
מאות חרדים הפגינו היום (שני) נגד הגיוס במספר מוקדים ברחבי הארץ. מפגין בן 25 נפצע קשה מפגיעת אופנוע במהלך הפגנה בכביש 4, סמוך למחלף גנות, ופונה לבית החולים שיבא תל השומר, בהכרה עם חבלות בראש ובגפיים. מהמשטרה נמסר כי בירושלים המתפרעים גרמו נזק, יידו חפצים ותקפו נהגים וחיילים. עוד ניסו המפגינים לפרוץ לביתו בירושלים של ראש אגף התנועה במשטרה. שלושה שוטרים נפצעו קל במהומות בירושלים, ושני שוטרים נוספים נפצעו במחלף גנות.
חובשי מד"א אבי ריימונד, נפתלי הלברשטט ומשה וינמן, סיפרו על המפגין שנפצע מפגיעת אופנוע: "ראינו את הולך הרגל שוכב לצד הדרך כשהוא מעורפל הכרה וסובל מחבלות קשות בגופו, לאחר שנפגע מאופנוע במקום ההפגנה. הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים ופינינו אותו לבית החולים כשמצבו קשה".
המפגינים חסמו את מחלף גנות בכביש 4, את גשר המיתרים ובירושלים, את הכניסה לצפת ואת צומת המזלג בנתיבות. רכבת ישראל הודיעה כי הופסקה פעילות הרכבת עקב חסימת המסילה בידי מפגינים סמוך למחלף גנות, וכי הרכבת לירושלים שבה על עקבותיה לירושלים. על פי גורמים המזוהים עם הפלג הירושלמי, חסימות כבישים התקיימו גם בשדרות הרצל-בגין בירושלים, בבניין אגף הטכנולוגיה של משטרת ישראל בירושלים ומול ביתו של ראש אגף התנועה במשטרה. שישה חשודים בהפרת סדר נעצרו בירושלים, וחשוד נוסף נעצר במחלף גנות.
ההפגנות התקיימו לאחר שאמש מפגינים קיצוניים פרצו לתחנת המשטרה בבית שמש, חסמו את התנועה ויידו אבנים. 8 חשודים נעצרו ושוחררו היום.
בתוך כך הודיע ראש העיר ביתר עילית ויו"ר פורום הרשויות החרדיות, מאיר רובינשטיין, כי הרשויות יפסיקו לשתף פעולה עם המשטרה, ש"הפכה לאויב המגזר החרדי" בעקבות מעצר עריקים חרדים. לדבריו, הפסקת שיתוף הפעולה יכלול את "ביטול כל ההסכמים הקיימים, כולל הקצאות מבנים עירוניים לתחנות משטרה, ביטול השיטור הקהילתי, ביטול והקפאה של כל שיתופי הפעולה הקיימים – כולל עיר ללא אלימות, רווחה, ופרוייקטים חשובים נוספים". רובינשטיין הדגיש כי "התוצאה של התנהלות המשטרה תביא גם לכך שלא יממשו את חובת הדיווח, בשל חוסר האימון מול המשטרה – מה שיביא לסכנת נפשות כפשוטו".


