרדי הממשלה - הוא עלול לא לעבור לפני פיזור הכנסת

דיון ועדת הפנים על חוק הדיור הציבורי (צילום: דוברות הכנסת)
דיון ועדת הפנים על חוק הדיור הציבורי (צילום: דוברות הכנסת)
דוד טברסקי
דוד טברסקי
כתב חברה וכלכלה
צרו קשר עם המערכת:

"חוק הדיור הציבורי לא תקוע בגלל פקידי האוצר. אלא בגלל שרים שלא רצו בו", אמר אתמול (רביעי) ח"כ מיכאל ביטון (המחנה הממלכתי) בוועדת הפנים של הכנסת בדיון על חידושו של חוק הדיור הציבורי. ביטון הפנה את הביקורת לשר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן, שהגיע לוועדה לתמוך בחידוש החוק שאמור לאפשר לדיירי הדיור הציבורי לרכוש את דירתם בהנחה.

הביקורת של ביטון לא הופנתה אישית כלפי כהן, מיוזמי החוק בעבר ואוהד של הדיור הציבורי, אלא כלפי שרים נוספים ממשלתו – שביטלה את החוק מלכתחילה וגוררת את הדיירים במשך שלוש וחצי שנים ולא מצליחה לחדש אותו – למרות הבטחות חוזרות.

למרות ההתנגדות הגורפת מצד משרדי האוצר והשיכון לחידוש החוק, היה זה בסופו של דבר הלחץ שהופעל מהממשלה בשילוב עם סדרי עדיפויות של הקואליציה שהקפיאו את הדיונים על החידוש במשך כל השנה האחרונה. השר חיים כץ, שבעבר תמך בחידוש החוק, מקשה על סיום הליכי החקיקה מאז שנכנס לתפקידו כממלא מקום שר השיכון וכעת כשהכנסת נמצאת  סף פיזור, ישנו ספק רב אם יעבור בכלל "זה יהיה פשע ועוול חברתי אם הכנסת תפוזר ללא החוק" כעס ביטון.

לחדש חוק ישן שבוטל

ניסיון חידושו של החוק מובל על ידי חברי הכנסת ביטון ונעמה לזימי (הדמוקרטים) מהאופוזיציה וינון אזולאי (ש"ס) ויצחק קרוייזר (עצמה יהודית) מהקואליציה. למרות שהחוק חוקק עוד בשנת 1999, הלכה למעשה החל לפעול בהוראת שעה בעקבות פסיקת בג"צ ב-2014 וכעת, בגלל ביטולו, נדרשת חקיקה מחודשת כדי להחזירו.

הנוסח האחרון של החוק הגיע לשולחן הכנסת ביוני 2023, אך אושר בקריאה ראשונה רק בנובמבר האחרון. למרות האיחור המקדמי ולחץ לוחות הזמנים, הדיונים הראשונים עליו התחילו רק בשבועות האחרונים ונכון להיום טרם הסתיימו.

על פי נוסח החוק, הוא יאפשר לכ-47 אלף דיירי הדיור הציבורי, שגרו בדירתם לפחות חמש שנים, לרכוש אותה בהנחה, וזאת במידה ואין בבעלותם או בעלות קרובם נכס. דייר או קרוב של דייר מדרגה ראשונה שנפל במלחמה או נרצח בפיגוע – יהיו זכאים לרכישה בלי התנייה של זמן.

ההנחה תוכל להגיע עד 90% ממחיר הדירה ותשתנה בהתאם למיקום הדירה, ותק הדייר, מצבו המשפחתי והבריאותי. במידה והחוק יחודש, אלפי דיירים שכבר אושרה להם בעבר האפשרות לרכוש את דירתם בהנחה אך זו עשו כן עקב ביטול החוק, יוכלו לממש את ההנחה ולבצע את הרכישה.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!