
העולם הערבי הגיב להכרזה אמש (שני) של הנשיא דונלד טראמפ על הגעה להסכם עם איראן שמפסיק את המלחמה.
סעודיה בירכה על הפסקת האש וקראה לעצירה מיידית של כל התקיפות האזוריות, לפתיחה מיידית של מצר הורמוז ולחזרה לדיפלומטיה בתיווך קטר ופקיסטן. שר החוץ הסעודי אף התקשר לשר החוץ האיראני ובירך אותו על ההסכם.
#Statement | The Foreign Ministry expresses the Kingdom of Saudi Arabia’s welcome of the agreement reached between the United States of America and the Islamic Republic of Iran to end military operations and commence detailed negotiations over a 60-day period with the aim of… pic.twitter.com/5tEgn3qxQm
— Foreign Ministry ???????? (@KSAmofaEN) June 15, 2026
באיחוד האמירויות שסבלה ממתקפות רבות של איראן במהלך המלחמה, הדגישו את החשיבות של הבטחת חופש התנועה הימית במצר. אבו דאבי קראה ליישום של הסכם שייצב את נתיבי הים ותשתיות האנרגיה.
בהודעת משרד החוץ של האמירויות נאמר: "משרד החוץ מדגיש את חשיבות המחויבות המלאה לסעיפי ההסכם, באופן שיבטיח את הפסקתן המיידית והמקיפה של פעולות האיבה באזור, כיבוד ריבונות המדינות ועקרונות השכנות הטובה, וכן מחויבות קפדנית לחוק הבינלאומי, ולהגנה על נתיבי השיט וחופש השיט הבינלאומי – ובכלל זה הבטחת זרימה חופשית של התנועה במצר הורמוז, לחיזוק הביטחון, היציבות והשגשוג הכלכלי ברמה האזורית והבינלאומית כאחד".
— Ministry of Foreign Affairs (@BDMOFA) June 15, 2026
נשיא לבנון, ג'וזף עאון, אמר בהצהרה: "אני מוקיר את העובדה שבמזכר ההבנות בין ארה"ב ואיראן יש כבוד לריבונות של לבנון, והודעה שהיציבות והביטחון של לבנון הן חלק בלתי נפרד מכל מאמץ להביא ליציבות באזור. הלבנונים מצפים לראות כיצד ההבנות יבואו לידי ביטוי בצעדים פרקטיים שיסיימו את מעגל האלימות ויביאו ליציבות, ביטחון ושיקום.
"אני מודה לכל המדינות שתרמו לגיבוש המזכר, ולכל מי שפעל על מנת לכלול את לבנון במאמצים לסיים את ההסלמה בכל החזיתות. לבנון מקווה שההתפתחות הזאת היא ההתחלה של נתיב רב יותר לחיזוק היציבות באזור ושמירה על ריבונות המדינות וזכויות אזרחיהן, ותאפשר ללבנונים להקים מחדש את מה שנהרס ולשוב לחייהם במדינה יציבה ובטוחה".
Deputy Prime Minister/Foreign Minister Senator Mohammad Ishaq Dar @MIshaqDar50 on the agreement between the United States and the Islamic Republic of Iran
1/2 pic.twitter.com/YuddPlVzef
— Ministry of Foreign Affairs – Pakistan (@ForeignOfficePk) June 15, 2026
יו"ר הפרלמנט הלבנוני ובעל הברית השיעי של חיזבאללה, נביה ברי, הודה לאיראן ולארה"ב על כך שהכניסו למזכר ההבנות את הסעיף שלפיו ישראל תפסיק את תוקפנותה בכל רחבי לבנון. ברי גם שיבח את המאמצים של פקיסטן, קטר, סעודיה ומצרים להביא למזכר ההבנות שכולל סעיפים המעגנים את היציבות והביטחון באזור, כולל בלבנון.
— Ministry of Foreign Affairs of Egypt (@MFAEgOfficial) June 15, 2026
ירדן ובחריין גינו את התקיפות האיראניות על שטחן במהלך המלחמה, אך הביעו תמיכה בחזרה לדיפלומטיה. קטר הודיעה שהיא תומכת ברגיעה.
Statement | Qatar Welcomes the Agreement Reached on the Memorandum of Understanding Between the United States and Iran on Addressing Outstanding Issues
Doha | June 15, 2026
The State of Qatar welcomes the agreement reached on the Memorandum of Understanding between the United… pic.twitter.com/wcRXF5Gk4X
— Ministry of Foreign Affairs – Qatar (@MofaQatar_EN) June 14, 2026
שר החוץ של עומאן: "ההסכם האמריקאי – איראני הוא ניצחון בעיתוי המתאים לדיפלומטיה וההיגיון הבריא".
שר החוץ הטורקי שוחח עם מקבילו האיראני על ההסכם עם ארה"ב. משרדי החוץ של מצרים וכווית בירכו גם כן על ההסכם בין ארה"ב לאיראן, בעוד שר החוץ הטורקי שוחח עם מקבילו האיראני.

