החוק לביטול חזקת הרך יעלה היום (רביעי) להצבעה , זאת לאחר שהושגה פשרה בין ח"כ יואב קיש (הליכוד) שרצה לבטל את החזקה לגמרי ובין ח"כ שולי מועלם (הבית היהודי) שהציעה הורדה של הגיל מ-6 ל-4 שנים. לבסוף, הוסכם על גיל שנתיים.
לאחר שהוסכם הגיל, הוויכוח ניטש כעת על השאלה באיזה ועדה ידון החוק. מועלם מעוניינת שהוא יעבור לוועדת חוקה, שבה יש לה השפעה מכיוון שיו"ר הוועדה, סלומיאנסקי, חבר ממפלגתה. קיש לעומת זאת היה רוצה שהחוק יעבור לוועדת הכנסת בראשותו, ואף ישנה אפשרות שיעבור לשיון בוועדה לשלום הילד. בנוסף, יתכן ותקום ועדה מיוחדת לחזקת הגיל הרך, שבראשותה תעמוד רויטל סוויד (המחנ"צ).
המשמעות של הורדת גיל החזקה, אם תעבור, היא שבן להורים מתגרשים וגילו פחות משנתיים, ישאר בחזקת האם. הבעיה היא שעד כה לא ברור איך יראה ההליך עם ילדים מעל גיל שנתיים, משום שכרגע אין לכך התייחסות בחוק. גם ארגוני הנשים מצד אחד, וגם ארגוני האבות הגרושים מן הצד השני, מתנגדים להצעת החוק מכיוון שלדעת שני הצדדים היא לא תביא לפתרון של הבעיה.
ד"ר גלית שאול, מנכ"לית מרכז רקמן באוני' בר-אילן, התייחסה לפשרה ולחוק שיעלה היום, "מעבר לזה שאנחנו חושבות שגיל שנתיים הוא נמוך, אנחנו חוששות ממה יהיה ביום שאחרי. ההחלטה על גיל שנתיים נעשתה באופן שרירותי, מה כבר ילד בגיל הזה מסוגל להבין על למה הוא ישן לילה אחד פה ולילה אחר שם? מה יקרה אחרי גיל שנתיים? המחוקק חייב לתת את הדעת על זה. צריך לנסח תזכיר לחקה חלופית שיהיה אפשר להכריע על פיו. החוק הזה גם ישפיע על המאבק על המזונות. חייבים תזכיר לאיך יתנהלו הדברים, להשאיר את זה פתוח זה רע".