דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שלישי כ"ד בסיון תשפ"ו 09.06.26
24.4°תל אביב
  • 21.8°ירושלים
  • 24.4°תל אביב
  • 22.2°חיפה
  • 24.3°אשדוד
  • 25.7°באר שבע
  • 35.9°אילת
  • 26.5°טבריה
  • 23.2°צפת
  • 24.7°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
חברה במלחמה

"כשהמדינה חוזרת לשגרה, אנחנו בקו העימות חוזרים לסיוט, ואנחנו לבד"

משה דוידוביץ (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
משה דוידוביץ (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
מאיה רונן
מאיה רונן
כתבת חקלאות
צרו קשר עם המערכת:

משה דוידוביץ, ראש המועצה האזורית מטה אשר ויו״ר פורום קו העימות, הגיב בתסכול הערב (שני) להודעת פיקוד העורף על החזרה המלאה לשגרה מחר בכל המדינה – מלבד בקו העימות בצפון. זאת לאחר שאיראן הודיעה שהיא מפסיקה את הירי לישראל – אך דרשה מישראל להפסיק לתקוף בלבנון. בקו העימות החינוך, המסחר וההתקהלות ימשיכו לפעול תחת הגבלות. בתי ספר בקו העימות אמורים לפעול מחר, במתכונת המוגבלת שבה פעלו בתקופה האחרונה.

"שוב אנחנו חוזרים לצבעים אדום, צהוב וירוק, אבל הילדים שלנו הם לא רמזור", אמר דוידוביץ' בשעה שכל המדינה חוזרת לשגרה, אנחנו חוזרים לסיוט המתמשך של מלחמה בישובי קו העימות, ואנחנו לבד! זה כבר לא צהוב, זה שחור משחור".

כעס על המצב ועל השינויים התכופים ניכר גם בקרב ההורים ביישובי גבול הצפון. "משחקים בילדים כמו רולטה", כתבה אחת האמהות בקבוצה של הורים בבית ספר יסודי באזור. אם אחרת הגיבה לה: "תקומו כולם ותעשו מעשה, לא שולחים את הילדים לבית ספר, רק ככה יבינו שהם לא בובות של אף אחד".

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!