
ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר ועדת החוץ והביטחון בועז ביסמוט הגיעו הבוקר (חמישי) לביקור בבסיס חטיבת החשמונאים בבקעת הירדן, וזאת על רקע קריסת חוג הגיוס שהוביל ראש הממשלה שעשוי היה לפטור את מרבית חייב הגיוס מהציבור החרדי. באופן יוצא דופן, נתניהו שוחח עם החיילים כשהוא בחולצה לבנה וללא ז'קט, כפי שנוהגים ללכת אברכים בכולל.
החטיבה שהוקמה לפני קרוב לשנתיים, פעלה מאז הקמתה בגזרות עזה, יהודה ושומרון ולבנון, והוציאה כבר מספר מחזורים של חיילים לקורסי פיקוד ואף לקורס קצינים, והיא הולכת ומתעצבת כחטיבה חרדית מקצה לקצה. עם זאת, החטיבה עדיין לא מצויה בסדר כוחות מלא כפי שקיים בחטיבות חי"ר אחרות, ועדיין מצויה בשלבי השלמת הסד"כ לגדוד.
מהביקור המתוקשר הופצו מספר תמונות וסרטונים, שחלקם עשויים לסכן את חיילי חטיבה. התמונות והסרטונים שהוציאו נתניהו וביסמוט מבסיס חשמונאים, ובעיקר סרטון אחד שהופץ ברשתות ומקורו אינו ידוע, ואינו מפורסם בכתבה זו, הם עבירה על נהלי הדין הבינלאומי בצה"ל, מכיוון שחושפים את פניהם ויחידתם של לוחמים בצה"ל, בניגוד לנהלים שאוסרים על כך במטרה שלא לסכן את לוחמי צה"ל בזירה הבינלאומית. גם בתמונות ובסרטון שפרסם ביסמוט נראה שנעשה ניסיון לטשטש את הרקע בסרטון, אך עדיין נראים חלק מחיילי החטיבה כשפניהם גלויות.
"ואריה אם ישאג מי לא יירא"
מקיים כעת סיור מרגש מאוד עם ראש הממשלה נתניהו בבא"ח חשמונאים.
את מהפכת גיוס החרדים לא ניתן לעצור! pic.twitter.com/AJ68RvnQ4v
— Boaz Bismuth (@BismuthBoaz) May 28, 2026
אמנם ראש הממשלה אינו כפוף להוראות הפנימיות של צה"ל, אך הוראות אלה נכתבו במטרה להגן על חיילי צה"ל ולוחמים בפרט, מפני רדיפה בזירה הבינלאומית. רק השבוע הוציאה הסנגוריה הצבאית הודעה לכלל משרתי צה"ל בסדיר, בקבע ובמילואים, שבה הסבירו על אפשרות למתן סיוע משפטי מפני תביעות בדין הבינלאומי.
״אני מכבד את עולם התורה כיוון שדורות של אבותיי ושל אבותיכם קיימו את מורשת ישראל בלימוד תורה. אבל מי שלא לומד תורה – חייב להתגייס. וכשהוא מתגייס הוא חייב לקבל את הזכות להיכנס כחרדי ולצאת כחרדי", אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו.
חזון הגיוס החרדי הופך למציאות בשטח.
אדוני ראש הממשלה, זה קורה במשמרת שלך! ???????? pic.twitter.com/4kG1HchFSS— Boaz Bismuth (@BismuthBoaz) May 28, 2026
"אנחנו הולכים לחבר בין שני העולמות האלה. זה מה שאתם עושים. אתם ממשיכים את מורשת החשמונאים", אמר נתניהו. "זה רק מוסיף עוצמה – העובדה שאתם יכולים ללמוד תורה ולשרת, לשמור על אורח חיים דתי חרדי ולשרת, לאחוז בחרב דוד ולשרת וגם ללמוד. זה הדבר שמחזק אותנו יותר מכל".
"אני מתרגש מאוד להיות כאן. אנחנו נמצאים במקום שמתרחשת בו מהפכה אמיתית, אנחנו רואים דבר מדהים ומרגש. שני הערכים הכי גדולים שלנו זה התורה שהביאה אותנו וצה"ל ששומר עלינו", אמר יו״ר ועדת החוץ והביטחון, ח״כ בועז ביסמוט. "בבסיס הזה שני הדברים מתחברים יחד, תורה עם מדים. אני רוצה להודות לך רה"מ נתניהו, זה קורה במשמרת שלך. את המהפכה הזאת אי אפשר לעצור".


