
הנהלת מפלגת 'הדמוקרטים' אישרה היום (רביעי) את מועד הפריימריז לרשימת המפלגה לכנסת, שיתקיימו ב-20 ביולי 2026, בכפוף לאישור הסופי של ועדת הבחירות. המועד האחרון להגשת מועמדות לפריימריז במפלגה הוא 25.6, וספר הבוחרים ייסגר ב-13.7. במפלגה מעריכים כי יותר מ-50 חברות וחברים יתמודדו על מקום ברשימה.
במפלגת הדמוקרטים עדכנו גם כי מספר החברות והחברים ב'דמוקרטים' חצה בימים אלה את רף ה-75 אלף. במפלגה מציינים כי מדובר במספרי ההתפקדות הגבוהים ביותר שנרשמו במחנה מאז סוף שנות ה-90. לנוכח הביקוש הגובר, תוגברו משמעותית מערכי הרישום והקליטה.
יושב ראש 'הדמוקרטים', אלוף (מיל’) יאיר גולן: "בזמן שבמפלגות אחרות חוזרים לימי הוועדה המסדרת, 'הדמוקרטים’ יהיו הכוח הערכי והמוביל בממשלה הבאה ואני קורא לכל מי שרוצה שינוי באמת – להצטרף אלינו עכשיו".
מנכ״ל המפלגה, עומר לובטון-גרנות: "75 אלף חברות וחברים הם לא רק מספר. זו עדות לכך שיותר ויותר ישראלים מבינים שהגיע הזמן להחליף את הממשלה הזו ולהקים הנהגה נקייה, ציונית, ליברלית ודמוקרטית שתחזור לשרת את כלל הציבור ולא את עצמה".


