דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי ט' בתמוז תשפ"ו 24.06.26
26.8°תל אביב
  • 22.4°ירושלים
  • 26.8°תל אביב
  • 26.9°חיפה
  • 26.9°אשדוד
  • 24.3°באר שבע
  • 29.7°אילת
  • 27.7°טבריה
  • 23.0°צפת
  • 26.3°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
פוליטי מדיני

בנט: "נסגור את הברז לחינוך החרדי ונשקיע בממלכתי חרדי"

יו"ר ביחד אמר את הדברים בכנס הורביץ לכלכלה וחברה של המכון הישראלי לדמוקרטיה: "בממשלה הבאה אנחנו הולכים לתקן שגיאה היסטורית. זה הכלל: לא ממלכתי - לא על חשבוני. כל התלמידים ילמדו אנגלית, מתמטיקה, אזרחות, תנ"ך ומסורת ישראל, כשתלמידים מוסלמים יוכלו ללמוד קוראן"

נפתלי בנט בכנס אלי הורביץ (צילום: המכון הישראלי לדמוקרטיה)
נפתלי בנט בכנס אלי הורביץ (צילום: המכון הישראלי לדמוקרטיה)
יובל לקח
יובל לקח
כתב כלכלה
צרו קשר עם המערכת:

יו"ר ביחד נפתלי בנט חשף היום (רביעי) את תוכנית החינוך של מפלגתו בכנס הורוביץ' לכלכלה וחברה של המכון הישראלי לדמוקרטיה.

בנט אמר: "קמה לנו מתחת לאף מדינה חרדית עצמאית ואנטי ציונית, אנחנו מממנים אותה מכיסנו. בממשלה הבאה אנחנו הולכים לתקן שגיאה היסטורית. זה הכלל: לא ממלכתי – לא על חשבוני.

"אני רוצה להציג לכם את תוכנית משבטים לעם, לכינון מערכת חינוך אחת. כל התלמידים ילמדו אנגלית, מתמטיקה, אזרחות, תנ"ך ומסורת ישראל, כשתלמידים מוסלמים יוכלו ללמוד קוראן. ליבה זה לא מספיק, צריך גם את הערכים להיות חלק ממדינה יהודית ודמוקרטית. זה יעבוד בשיטת 60% 40%, 60% ילמדו את הבסיס הישראלי המשותף, וה-40% לפי החלטת בית הספר, חרדים יוכלו ללמוד גמרא, ואחרים יוכלו ללמוד סייבר או מוזיקה.

"התוכנית הזו תכלול את כולם, בית ספר שיבחר לא לעשות את זה יוכל, אבל הוא לא יזכה למימון המדינה. לא ממלכתי, לא על חשבוני. אנחנו נצמיח את בתי הספר הממלכתיים-חרדים, רק 7% מהתלמידים החרדים לומדים חינוך הזה, נסגור את הברז לשאר החינוך ונשקיע בממ"ח".

בנט התייחס בכנס גם לאישור החוקים האחרונים של הממשלה: "את כל חוקי הכאוס, הביזה והפילוג שהממשלה היוצאת מעבירה עכשיו – אנחנו נבטל מיד עם כינון הכנסת הבאה. הקואליציה מבזבזת את זמנה לריק. הכל יבוטל".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!