
האגודה למען הלהט"ב בישראל פרסמה היום (חמישי) את מדד הגאווה השביעי, הבוחן ומדרג את המדיניות, השירותים והתמיכה של הרשויות המקומיות בקהילה הגאה. השנה נרשם שיא חדש של השתתפות, ולראשונה הצטרפו למדד רשויות רבות, בהן אשקלון, טירת כרמל, קצרין, קריית אונו וירושלים.
מניתוח חמש הקטגוריות שנבדקו במדד עולה תמונה ברורה לגבי סדרי העדיפויות של השלטון המקומי: תחום התרבות (אירועים ואירועי חודש הגאווה) נמצא במקום הראשון וזוכה למרב המשאבים, ואחריו תחום הנראות הציבורית. במקום הרביעי נמצא תחום הרווחה והשירותים החברתיים, הכולל הנגשת מידע, איוש עובד סוציאלי ייעודי והכשרות לצוותי הטיפול.
בדומה לשנה שעברה, תחום החינוך הגיע למקום החמישי והאחרון. נתון זה מצביע על פער מתמשך בהשקעה של הרשויות בתוכניות הסברה בבתי ספר, הכשרות לצוותי הוראה וסבסוד קבוצות נוער גאות – צעדים קריטיים ליצירת סביבה בטוחה ומוגנת לצעירים.
הרשויות המובילות בעשייה החברתית והחינוכית
בחלוקה לפי גודל הרשויות, אלו הערים שהעפילו לראש הטבלה בזכות קידום מענים קהילתיים, תעסוקתיים וחברתיים:
ברשויות הגדולות: במקום הראשון ניצבות ראשון לציון שהשיקה מרכז גאה קהילתי חדש, רמת גן שהובילה את מיזם "משפחות מגוונות" ותל אביב-יפו, בזכות רשת מרכזים קהילתיים וטיפוליים. אחריהן הגיעו חיפה, שהרחיבה את הפעילות לכלל המגזרים, והרצליה ונתניה שבלטו בהכשרות לצוותי חינוך ורווחה ובחיזוק החינוך לסובלנות.
ברשויות הבינוניות: גבעתיים ורעננה חולקות את המקום הראשון בזכות השקעה במרחב הציבורי והפעלת הבית הגאה 'גאוונה'. במקום השני קריית ביאליק שהרחיבה את פעילויות החינוך וההסברה, ואחריה רמת השרון.
ברשויות הקטנות ובמועצות האזוריות: המועצה האזורית חוף הכרמל קטפה את המקום הראשון וצוינה לשבח כמי שמובילה בחינוך, בתרבות ובשירותים חברתיים מותאמים. אחריה הגיעו דרום השרון, בנימינה-גבעת עדה, חוף השרון וסביון – שביצעו קפיצת מדרגה מיוזמות נקודתיות לבניית תשתית רשותית ארוכת טווח.
נשיא המדינה יצחק הרצוג: "דווקא בתקופה של אתגרים חברתיים ולאומיים, יש משמעות מיוחדת לכך שעוד ועוד רשויות בוחרות לקדם מרחב בטוח ומכבד. הצטרפותה של ירושלים משקפת את ההבנה כי גם בתוך המורכבות, צריך לפעול לחיזוק תחושת השייכות והכבוד של כל אדם".
יו"ר האגודה למען הלהט"ב, עו"ד נמרוד גורנשטיין: "הרשויות המקומיות הן קו ההגנה הראשון של הקהילה. לכולן יש אחריות משותפת להוביל, לתת דוגמה, ולהראות שאפשר לבנות כאן חברה מגוונת ובטוחה. אנו מברכים את הרשויות שמשקיעות משאבים כדי להשפיע על החיים עצמם בשטח".

