
איחוד האמירויות הסכימה להפשיר מיליארדי דולרים לאיראן, כחלק משינוי כיוון טקטי שנועד לעצור את התקיפות האיראניות נגד המדינה המפרצית במהלך המלחמה של ארה"ב וישראל מול הרפובליקה האסלאמית. כך דיווחה היום (שישי) סוכנות הידיעות רויטרס, מפי ארבעה מקורות שונים. ברשת CNBC פורסם כי איחוד האמירויות הכחישו את הדיווח.
שני מקורות אזוריים מסרו לרויטרס כי האמירויות הסכימה להעביר סכום של 10 מיליארד דולר, מתוכם כ-3 מיליארד דולר כבר הועברו לידי טהרן. שני מקורות אחרים העריכו את הסכום הכולל ב-20 מיליארד דולר. על פי המקורות, המהלך סוכם בתמורה להפסקה מוחלטת של תקיפות הטילים והכטב"מים מצד איראן על איחוד האמירויות, שהאחרונה שבהן התרחשה ב-4 במאי בנמל פוג'יירה. בנוסף, ההסכם כולל חידוש של קשרים בילטרליים, בהם שיתוף פעולה כלכלי ומודיעיני.
ההסדר מסמן תפנית חדה ביחסי שתי המדינות, לאחר תקופה של איבה גלויה שפגעה קשות בתיירות ובכלכלת דובאי. פקיד רשמי באיחוד האמירויות בחר שלא להתייחס ישירות להעברת הכספים, אך אמר לרויטרס: "מדיניות החוץ של איחוד האמירויות מונחית על ידי קידום דה-אסקלציה והפחתת מתיחות ברחבי האזור, תוך קידום שלום ויציבות ארוכי טווח. איחוד האמירויות תומכת במאמצים, כולל אלו שנוקטת ארה"ב, להגן על עמי האזור מהשלכות הסכסוך".
ההבנות מול האמירויות מתרחשות במקביל לשלבים הסופיים של המשא ומתן בין טהרן לוושינגטון לסיום המלחמה. נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הצהיר אתמול כי ארה"ב ואיראן עשויות לחתום על הסכם שלום כבר בסוף השבוע הקרוב, מה שיאפשר את פתיחתו מחדש של מצר הורמוז. סגן הנשיא ג'יי.די ואנס הבהיר היום כי הכספים לא ישוחררו לאיראן רק בעבור חתימה על הסכם, וכי העסקה בנויה כך שההטבות הכלכליות יזרמו לטהרן רק אם תעמוד בהתחייבויותיה.
לדברי אחד המקורות, ההסדר עם האמירויות מציע פתרון נוח לשני הצדדים במאבק הגיאופוליטי: איראן יכולה להציג בפני אזרחיה הישג של גביית "פיצויים" על נזקי המלחמה, בעוד שוושינגטון יכולה להתעקש שלא שילמה דבר בעצמה.

